Goa   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Goa is dol op aandacht en deze komt ze met alle liefde bij je halen. Ze is erg aanhankelijk.
Verder is haar gedrag in huis erg afhankelijk van in hoeverre zij haar ei kwijt heeft gekund die dag. Als ze er lekker op uit heeft kunnen gaan, dan is ze een stuk rustiger. Anders blijft ze wat onrustig door het huis heen lopen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is ze eerst alert, maar hersteld snel.
Goa is ook weleens 2 weken uit logeren geweest bij een bekende en dat ging heel goed.

Gedrag aan de lijn:

We hebben met Goa verschillende cursussen gevolgd, maar het gedrag aan de lijn is altijd een moeilijker punt gebleven. Goa wilt altijd voorop lopen en trekt daarbij ook aan de lijn. Ze is erg sterk, dus je moet fysiek gezond zijn en ook wel wat kracht hebben om met haar te kunnen lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Goa vindt het heerlijk om los te kunnen lopen. Ze luistert goed en volgt je ook.
Wel moet je er alert op zijn dat Goa de neiging heeft om uitwerpselen en eten van de grond te eten. Dit is natuurlijk niet goed voor haar. Dit is de reden dat wij dit nu wat minder vaak doen met haar.

Gedrag naar andere honden:

Goa wil altijd naar andere honden toe, is niet negatief naar andere honden, ook niet bang.
Een vriend van mij woont in de bossen en haalt haar weleens op voor een lekkere losloop wandeling waar ook andere honden bij aanwezig zijn. Goa vindt dit erg leuk en kan goed samen met de andere honden.

Gedrag naar katten:

Zal naar ze toe gaan maar heeft ook wel een tik op der neus gekregen in het verleden van ze.

Gedrag naar kinderen:

Goa reageert goed op kinderen. Als kinderen gaan rennen dan wil ze er wel op af en wil ze meedoen.

Gezien het gedrag van Goa niet altijd even goed is in sommige situaties, lijkt het ons beter om Goa niet te plaatsen bij mensen met (jonge) inwonende kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Is selectief naar mensen. Sommige mensen wil ze begroeten en is ze heel vriendelijk naar. Naar anderen zal ze gaan blaffen, maar dit zijn vaak mensen die wat hebben, verslaafde of schuwe mensen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Goa kan prima alleen zijn. Heeft hier geen problemen mee.

Gedrag in de auto:

Ook prima, gaat uiteindelijk met lange rit liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen, lange wandeling, stoeien en pootje baden.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

In de nacht ligt Goa bij ons in de bench. Dit omdat Goa deuren open kan maken en wij liever niet hebben dat zij op de bank gaat liggen. Ook zal zij in de vuilnisbakken gaan zitten als zij daar de kans voor krijgt. Goa vindt het echter niet fijn om in de bench te moeten en gaat grommen als we het deurtje dicht willen doen. Dit heeft in het verleden ook wel tot incidenten geleid met mijn dochter, wie ze heeft gebeten (niet doorbijten). We hebben ook weleens een ander alternatief geprobeerd, namelijk de gang. Maar als ze in de gang in haar mand ligt en iemand komt in de nacht naar beneden om naar de wc te gaan, dan gaat Goa ook grommen. Er zijn wat trucjes die je kan toepassen om haar uit deze staat te halen, waardoor ze weer op een vriendelijke manier reageert. Maar deze situatie was niet wenselijk waardoor we uiteindelijk overgestapt zijn op de bench.
Het zou handig zijn als Goa in de nieuwe woning in de nacht ergens in een aparte ruimte kan verblijven (die afgesloten kan worden met een slot) waar ze de ruimte heeft.

Mijn dochter laat Goa met een muilkorf uit buitenshuis omdat Goa ooit op straat een hardloper in zijn been heeft gebeten.

Goa is op momenten een hele lieve hond, maar heeft zo haar gebruiksaanwijzing. Ze is dan ook niet geschikt voor mensen die voor het eerst aan een hond beginnen. Enige kennis en ervaring met moeilijkere gedragingen bij honden is een pré.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 17-01-2023
Naam: Goa
Ras: Rhodesian Ridgeback
Schofthoogte/Gewicht: 38 kg
Geslacht: Gesteriliseerde teef
Geboortedatum: 21-06-2016
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 24-05-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Goa krijgt Propalin, omdat we we weleens wat plas vonden als ze had gelegen. Met dit medicijn / druppels komt dit niet meer voor. Een flesje kost 30/35 euro en daar doe je 3 maanden mee.
Speciaal voer: We hebben er lang over gedaan voordat we voor Goa de juiste voeding hadden gevonden. Ze heeft een periode gehad waarin ze erg mager was en niet aankwam. Sinds we haar op Grandorf brokken hebben staan is ze beter op gewicht.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Ik ben zelf veel weg voor mijn werk en de overige gezinsleden hebben het erg moeilijk met (de zorg voor) Goa. Ze lopen tegen problemen aan en het lukt ze niet om Goa de aandacht en de opvoeding te geven die ze nodig heeft.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.