Werkwijze interesse in hond

Herplaatsing honden in Nederland

HHIN zet zich in voor Nederlandse honden die wegens omstandigheden niet langer meer op het huidige adres kunnen blijven. De honden verblijven, in de tijd dat er gezocht wordt naar een nieuw adres, bij de eigenaren thuis. Door de honden direct op een nieuw adres te plaatsen, zonder tussenkomst van een asiel of opvang, voorkomen we een hoop leed bij de honden. Deze manier van herplaatsen wordt door zowel oud- als nieuwe eigenaar als prettig en vertrouwd ervaren.

Wat maakt ons uniek?

  • Persoonlijke begeleiding voor zowel hondeneigenaar als geïnteresseerde.
  • Voordat een hond hond op de site geplaatst wordt vindt er altijd uitgebreid telefonisch contact plaats met een eigenaar.
  • Minimaal 24 uur de gelegenheid om te kunnen reageren op een nieuw geplaatste hond.
  • De website wordt actief up to date gehouden.
  • Telefonisch advies (op afspraak) altijd mogelijk - zonder aanvullende kosten!

Persoonlijke begeleiding voor zowel hondeneigenaar als geïnteresseerde:

Bij HHIN vinden we het belangrijk om zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan. We werken dan ook niet met geautomatiseerde matchingssystemen.
We bieden op maat begeleiding aan gedurende het gehele herplaatsingsproces voor zowel de hondeneigenaar als geïnteresseerde.

Als zoekende kunt u o.a. de volgende begeleiding van ons verwachten: Hulp bij het opstellen van uw (interesse)formulier, advies bij uw zoektocht naar een hond (of dit nu via HHIN, een andere herplaatsing site of voor een pup is), advies over gedrag van een hond, begeleiding gedurende het gehele herplaatsingsproces.

Uitgebreid telefonisch contact met hondeneigenaar alvorens plaatsing hond:

Op onze website staan verschillende honden die op zoek zijn naar een nieuw adres. De eigenaren van de honden hebben onze hulp ingeschakeld bij het vinden van een nieuw adres van hun hond. Voordat een hond online gezet wordt, hebben we altijd eerst een uitgebreid intake gesprek met de eigenaren. Dit heeft als voordeel dat we de informatie die op de website geplaatst wordt over de hond, zo uitgebreid mogelijk is. Tevens fungeert het als extra controle. Niet iedereen kan zomaar zijn hond op onze website plaatsen.

Minimaal 24 uur de gelegenheid om te kunnen reageren op een nieuw geplaatste hond:

We vinden het belangrijk dat men de gelegenheid krijgt om een goede afweging te maken of ze op een hond willen reageren of niet.
Bij HHIN krijgt men dan ook altijd minimaal 24 uur de gelegenheid om te reageren op een nieuw geplaatste hond.
Zo voorkomen we dat het een wedstrijd wordt wie als eerste reageert en snelheid boven zorgvuldigheid gaat.

Klik hier voor meer informatie over hoe u uw belangstelling kunt tonen

De website wordt actief up to date gehouden:

Niks is vervelender dan interesse in een hond hebben om er vervolgens achter te komen dat de hond niet meer op zoek is naar een nieuw adres. Hoewel wij dit niet altijd kunnen voorkomen, doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd.
We zijn dagelijks bezig om de site zo up te date mogelijk te houden. We handelen niet pas bij klachten, maar benaderen eigenaren regelmatig om erachter te komen wat de status is van de herplaatsing. De status van de herplaatsing wordt tevens bijgehouden op de pagina van de hond zodat u, als mogelijke geïnteresseerde, weet waar u aan toe bent.

Telefonisch contact (op afspraak) altijd mogelijk - zonder aanvullende kosten!:

  • Kennismakingsgesprek

    Bij HHIN vinden we het belangrijk om persoonlijk te werk te gaan. Daarom bieden we de mogelijkheid aan om na uw inschrijving een kennismakingsgesprek met ons in te plannen.
    Voor een kennismakingsgesprek reserveren we 45 minuten in onze agenda.
    Het gesprek geeft u de gelegenheid om uw situatie en wensen verder toe te lichten. Er zullen aantekeningen worden gemaakt van het telefoongesprek en deze informatie zal voortaan ook meegenomen worden wanneer u belangstelling toont in een hond.

  • Algemeen advies gesprek

    Heeft u een hulpvraag? Wij denken graag met u mee!

    Voorbeelden:
    Overleg i.v.m. twijfel over het wel of niet nemen van een hond.
    Overleg over de keuze tussen het overnemen van een herplaatsing hond, asielhond of pup.
    Bent u in gesprek met iemand over een hond via een site waar geen bemiddeling bij zit? Ook dan staat u vrij om advies te vragen aan ons.
    Vragen over honden in het algemeen: (probleem)gedrag, ras, gezondheid.

    Voor een algemeen advies gesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda.

  • Advies gesprek over een hond

    Vindt u het fijn om advies te krijgen over een hond die op onze website geplaatst is? Bijvoorbeeld meer informatie te krijgen over wat bepaalde gedragingen inhouden en waar u zoal rekening mee moet houden? Dat kan!
    Voor een advies gesprek iver een hond reserveren we 30 minuten in onze agenda.

Kosten inschrijving

Er wordt door ons veel tijd en energie gestoken in het zo goed mogelijk begeleiden van iedereen. Dit doen wij met veel liefde en plezier.

Helaas kunnen wij deze werkzaamheden niet kosteloos aanbieden. Om ervoor te zorgen dat de website kan blijven bestaan wordt er eenmalige vergoeding van €30,- gevraagd bij de inschrijving. U hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte extra kosten. Er worden namelijk geen aanvullende kosten gevraagd voor telefoongesprekken, ongeacht hoevaak wij u aan de telefoon hebben.

Het kan wel zijn dat een eigenaar voor zijn hond een bijdrage vraagt bij de overname. Deze kosten betaald u aan de eigenaar van de hond.
Meer informatie vindt u op de volgende pagina: Klik hier

De inschrijving bij HHIN is een algemene inschrijving waarbij u uzelf aanmeldt als "zoekende naar een hond" en is geldig tot aan het moment dat u een hond via HHIN hebt gevonden óf tot aan het moment dat u uzelf uitschrijft. Wij werken dus niet met een abonnementsvorm.

Meld u aan als zoekende en maak gebruik van onze bemiddeling

Klik hier voor meer informatie over hoe u uw belangstelling kunt tonen

PDTE Logo 2014 AM CMYK
De bemiddelaars van HHIN zijn hondengedragstherapeuten aangesloten bij de PDTE.
Meer informatie hierover vindt u op de volgende pagina: Klik hier