Sjef   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Wanneer wij thuis zijn is Sjef heel graag bij ons in de buurt. Als we naar de keuken of woonkamer lopen, komt hij altijd mee.
Sjef is op z'n best in huis als hij lekker heeft kunnen rennen en spelen met andere honden in het bos. Het is merkbaar aan hem als hij te weinig beweging/uitdaging heeft gehad, dan gaat hij ons uitdagen en komt zijn knauw/bijt drift omhoog. Dit doet ie dan bijv. in zijn ligmatjes/dekentjes, maar soms ook bij ons (om ons uit te dagen).

Gedrag in een vreemde omgeving:

Als Sjef in een nieuwe omgeving is wil hij deze graag even onderzoeken door te snuffelen. Als hij los is, gaat ie z'n eigen weg en als hij aan de lijn is zal hij wat trekken.
Eenmaal onderzocht is het prima, dan kan hij met momenten gaan zitten/liggen, waarna hij weer opnieuw gaat snuffelen of kijken wat er te spelen is.

Gedrag aan de lijn:

Sjef is behoorlijk sterk en kan met momenten flink trekken. Wij zijn afgelopen 7 maanden altijd bezig geweest hem hierin te corrigeren.
Als we wat lekkers bij ons hebben, luistert hij een stuk beter en trekt hij een stuk minder.
Hij luistert goed naar commando's zoals 'wacht, zit en volg', als we bijv. willen oversteken.
Aangezien het een jonge hond is, heeft hij nog z'n eigen wil en kan hij ineens naar links of rechts trekken.
We hebben altijd aangeleerd dat als hij aan de lijn is, hij niet bij andere honden mag snuffelen. Hij vindt ze echter dan nog wel erg interessant en heeft dan zijn focus op een voorbijgaande hond.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als we gaan wandelen met Sjef (elke dag sowieso een grotere wandeling) dan zorgen we ervoor dat hij altijd een stuk kan loslopen. Bijv. op een uitlaatveld of in het bos. Dit doet hij erg goed. Hij is laatste maanden steeds beter gaan luisteren bij het roepen van zijn naam of een fluit signaal. Hij blijft wel z'n eigenwijze ik, zeker als hij z'n focus heeft op een andere loslopende hond, dan gaat hij daar erg graag heen om te snuffelen/spelen.
Tot nu toe heeft hij nog geen nare ervaringen gehad met andere honden en kan hij goed met alle andere honden spelen.

Gedrag naar andere honden:

Sjef wil altijd met andere honden spelen, soms wat wild en vol energie uiteraard.
De hond van de ouders heeft daar dan meestal geen zin in en na een aantal grommen van die hond, zal Sjef langzaam zijn eigen plekje opzoeken. Om het later nog eens te proberen.

Gedrag naar katten:

Onbekend hoe Sjef is met katten in huis.
Buitenshuis heeft hij nooit kennis gemaakt en gaat op een afstand wat staan blaffen.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben geen kinderen. Wel komen er ooit neefjes en nichtjes over de vloer.
Sjef is een vriendelijke hond, laat zich ook aaien door kinderen. Als een kind gaat gillen of rennen dan wordt hij hier zelf ook drukker van.
Sjef speelt nog veelal met zijn bek en is hierin erg ruw, hoewel dit niet kwaad bedoeld is, kan dit kan pijnlijk zijn voor een kind.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij komt graag snuffelen bij onbekende en maakt dan zijn keuze om op zijn rug te gaan liggen om geaaid te worden.
In huis zal hij eerst kort blaffen naar onbekenden, soms even opspringen en daarna gaan snuffelen/knuffelen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Wij laten Sjef over het algemeen niet los alleen in huis. Wij doen hem dan altijd in de bench als we weg zijn. Hij kan dit gemakkelijk een halve dag volhouden.
Als we hem een korte tijd toch alleen los laten, bijv. in de woonkamer, dan hem je grote kans dat hij kattenkwaad heeft uitgehaald (bijv. kussens kapot maken e.d.).

Gedrag in de auto:

Sjef gaat bij ons in de achterbak met een hondenrek. Hij is vaak erg enthousiast als hij meegaat in de auto. Kan dan ook wat piepen uit enthousiasme.
De laatste 2 weken probeert hij door het rek naar voren te klimmen, ons rek zit dan ook niet supergoed vast.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Loslopen in het bos of uitlaatveld. Stokken of frisbee halen. Op stokken knauwen, meeslepen, liefst zo groot mogelijk.
In en uit plassen water rennen.
Binnen spelen met het trektouw, balletje en op zijn botjes knauwen.
Maar ook spelletjes zoals verstoppertje en brokjes in een handdoek zoeken.
En uiteraard veel knuffelen en brokjes eten.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Sjef is ontzettend eigenwijs. Hij kent zijn commando's, maar voert deze niet uit als hij er geen zin in heeft. Met koekjes dat hij dat weer wel allemaal.
Als hij zijn kluifje heeft of zijn 'lievelingsstok' uit het bos, laat hij deze lastig weer los.
Sjef vindt ook regelmatig lastig zijn rust, dat moet hij echt op zijn plekje of z'n bench gewezen worden om rust te krijgen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 01-02-2023
Naam: Sjef
Ras: Labrador Retriever (charcoal)
Schofthoogte/Gewicht: 60/63 cm / 30 kg
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 31-03-2022
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 24-06-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering:
Medisch / Medicatie: Allergie voor voeding met kip, dit resulteert in een slechtere kwaliteit van zijn vacht.

Sjef heeft (ook omdat hij natuurlijk hard gegroeid is afgelopen maanden) regelmatig pijn aan een van z'n pootjes, waardoor hij dan wat mank loopt. Het mank lopen is vaak in een ander pootje. Als hij mank loopt dan beperken we de hoeveelheid beweging wat meer zodat het weer kan herstellen. Na enkele dagen is het weer over en heeft hij nergens last van.
We zijn hiervoor ook bij de dierenarts geweest die hier uitgebreid naar gekeken heeft. De dierenarts gaf aan dat verdere foto's niet nodig zijn. Uiteindelijk is besloten om van voeding te veranderen waarbij het calciumgehalte lager ligt. Dit lijkt ook goed effect te hebben op hem.
Het is nu een maand geleden geweest dat Sjef voor het laatst last heeft gehad.
Speciaal voer: Meestal brokken met een laag calciumgehalte en dan op basis van lam en rijst of zalm. i.v.m. kipallergie.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Helmond
Reden van herplaatsing: Sjef is een super lieve hond, hij is graag bij je en speelt graag met je. Dat is echter ook meteen probleem: tijdens het spelen wordt Sjef snel te fanatiek, waarbij hij snel zijn bek gaat gebruiken. Ook in andere situaties, bijvoorbeeld wanneer hij zijn zin niet krijgt of gecorrigeerd wordt, dan gebruikt hij snel zijn bek. Dit is niet met de intentie om te verwonden, maar is op momenten wel pijnlijk en kan voor blauwe plekken zorgen. Er zit geen enkel kwaad in dit beestje, maar gezien wij zwanger zijn willen we het risico niet nemen dat Sjef straks ook zijn bek gaat gebruiken bij de baby.
De timing van het houden van deze jonge, energieke hond in combinatie met de zwangerschap (gezinsuitbreiding), maakt dat we dadelijk niet voldoende tijd hebben om Sjef verder op te voeden. Wij hopen dat dat bij een nieuw huisje wel het geval is.
Wij doen hem dan ook weg met pijn in ons hart.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.