Lobbes   Log in om te reageren

Filmpje Lobbes:
https://youtu.be/V1YSHjQuYXw

Gedrag in huis / tuin:

Een hele lieve hond voor het gezin. Zo nu en dan een speelse bui waarbij hij met zijn speelgoed gaat spelen of naar je toekomt om samen iets te gaan doen. Hij vindt het fijn om contact met je te hebben. Dit kan in de vorm van aandacht, wandelen of spelletjes zijn.
In de tuin kan hij zich ook goed vermaken. Als hij er klaar mee is dan komt hij weer naar binnen.
Lobbes is waaks en reageert op dingen die buiten te zien en te horen zijn. Wij wonen aan een drukke straat en tegenover ons is een bushalte. Er is dus veel te zien en te horen, waardoor Lobbes eigenlijk vrijwel de hele dag "aan" staat. Hij kan rustig onder de tafel liggen en dan ineens aanslaan omdat hij buiten iets heeft gehoord. Hierdoor komt hij in onze woonsituatie maar moeilijk tot rust.

Gedrag in een vreemde omgeving:

We hebben Lobbes van pups af aan overal mee naartoe genomen. Weekendjes weg, vakantie, markt. Hij is in eerste instantie wat voorzichtig, maar na een tijdje is het oké.
De campervakanties heeft hij wat meer moeite mee gehad. In het begin gaat het goed. Maar na een tijdje wordt het hem toch teveel als hij steeds weer op een nieuwe locatie moet wennen. Hij vangt dan teveel prikkels of en dit is dan ook merkbaar in zijn gedrag, hij wordt waaks naar mensen die bij de plek komen. Hij maakt dan een hoop lawaai en wil ze dan aanvallen, bijt niet maar duwt ze weg.

Lobbes is ook weleens wezen logeren bij bekenden en dat ging goed.

Gedrag aan de lijn:

Kan netjes naast lopen. Maar als we bijvoorbeeld naar het bos lopen kan hij een beetje trekken aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Lobbes geniet ervan om los te kunnen lopen. Hij kijkt vaak of we er nog zijn.
Wel is het belangrijk om je omgeving goed te scannen, omdat Lobbes negatief kan reageren op bijvoorbeeld mountainbiker of een boswachter die ineens langsrijdt.

Gedrag naar andere honden:

Lobbes kan het heel goed vinden met andere honden. Het maakt niet uit of het nu reuen of teefjes zijn. Hij is erg sociaal en geniet van het contact. We maken ook iedere week een wandeling met 5 andere honden.
Maar een enkele hond heeft hij niks mee, daar reageert hij dan fel op. Maar dit zijn dan ook echt uitzonderingen.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring, maar aan de riem is het geen probleem. Hij vindt het wel interessant.

Gedrag naar kinderen:

Voorzichtig en behoedzaam. Vooral jongere kinderen snapt hij niet. Zijn vaak te druk.

Gedrag naar onbekende mensen:

Lobbes zal in het begin wat voorzichtig zijn en heeft even tijd nodig om je te leren kennen. Hij reageert vaak het beste op mensen die een rustige sfeer met zich meebrengen. Als het oké is dan is het ook oké!
Mensen met een hoody vindt hij maar niks, dan reageert hij woest. Ook zijn er specifieke personen waar hij niks mee heeft. Het is niet altijd te achterhalen waarom hij op bepaalde mensen negatief reageert.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Lobbes hoeft niet vaak alleen te zijn bij ons. Als we weg gaan dan huilt hij hooguit 5 minuten en gaat dan lekker liggen. Lobbes is altijd in de kamer en sloopt niks. Dat heeft hij ook nooit gedaan.

Gedrag in de auto:

Dat gaat goed. Vindt het leuk in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Contact met de baas. Spelletjes, speuren, knuffelen. Balletje gooien, denkspelletjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Met prikkels van buitenaf. We wonen in een drukke woonwijk met veel mensen die voor ons huis langs lopen. Dit zorgt dat zijn stress emmer volloopt. Als zijn stress emmer is overgelopen dan kan hij uitvallen.
Als we buiten lopen dan kunnen er 10 fietsers langskomen en is er niks aan de hand, maar achter de 11e gaat hij aan. Of als we op een terras zijn dan ligt hij gewoon rustig en reageert hij totaal niet op de mensen om hem heen. Maar dan ineens reageert hij wel op een persoon. Als je hem sturing geeft kalmeert hij weer. Maar de onvoorspelbaarheid in wanneer hij gaat reageren maakt het wel lastig.
We krijgen veel aanloop aan huis en hij kan dat niet verwerken waardoor wij en ook Lobbes in een situatie komen die voor hem en voor ons niet wenselijk is.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 05-02-2023
Naam: Lobbes
Ras: Herder x Berner sennenhond
Schofthoogte/Gewicht: 73 cm / 44 kg
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 14-11-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 11-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Allergie, krijgt hiervoor medicatie. Apoquel 16 mg, 2 pillen per dag. Hij reageert hier heel goed op en heeft dan geen klachten meer. Zodra je stopt krijgt hij al snel weer last van jeuk aan zijn oren en poten.
Speciaal voer: Hypoallergeen voer
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.