Noodopvang HHIN

Met updates over de huidige opvang hond én verhalen over vorige opvang honden.

 

Op 06-11-2018 hebben wij Bailey mogen verwelkomen. 

WhatsApp Image 2018 11 07 at 20.09.2706-11-2018: Wat een schrik! Zo ben je nietsvermoedend mailtjes aan het beantwoorden en niet veel later giert de adrenaline door je lichaam heen en probeer je met man en macht ervoor te zorgen dat een hond niet onnodig ingeslapen wordt.

Het gaat om Bailey. Bailey werd een aantal dagen geleden aangemeld op de site. De eigenaren hadden Bailey 2,5 maand in huis. Bailey zijn reactie naar vreemde mensen toe was niet goed en dit gedrag werd steeds erger. Hij ging ook steeds negatiever reageren op de gezinsleden. Dit kon zo niet langer. En dus hadden ze hem aangemeld op de site.

Gisteren kreeg ik ineens bericht van de eigenaren. Of ik Bailey (al dan niet tijdelijk) van de site wilde halen. Er waren namelijk weer wat incidenten geweest en ze wilden een gedragstest laten uitvoeren. Als deze test negatief uit zou pakken dan zou hij niet meer te redden zijn. 
De gedragstest zou plaatsvinden om 15.00 uur. En mocht deze test negatief uitpakken dan stond de afspraak met de dierenarts al gepland voor 19.30 uur.

Ik heb de eigenaar opgebeld en aangegeven dat ik het niet vreemd zou vinden als Bailey niet door de test heen zou komen (sterker nog.. Niet anders zou verwachten). Bailey zijn probleem was tenslotte dat hij niet goed reageerde op vreemde mensen. En dan zou er een vreemde een uur lang allerlei testen gaan uitvoeren om te kijken hoe hij zou gaan reageren. Ik bood aan dat wij Bailey in huis wilde nemen ongeacht of de test negatief zou uitpakken of niet. Na lang nadenken was de eigenaar hiermee akkoord gegaan. (Dit was om 14.30 uur)

Wat een opluchting!

De gedragstest vond plaats en zou inmiddels afgelopen moeten zijn (het was al 16.15 uur). Nog steeds niks gehoord van de eigenaren. Om half 5 toch maar weer een berichtje gestuurd. En helaas kreeg ik een bericht waar ik al bang voor was:
"We hebben ervoor gekozen om vanavond toch met Bailey naar de dierenarts te gaan". 
Ik heb ze opgebeld en heb geprobeerd ze over te halen, maar hun besluit stond vast.

Ik ben alle dierenartsen in de buurt gaan opbellen. Vragen of er een hond was die in de avond ingeslapen zou gaan worden. Zonder resultaat.. 
Gelukkig wist ik wie de fokker van Bailey was. Deze heb ik opgebeld en de situatie uitgelegd. Hierna heeft de fokker contact opgenomen met de mensen en aangegeven dat ze het er niet mee eens waren en dat ze wilden dat Bailey terug zou komen. 
Hoe de fokker het voor elkaar kreeg, geen idee! Maar godzijdank kreeg ik iets later een bericht van de fokker dat Bailey vandaag (06-11) om 11 uur naar hun toe zou worden gebracht en dat wij Bailey daarna konden komen ophalen.

Vanochtend in de auto gestapt. Op naar de fokker om Bailey te halen! In mijn gedachte hield ik rekening met de meest slechtste scenario's. Het was tenslotte een hond die dusdanig erg gedrag naar mensen toe kon vertonen dat die ingeslapen zou worden. 
Na 1 uur en 45 minuten rijden kwam ik dan aan op locatie. Daar stond Bailey. In mijn ogen een hond met een hele fijne uitstraling. Er werd nog geen grommetje gegeven naar mij. Met mijn hond klikte het goed en je zag dat hij heel goed de hondentaal beheerste.

Inmiddels is Bailey bij ons thuis. Hij heeft gespeeld met de honden en is daarna rustig gaan liggen. Als wij ergens naartoe lopen in huis dan loopt Bailey ons achterna. Dit is voor nu voldoende contact voor hem. Wij gaan hem hierin ook niet forceren.

De komende dagen zullen we ons voornamelijk focussen op rust en herstel. Bijkomen van de afgelopen periode. Langzaam een band opbouwen met elkaar.

Bailey is hier als noodopvang hond. Bailey zal hier in ieder geval blijven tot in het nieuwe jaar, daarna gaan we op zoek naar een forever home voor hem.

