Mack   Log in om te reageren

Filmpje Mack:
https://youtu.be/dNdkPHWghR4

Gedrag in huis / tuin:

Mack is het meest gelukkig als hij alleen met de volwassen baasjes thuis is. Hij houdt wel van knuffelen en spelen, stoeien. Hij wil graag bij je zijn en komt graag bij je liggen. Hij kan ook uren lekker liggen slapen.
Hij speelt graag met zijn favoriete speeltje een kong, daar kan hij heerlijk op kauwen. Andere speeltjes, hij heeft er tig versleten, bijt hij in enkele minuten kapot (en kan dit vervolgens ook opeten). Daarom geven wij hem nu alleen nog maar de Kong.
Hij kijkt graag naar buiten. Het is wisselend waar hij op aanslaat, slaat gelukkig niet overal op aan. Als de bel gaat dan blaft hij.

Mack is gewend in de tuin te kunnen en snuffelt hier graag wat rond. De tuin dient wel omheind te zijn, anders gaat hij ervandoor. Hoewel hij zich heerlijk kan vermaken in een tuin, is het niet per se noodzakelijk dat er een tuin aanwezig is. Als hij voldoende wordt uitgelaten dan zou een woning zonder tuin ook prima zijn.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Toen Mack nog pup was namen we hem overal mee naartoe. Je merkte dan wel dat hij vaak gespannen was. De laatste tijd nemen we hem minder mee naar vreemde plekken. Hij is dan namelijk onrustig. Je lijkt hem er niet veel plezier mee te doen.

Gedrag aan de lijn:

Mack houdt van beweging en heeft het ook wel nodig om dit te krijgen, dan is voldaan en rustig in huis. Tijdens het wandelen is hij echter wel alert op wat er om hem heen gebeurd, kan ook wat gaan hijgen (hij is niet relaxt). Als er niks gebeurd dan loopt hij rustig mee. Hij loopt het ene moment rustig naar je en het andere moment trekt hij aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

N.v.t.

Gedrag naar andere honden:

Mack kan helaas niet met andere honden buitenshuis. Tijdens de cursus gaf dit al problemen. We deden onze oefeningen op afstand van de andere honden, omdat het anders niet ging. Buitenshuis is hij ook alert op andere honden die hij tegenkomt.
In huis kan Mack goed opschieten met de hond van mijn moeder, die hij eens in de zoveel tijd ziet. In het verleden had hij ook regelmatig contact met de hond van mijn neef. Het klikte voorheen heel goed met de stafford, tot dit ineens omsloeg en Mack deze hond heeft aangevallen. De keren erna hebben we nog geprobeerd het contact weer goed te krijgen tussen de honden, maar tevergeefs.

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen katten. Buiten wil hij ze achterna.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf 3 kinderen. Mack vindt het duidelijk niet fijn om te leven in een gezin met kinderen. Hij lijkt bang te zijn voor de kinderen en voelt zich niet op zijn gemak. Op momenten dat Mack ergens ligt en hij denkt dat de kinderen naar hem toekomen, dan zal hij gaan grommen. Als hij aandacht krijgt van ons volwassenen dan vindt hij dit heel fijn, maar als dit van de kinderen komt dan vindt hij dit minder. Hij heeft ook 1 keer gehapt naar mijn dochter.
Als er andere (onbekende) kinderen langskomen dan rent hij in eerste instantie naar ze toe, met soms een blaf. Blijven de kinderen rustig en negeren ze hem, wordt hij ook rustiger. Angstige gillende kinderen gaat hij op af en soms springt hij tegen ze op en hier wordt hij erg onrustig van. Als je Mack speelgoed geeft waar hij op kan kauwen dan werkt dit als een goede afleiding.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij is klaar wakker en blij als er bezoek is. Reageert heel enthousiast. Maar ook een beetje waaks.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit gaat prima. Hij gaat uit het raam kijken. Dit doet hij graag.

Gedrag in de auto:

Gespannen in achterbak.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bij je liggen en bij je zijn. Op zijn kong bijten. In de tuin rennen en stoeien. Wandelen buiten. Met de hond van mijn moeder spelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

- In de auto, andere honden en kinderen. Hij is het gelukkigste als hij gewoon rustig met zijn volwassen baasjes thuis is. Dan heb je er geen kind aan.
- Houdt niet van regen. Als het regent zie je hem echt kijken van; "moet ik echt naar buiten?".

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 20-09-2023
Naam: Mack
Ras: Bulldog kruising
Schofthoogte/Gewicht: 45 cm / 15 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 12-08-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 20-05-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Onderbeet
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Mack kan niet meer samen met onze kinderen, ze zijn nu 6, 8 en 9. Hij gromt naar ze als ze hem willen aaien of te dicht in zijn buurt komen. We dachten dat dit wel goed zou komen, maar helaas.
We hebben 2 jaar met veel liefde voor hem gezorgd en geprobeerd alles te laten werken hier thuis. Maar het werkt niet en de spanningen en stress zijn niet goed voor ons en Mack.
Vergoeding: 0