Frits   Log in om te reageren

Filmpje Frits:
https://youtu.be/tqo1-Dzpe50

Gedrag in huis / tuin:

Frits is een erg lieve en aanhankelijke hond naar zijn baasje(s). Als hij een band met je heeft dan gaat hij volledig voor je. Hij ligt graag bij je in de buurt. Kan dan gewoon rustig gaan liggen of komt bij je om aandacht te krijgen en gaat dan kopjes geven en drukt zich tegen je aan. Hij is jong en speels, heeft veel energie en houdt van rennen. Heeft ook zeker een tuin nodig waarin hij, naast de wandelingen, zijn ei in kwijt kan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij gaat weleens mee op visite bij mijn ouders. Het duurt dan altijd wel even voordat hij op zijn gemak is. Hij blijft wat onrustig. We nemen ook zijn bench mee, daar kan hij dan in gaan liggen, dat maakt het wel fijner voor hem.
Hij is ooit in een pension geweest, maar dat was geen succes. Hij leek echt niet te kunnen wennen aan deze omgeving/situatie.

Gedrag aan de lijn:

Alert, op zijn hoede. Komt wel aan snuffelen toe en is dan ontspannen. Als er andere honden in de buurt zijn dan verdwijnt de ontspannenheid en blaft en valt regelmatig uit.

Gedrag tijdens het loslopen:

We gaan naar de hei waar hij vrij kan rondrennen met Bruno (onze andere RR). Hier komen geen andere honden en dan gaat het prima. Luistert goed, blijft in de buurt, loopt nooit weg en wil vooral rennen en stoeien met Bruno. We durven het alleen nier meer aan om hem los te laten in een gebied met andere honden en mensen. Honden valt hij regelmatig aan en onbekende mensen intimideert hij door snel op ze af te rennen en te blaffen en grommen. De meeste mensen verstijven totaal wat erg vervelend is. Dus we gaan altijd naar een gebied waar we niemand tegen komen en waar hij toch lekker kan rennen.

Gedrag naar andere honden:

Enorm waaks, lijkt alsof hij andere honden niet vertrouwt. Dit is dan ook regelmatig mis gegaan. We proberen nu dan ook te voorkomen dat hij naar andere honden kan gaan.

Gedrag naar katten:

Wil er achteraan, maar toch is dit anders dan bij honden. Bij katten komt denk ik meer zijn jachtinstinct naar boven.

Gedrag naar kinderen:

Frits leeft in een gezin met twee oudere kinderen. Frits lijkt niet echt een band met ze te hebben. Zoekt ze ook niet echt op. Op momenten gromt hij ook naar ze.
Frits heeft helaas ook 2x gehapt naar voor hem onbekende kinderen. Niet gebeten, dus er was verder niks ernstigs aan de hand, maar we houden hem nu wel gescheiden van kinderen door hem in de voorkamer te laten (achter glazen deuren waar ze ons wel kunnen zien).

Gedrag naar onbekende mensen:

Blaffen, soms grommen, intimiderend kijken. Pas na een paar bezoeken voelt hij zich meer op zijn gemak rondom de mensen. Daarna vertoond hij dit gedrag niet meer en negeert ze verder gewoon.

We willen het blaffen en grommen toch voorkomen (meeste mensen zijn bang) en we vertrouwen Frits niet volledig. Honden blijven dus meestal ook in voorkamer achter gesloten deuren waar ze ons kunnen zien.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan prima tot halve dag. Langer wellicht ook wel maar dat willen we zelf niet. Verscheurt soms uit verveling een tijdschrift o.i.d. en speelt ermee. Sloopt niet het huis. Tot 1 jaar oud oud krabde hij veel aan de deuren, nu minder.

Gedrag in de auto:

Prima, geen problemen. Blaft wel als hij een andere hond ziet. Kijkt verder rustig naar buiten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hard rennen, stoeien met baasje en onze andere hond, spelen met bal of iets anders waar hij achterna kan rennen. Knuffelen vindt hij ook fijn. Ligt 's avond graag aan onze voeten bij de bank als we tv kijken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Heeft een hekel aan regen.

Vertrouwen opbouwen naar vreemde honden, mensen en kinderen. We denken dat de lockdown periode eind 2020 de oorzaak is voor de slechte socialisatie. Hij heeft toen weinig andere mensen en honden gezien omdat zijn geboorte en eerste 2,5 maand socialisatie daar inviel.
Zijn gedrag heeft helaas al tot verschillende hap en bijtincidenten geleid. Dit was in situaties waarin mensen hem al wilde aanhalen terwijl hij nog niet vertrouwd was met de mensen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 22-11-2022
Naam: Frits
Ras: Rhodesian Ridgeback
Schofthoogte/Gewicht: 69 cm / 41 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 27-10-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 09-02-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra Dekking Plus.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Ede
Reden van herplaatsing: Vertrouwen hem niet met kinderen, ook niet onze eigen kinderen. We zijn bang dat er vroeg of laat een keer een serieus bijt-incident komt. Ook kunnen we eigenlijk geen bezoek ontvangen, inclusief eigen familieleden. Frits wordt dus beperkt, maar wij als gezin zelf ook. We hebben er trouwens veel moeite mee om afscheid te nemen, erg lang over nagedacht want hij hoort wel bij ons gezin, maar we moeten toch een rationele keuze maken.
Vergoeding: 0