Nanook   Log in om te reageren

Filmpje Nanook:
https://youtu.be/zhkDxqoMWmg

Gedrag in huis / tuin:

Nanook is in huis en in de tuin een rustige hond, mits hij zijn dagelijkse beweging krijgt. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en krijgt graag aandacht. Nanook is een slimme hond, snuffelspelletjes vindt hij dan ook erg leuk om te doen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Je kan Nanook meenemen naar een vreemde prikkelarme omgeving, dan is hij rustig. Andere omgevingen zijn te spannend voor hem en dan is hij erg alert.

Gedrag aan de lijn:

Hij kan netjes aan de lijn mee lopen en luistert ook goed. Dit is echter wel als er geen mensen (gaat steeds beter) of honden voorbij komen, dan wil hij ze weg blaffen. Als er eenmaal contact is met de andere hond dan is er niks aan de hand. Het is dus waarschijnlijk meer frustratie dat hij niet bij de andere hond kan komen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Nanook kan goed loslopen in een prikkelvrije omgeving. Hij vindt het dan ook erg leuk als je spelletjes met hem doet, blijft in je buurt en luistert goed.

Gedrag naar andere honden:

Als ik met Nanook aan het wandelen ben dan wilt hij het liefst naar alle honden toe. Als hij losloopt dan snuffelt hij even en als het klikt dan gaat hij leuk spelen met ze.
Aan de lijn kan hij natuurlijk niet altijd naar andere honden toe, hoe graag hij ook wil. Als hij niet naar de andere hond toe kan dan loopt de spanning al snel hoog op bij hem. Hij gaat blaffen naar de andere hond of reageert het af op onze andere hond (als deze ook meeloopt met de wandeling) of op mij. Als hij wel contact mag leggen met de andere hond dan gaat het goed.

Gedrag naar katten:

Hij is hier opgegroeid met katten en is hier super lief voor, komen ook wel lekker bij hem liggen. Ook jonge kittens, kippen en kuikens zal hij geen kwaad doen. Zowel binnen als buiten.

Gedrag naar kinderen:

Hij is niet bekend met kinderen. Onbekende kinderen vindt hij, net als vreemden, spannend en wil ze weg blaffen. Dit is dus af te raden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Buitenshuis reageert hij niet altijd goed op vreemden. Als je in het bos loopt en je komt iemand tegen met een hond dan wil hij zo graag contact met de andere hond dat hij geen verdere aandacht schenkt aan de persoon die er bij staat. Maar iemand in het bos die zonder hond loopt, daar wil hij op afvliegen en weg blaffen.
In het verleden heeft er ook eens een bijtincident (een waarschuwingsbeet) plaatsgevonden. Dit was op mijn werk (boerderij) toen iemand het terrein kwam oplopen. Daarom doen we Nanook tegenwoordig voor de zekerheid een muilkorf om als we ergens gaan lopen waar we andere mensen kunnen tegenkomen.

In huis: Met vreemden is hij erg onrustig en probeert hij ze weg te blaffen. Ik zet hem bij voorbaat in een andere ruimte als er vreemden op bezoek komen. Als hij er wel bij is dan is het belangrijk dat mensen hem niet gaan forceren. Hij zal na een tijdje even komen snuffelen om kennis te maken. Dit is echter geen uitnodiging om geaaid te worden. Je kunt hem beter gewoon negeren. Op deze manier raakt hij vanzelf vertrouwder met je en wil hij niet anders dan aandacht, aaien en knuffels van je.
Met (bekende) visite is hij altijd enthousiast en komt graag om een aai en een knuffel.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan prima een aantal uren alleen zijn. Hij gaat dan ook rustig liggen slapen.

Gedrag in de auto:

Hij vindt het leuk om mee te gaan in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij vindt het heerlijk om te knuffelen, zwemmen, apporteren, snuffel spelletjes, mee op de boot, fietsen, mee het land in en vindt het erg leuk om dingen te leren.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij heeft moeite met vreemden, zowel thuis als op straat en moeite met honden waar passeren aan de lijn.

Nanook vindt het heerlijk om te knuffelen en alle aandacht te krijgen. Hij vindt het lastig om dit te delen met een ander. Hij is hier wel in te sturen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 27-09-2022
Naam: Nanook
Ras: Australische herder
Schofthoogte/Gewicht: 55 cm / 27 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 15-10-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 31-01-2019
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Nanook krijgt al van pup af aan BARF en KVV gevoerd. Ik weet dan ook niet hoe Nanook zal reageren op brokken.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Nanook is geen beginners hond en kan niet bij kinderen geplaatst worden of in een gezin waar veel prikkels zijn of komen.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Doordat hij snel overprikkeld is en moeite heeft met mensen en honden aan de lijn en dit weer afreageert op mijn andere hond, komt hij steeds meer thuis te zitten. Zelf lukt het mij na jaren proberen niet om dit gedrag om te buigen. Dus ik hoop dat er iemand is die beter bij hem past en hem dat vertrouwen wel kan geven zodat hij ook dat leven krijgt wat hij zo verdient.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.