Demi   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Demi is een hele sociale en nieuwsgierige hond. Ze is van jongs af aan altijd buiten geweest en is bij ons ook gewend aan een groot buitenterrein waar ze los kan lopen. Ze heeft ook echt de voorkeur voor buiten. Ze mag ook binnen komen, bijvoorbeeld op kantoor of in huis. Vaak kiest ze er na een kwartier weer voor om naar buiten te gaan.
Demi is heel sociaal aangelegd. Ze zoekt je graag op als je in de buurt bent. Komt bij je staan en vraagt om aandacht. Vindt het leuk om samen met je te ravotten en gek te doen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Past zich makkelijk aan in een andere omgeving. Ze is heel nieuwsgierig aangelegd.
Als we eens een weekendje weg zijn dan gaat Demi weleens naar een dierenpension toe. Dit vindt ze alleen maar gezellig.

Gedrag aan de lijn:

We laten Demi 3x per dag uit. Ze luistert goed aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Op ons terrein luistert Demi goed naar commando's. Maar tijdens wandelingen is ze snel afgeleid en op dat moment kan je moeilijk contact met haar krijgen. Daarom laat ik haar ook niet meer loslopen.

Op ons terrein kon Demi altijd loslopen omdat het terrein een omheining heeft. Ze heeft het ook echt nodig om los te kunnen lopen op een ruim terrein. Bij ons is er echter veel in en uitloop van klanten en dit maakt dat er soms de mogelijkheden ontstaan om te kunnen ontsnappen. En dit doet Demi dan ook. In de buurt lopen echter ook schapen rond en dit is dan ook de plek waar ze naartoe gaat als ze ontsnapt is. Vervolgens gaat ze de schapen achterna en verwond deze ook. Dit is natuurlijk geen wenselijke situatie. Daarom zoeken we voor Demi een plek +/- 800m2 grond of meer met een goede omheining.

Gedrag naar andere honden:

Demi vindt alle honden leuk. Of ze nu groot of klein zijn. Ze wil heel graag met ze spelen. Ze blijft echter wel doorgaan met spelen, ook als een hond niet meer wil. Dit is dit niet altijd even fijn voor de rustigere of oudere honden.

Gedrag naar katten:

Demi is gewend aan een kat. Ze wil heel graag met ze spelen. Ook hierbij geldt weer dat ze te lang wil doorgaan met spelen. De katten hebben hier gelukkig de ruimte om dan weg te lopen van Demi zodat ze weer rust hebben.

Gedrag naar kinderen:

Demi is opgegroeid met 4 kinderen, waarvan de jongste nu 11 jaar oud is. Demi is heel vriendelijk naar ze. Er zit geen kwaad in Demi.

Gedrag naar onbekende mensen:

Een hele sociale, nieuwsgierige hond die graag contact maakt met mensen. Echt geen waakhond, daarvoor is ze te vriendelijk. Ze blaft ook vrijwel nooit. Hooguit als ze eens wil spelen met de kat of de hond van de buren.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig en relaxed.

Gedrag in de auto:

Rustig en relaxed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Aandacht krijgen, spelen, rennen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Opletten met schapen. Hier gaat ze achteraan en deze kan ze ook verwonden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 07-02-2023
Naam: Demi
Ras: Husky x Berner Sennen
Schofthoogte/Gewicht: 50/60cm - 20/25kg
Geslacht: Gesteriliseerde teef
Geboortedatum: 27-01-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 04-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: We zoeken een plek voor Demi met veel buitenruimte waar ze ook veelal buiten kan/mag zijn.
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Swifterbant
Reden van herplaatsing: Demi is een aantal keren ontsnapt van ons terrein. Helaas gaat ze dan naar een wei toe waar schapen rondlopen en dit levert vervelende en gevaarlijke situaties op. Wij kunnen helaas niet de juiste omstandigheden creëren waardoor Demi niet meer zou kunnen ontsnappen. Daarom zit Demi sinds de laatste ontsnappingspoging voornamelijk in de kennel (en wordt daarnaast uitgelaten). Maar dit is een situatie die wij niet wenselijk vinden voor haar. Daarom zoeken we een andere plek voor haar waar ze weer los kan lopen op een goed omheind terrein en daarnaast de liefde en aandacht krijgt die ze nodig heeft en verdiend.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.