Bodhi   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Hij ligt graag bij je op de bank. Zou het liefst de hele dag bij je liggen om te knuffelen. Een echte kameraad die goed is voor huis en haard. Hij is erg gehecht aan de mensen om hem heen.
Bodhi is waaks, maar kent en herkent snel mensen die onderdeel uitmaken van de familie of de buurt. Hij zal dan anders reageren en mensen echt begroeten.

Bodhi geniet erg van los in de tuin lopen. Hij was gewend aan een tuin van 2000m2. In de zomer stond de achterdeur vaak open en kon hij in en uit wanneer hij dat wil.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onzeker. Hij gedijt het beste bij routine en regelmaat.

Gedrag aan de lijn:

Je doet hem het meeste plezier aan iedere dag hetzelfde rondje. Dus niet steeds meenemen naar een andere locatie om te wandelen, want dan krijg je al snel een overprikkelde hond.
Als hij zijn vertrouwde rondje loopt dan is hij vrolijk en nieuwsgierig. Hij is geïnteresseerd in de omgeving en wilt graag ontdekken. Snuffelt wat rond en is verder relaxt. Als hij nodig moet poepen trekt hij flink aan de lijn. Ook moet je bedacht zijn op andere dieren die hij wellicht ziet. Als je onvoorbereid bent en hij wil een bepaalde kant op, kun je voor verrassingen komen te staan.

Gedrag tijdens het loslopen:

Gefocust op neus en zicht. Spoor van ree of haas is snel opgepakt en hij zet het dan op een lopen. Maar hij zal ze geen kwaad doen, hij is vaak toch ook te snel uitgeput t.o.v. ree of haas. Hij komt altijd weer terug naar de baas, maar niet omdat we hem roepen, wel op zijn eigen tijd. Maar dit is natuurlijk voor een natuurbeheerder niet wenselijk.
We laten hem daarom vaker uit met een 10 meter lijn, zodat hij toch nog de ruimte heeft om te ontdekken.

Gedrag naar andere honden:

Hij heeft daar weinig ervaring mee anders dan vanuit het nest. Door de plek waar wij wonen was het ook niet makkelijk om hem te socialiseren met andere honden. En omdat er in het losloopgebied veel reeën zijn, zijn we hier ook niet veel geweest. Hij lijkt het contact met andere honden verder ook niet te missen.

De keren dat Bodhi in contact is geweest met honden merkten we dat het beter ging met teefjes dan met reuen. De buurvrouw heeft een jachthond (teefje) en een andere buur heeft een labradoodle. Bodhi kan leuk spelen met deze honden.

Gedrag naar katten:

Prima. We hebben zelf meerdere katten (gehad) en hij heeft respect voor ze. Wil soms ook wel graag spelen, maar wordt door de katten natuurlijk te groot gevonden als speelkameraad.

Gedrag naar kinderen:

Onbekend. Hij is niet met kinderen opgegroeid en wij hebben ook nooit kinderen op bezoek gehad.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bij binnenkomst van mensen zal Bodhi in eerste instantie gaan blaffen. Daarna is hij enthousiast en gaat hij aandacht vragen. Gaat snuffelen, maar kan ook tegen ze gaan opspringen. Het is vaak het beste als mensen hem negeren en van hem wegdraaien, dan wordt hij sneller rustiger. Maar helaas luistert niet iedereen daar naar.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig en waaks wanneer het nodig is. Hij ligt graag op de bank.

Gedrag in de auto:

Reageert geïnteresseerd en enthousiast. Kan goed zijn rust vinden in de auto.
Als je op de terugreis bent van een wandeling, dan wil Bodhi niet altijd de auto uitstappen. Hij lijkt dan wat overprikkelt te zijn van de wandeling en ligt net weer in rustmodus.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bij je zijn. Lekker los in de tuin en zijn huis, tuin en mensen bewaken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij is heel eigenzinnig en hoort bij het ras. Hij overweegt zelf of het commando wat hij krijgt wel mee eens is of niet.
Daarnaast is Bodhi een hond die niet tegen veel (nieuwe) prikkels kan. Hij houdt van vaste routines, zelfde rondjes lopen, helderheid en consequent zijn. Als hij overprikkeld is wordt ie grumpy.
Bodhi mag erg graag zijn eigen schaduw achterna rennen, tamelijk zinloos, maar hij vind het geweldig. Tegenwoordig kan ik hem gemakkelijk laten stoppen met dit gedrag door te zeggen "zinloos".
Bodhi is bang voor de dierenarts en met zijn gewicht krijg je hem niet zomaar naar binnen als hij weigert te gaan. De laatste keer is hij dan ook geënt op de parkeerplaats.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 21-11-2022
Naam: Bodhi
Ras: Kuvasz
Schofthoogte/Gewicht: +/- 70 cm / 50 kg
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 07-08-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra huisdierverzekering
Medisch / Medicatie: Bodhi is in het verleden geopereerd geweest aan OCD aan de schouder.
Speciaal voer: Doet het nog steeds goed op het voer wat de fokker ons adviseerde. Happy Dog Supreme. Ik wissel af en toe met een andere smaak.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Friesland, Zandhuizen
Reden van herplaatsing: Wij hebben Bodhi sinds februari 2019. Bodhi was teruggebracht bij de fokker, die hem een aantal maanden heeft gehad, voordat hij bij ons kwam.
Wegens echtscheiding en verkoop van ons huis zijn wij genoodzaakt een ander plekje voor Bodhi te zoeken. We hebben straks beide een plek waar het voor Bodhi niet groot genoeg is en hij verdient beter dan wij hem kunnen bieden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.