 

Op 16-07-2016 hebben wij Noa mogen verwelkomen.

 

20161005 150058Vanaf 16-07-2016 hebben wij Noa bij ons in de opvang mogen verwelkomen. We zijn gecontacteerd door twee hele lieve mensen die met een goed hart voor Noa hebben gezorgd, maar helaas konden zij niet bieden wat Noa nodig had. Noa is een hondje wat buiten huis heel snel last ervaart van de prikkels in de omgeving, denk aan iemand die op de fiets zit, een kinderwagen, mensen die in de gang staan te praten etc. Dit uitte zich in blaf gedrag en nog overige stress signalen. Voor Noa waren we dan ook op zoek naar een adres waar ze niet per se uitgelaten hoefde te worden en waar ze buiten meer dan voldoende ruimte zou hebben om haar ei kwijt te kunnen. Het allerliefste plaatste we haar met nog andere dieren in huis want dit is ze altijd gewend geweest en Noa is dol op andere dieren! 


De zoektocht naar een nieuw adres voor Noa was niet makkelijk. Veel mensen toonde interesse en velen werden afgewezen door ons, niet omdat ze niet goed voor haar zouden zorgen maar omdat ze niet de juiste omgeving konden bieden voor Noa. Na een tijdje namen Riet en Wim contact met ons op. Mensen die altijd herplaatsers hebben gehad, nu zelf nog 2 honden hadden, die altijd thuis zijn omdat ze vanuit huis werken en een mooi huis met een ruime tuin hebben op een afgelegen plaats. Vanaf het eerste moment dat wij bij hun kwamen met Noa voelde ze zich al gelijk thuis! Noa heeft het getroffen op haar nieuwe adres!
 

 

Op 23-06-2016 hebben wij Diesel mogen verwelkomen.

20160703 1421571111Dit is Diesel. Diesel stond al ruim 9 maanden op de site maar helaas zonder resultaat. Diesel was op zoek naar een nieuw adres omdat de eigenaar zwanger was van een tweeling en bijna uitgerekent was. De eigenaar had al een kindje van twee jaar waar Diesel iets té dol op was. Diesel fixeerde zich enorm op het kindje, hield alles in de gaten wat hij deed en werd zelf ontzettend hyper hiervan. Hij kon zijn rust niet vinden en dit zal met een tweeling zeker niet beter gaan worden.

Diesel is bij ons gekomen en heeft in deze tijd al veel mogen leren. En wat een leuke vrolijke jongen was het! Diesel is onderzocht door onze dierenarts. Zijn halsband hebben we ingeruild voor een mooi tuigje. Op Facebook hebben we regelmatig updates gegeven over Diesel en dit heeft resultaat gehad. We werden al snel benaderd door 3 adressen die interesse wilde tonen in Diesel. 

We hebben kennis mogen maken met Ingrid en Arjan. Ze zagen Diesel en waren helemaal verliefd op hem. Diesel reageerde ook erg goed op ze en daarom is in overleg besloten dat Diesel vanaf 03-07-2016 mag komen wonen bij hun. We hebben al erg veel leuke foto's mogen ontvangen waar je goed op kan zien dat Diesel het al erg goed naar zijn zin heeft. Wij wensen Ingrid en Arjan veel plezier toe met Diesel!

 

 

 

Donatie Noodopvang HHIN

Waarvoor wordt het geld gebruikt? 

Het is van belang dat de honden die door ons worden opgevangen ten alle tijden van (medische) zorg voorzien kunnen worden. 
Alle honden die in de noodopvang komen zullen we medisch laten controleren. Daarbij kiezen wij ervoor om altijd een titerbepaling uit te laten voeren en als blijkt dat de hond onvoldoende antistoffen bezit om te hond te vaccineren. Tevens laten we de hond altijd nakijken door een dierfysiotherapeut of diergiropractor. 
Wanneer een hond medische problemen heeft zullen wij de hond hier uiteraard voor laten behandelen. 
Naast de verzorging gaat er ook veel tijd / energie / geld zitten in het vinden van een nieuw adres voor de hond. Tevens zorgen we voor voldoende begeleiding op het nieuwe adres door middel van gedragstherapie om ervoor te zorgen dat de overgang naar het nieuwe adres ook soep verloopt. Onze wens is natuurlijk dat de hond kan/mag blijven op het nieuwe adres tot het einde van zijn leven.


Helpt u mee?

Noodopvang HHIN