Boeff   Log in om te reageren

Filmpje Boeff:
https://youtu.be/mtIfIPTxulQ

Gedrag in huis / tuin:

Boeff is een super lieve, grappige humoristische hond met een pittig karakter. In huis is het een rustige hond die van knuffelen en aandacht houdt. Als je op de bank gaat zitten dan komt hij meteen bij je zitten.
Boeff is een hondje die weet wat hij wil en daar volhoudend in is en ook heel ondeugend kan zijn. In huis is hij avontuurlijk om te kijken of hij iets kan vinden om mee te spelen of misschien wel stiekem iets lekker kan vinden.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is in elke situatie heel erg gericht op mensen. Kan wel wat schrikkeriger zijn omdat hij in een vreemde omgeving wat meer op zijn hoede is. Maar zolang mensen erbij zijn in de nieuwe situatie dan is het goed. Hij zal wat gaan snuffelen en rondkijken.

Gedrag aan de lijn:

Ik loop altijd met Boeff met een rollijn of los. Als hij aan de rollijn loopt neemt hij lekker de ruimte met de riem. Aan een korte lijn lopen zorgt wel voor trekken.
Boeff vindt het heerlijk om lekker lange wandelingen te maken.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dan is hij lekker aan het snuffelen en rondkijken. Blijft altijd bij je in de buurt en loopt bij mij vaak in mijn schaduw, maar als er reden is om mij voorbij te gaan (bijvoorbeeld bij andere honden) dan doet hij dat gewoon.

Gedrag naar andere honden:

Boeff kan in huis goed met andere honden overweg. Boeff woont op dit moment bij mijn zus en zwager in Friesland op de boerderij omdat hij niet in zijn eentje alleen thuis kon zijn. Nu is hij al vier maanden bij mijn zus en haar twee herders en gaat het heel goed met alleen zijn.
Buiten gaat het over het algemeen goed met andere honden. Honden die hem te snel benaderen vindt hij niet prettig en blaft ze weg. Geeft duidelijk zijn grens aan.

Gedrag naar katten:

Hij heeft een keer in een oppasgezin gezeten met een kat. Zij gaven aan dat het goed ging. Ik heb het zelf nooit gezien.
Buiten zal hij ze achterna rennen.

Gedrag naar kinderen:

Eerst even blaffen maar daarna is het snel goed. Met bekende kinderen is het altijd goed. Beide kanten op, want hij wil heel graag geknuffeld worden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bij goede energie van de personen is alles goed.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Boeff heeft altijd moeite gehad met alleen zijn zonder een andere hond. Hij gaat dan aanhoudend blaffen en joelen. Toen ik Boeff in huis kreeg heeft het ook een jaar geduurd voordat hij uiteindelijk 4 uur alleen kon zijn. Maar toen ik ben verhuisd (en overige omstandigheden) viel hij weer terug in zijn oude gedrag en kon hij niet alleen zijn.
Dat is de reden waarom hij nu bij mijn zus en zwager is. Hier woont hij samen met 2 andere honden en dit heeft positief effect op Boeff. Hij kan nu prima samen met de andere honden alleen zijn voor meerdere uren.

Gedrag in de auto:

Hij zit graag bij het voeteneind van de bijrijdersstoel. Daar gaat hij lekker liggen of soms springt hij op de stoel. Maar wel heel graag voorin. (als het maar dichtbij mensen is)

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Boeff vindt het heerlijk om te knuffelen en dichtbij mensen te zijn. Ligt graag op de bank op zijn ruggetje te slapen. Vind zoekspelletjes met snoepjes leuk, lekker buiten wandelen en vooral als hij zacht (strand)zand onder zijn voetjes voelt dan rent hij met een heel grappig geluidje rondjes van plezier.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Alleen zijn. Bij de vorige eigenaar is hij op dat punt getraumatiseerd geraakt. Een dichte bench zorgt ook voor veel paniek bij hem.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 20-11-2022
Naam: Boeff
Ras: Maltezer
Schofthoogte/Gewicht: 30 cm
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 10-02-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 17-06-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Veterfina / My Petplan. Kost 21,68 per maand.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: We willen alleen een plek waar minimaal 1 andere rustige en stabiele hond is.
Woonplaats eigenaar: Friesland, Oudwoude
Reden van herplaatsing: We hebben Boeff in 2018 overgenomen. De vorige eigenaar heeft het hondje gegeven aan haar dochter, die er helemaal zelf voor moest zorgen maar niet deed/kon. Moeder moest werken en ook dochter naar school, waardoor Boeff dus veel alleen thuis was en hij de hele boel bij elkaar blafte. Om beide punten is besloten afstand te doen.
In mijn vorige huis heb ik het met veel geduld na een jaar voor elkaar gekregen dat hij een halve dag alleen thuis kon zijn. Helaas ging ik scheiden en veranderde het huis daarom. Hier heb ik het niet meer voor elkaar gekregen (Leusden) en na een lange periode van thuiswerken heb ik nu noodgedwongen een baan op locatie. Dit kan echt niet met Boeff. Om die reden is hij nu in Friesland bij mijn zus en daar is hij helemaal oké op de boerderij met twee herders en kan samen met hun wel alleen zijn.
Helaas is het voor mijn zus en zwager geen ras waar ze blij van worden en met drie honden ook echt druk dus zie ik geen andere mogelijkheid om hem te herplaatsen naar een goed adres.
Vergoeding: 0