Bowie (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Bowie is een lieve hond die graag bij je in de buurt is. Hij is over het algemeen rustig en vindt het leuk om te spelen met het baasje en/of hondenspeeltje.
Hij vindt het erg fijn om naar buiten te kijken. Zo af en toe, en met name in de avond, kan hij waaks zijn door te blaffen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij kijkt eerst de kat uit de boom. Als het goed voelt is hij vervolgens op zijn gemak.

Gedrag aan de lijn:

Bowie houdt erg veel van snuffelen daardoor kan hij wel eens aan de lijn trekken. Voor de rest luistert hij goed naar de commando’s "wacht" en "naast" als dat nodig is.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bowie loopt weinig tot niet los, omdat hij lastig terugkomt wanneer hij met andere honden wil spelen.

Gedrag naar andere honden:

Bij vreemde honden kijkt hij vaak de kat uit de boom is afwachtend en vervolgens snuffelend. Wanneer het voor hem goed voelt is hij heel enthousiast en lief naar andere honden. Voor dominante honden blijft hij graag uit de buurt. Alle honden die hij kent daar kan hij goed mee over weg. Hij houdt van speelmaatjes hebben.

Gedrag naar katten:

Binnenshuis hebben wij geen katten. Wanneer hij buiten een kat ziet trekt dit enorm zijn aandacht.

Gedrag naar kinderen:

Bowie is lief voor kinderen. Wij hebben zelf een zoon van 10 jaar oud en een dochter van 13 jaar oud. Tevens hebben wij vele nichtjes en neefjes in verschillende leeftijden, daar kan hij goed mee overweg.
Bij onbekende zal hij eerst de kat uit de boom kijken en zal het contact voorzichtig moeten worden opgebouwd, omdat Bowie dit spannend kan vinden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bij onbekende zal hij eerst de kat uit de boom kijken en zal het contact voorzichtig moeten worden opgebouwd, omdat Bowie dit spannend kan vinden. Zeker wanneer het contact in zijn eigen huis plaatsvindt, buiten is dit gedrag minder.
Bowie ontdooit het snelst als mensen hem negeren bij binnenkomst en niet ingaan op zijn onzekere geblaf. Al snel zal hij komen snuffelen bij ze en gaat dan zijn ding doen.
Bij bekende mensen reageert hij altijd enthousiast. Zoekt dan ook graag contact.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit hebben we heel langzaam moeten opbouwen bij Bowie. Uiteindelijk zijn we op het punt gekomen dat Bowie 1,5 uur alleen kan zijn. Langer dan dit is te moeilijk voor hem. Hij zal dan gaan huilen en blaffen.

Is hij thuis met andere honden dan kan hij langer thuis gelaten worden en is het ook weleens gelukt dat hij 4 uur alleen kon zijn. Deze ervaring hebben we omdat dit bij zijn oppas adres het geval is.

Gedrag in de auto:

Van kleins af aan gaat Bowie mee in de auto, in een autobench. Dit vindt hij geen probleem.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bowie vindt het fijn om samen wandelingen te maken. Ook vindt hij het erg leuk om in en rondom het huis te kunnen spelen. Ook speelt hij graag met andere honden. Bowie is gek op water dus wil ook zo af en toe een duik nemen en lekker zwemmen. Tevens is het een echte knuffelhond en houdt hij er van om met je te knuffelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij heeft moeite gehad met alleen zijn. We hebben dit kunnen opbouwen tot 1,5 uur. Wij zijn echt op zoek naar een baasje die niet te lang van thuis is of een plekje waar nog een hond in huis is.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 25-03-2023
Naam: Bowie
Ras: Friese Stabij
Schofthoogte/Gewicht: 21 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 13-10-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 10-01-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: OHRA huisdierenverzekering
Medisch / Medicatie: We hebben Bowie in het verleden chemisch laten castreren. Deze chemische castratie is inmiddels aan het uitwerken. Je merkt dit ook aan zijn gedrag; hij is meer aan het snuffelen, trekt vaker aan de lijn, plast vaker tijdens het wandelen en is overdag waakser.
Speciaal voer: Hij is gewend om droge brokken van Woef te eten.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Dronten
Reden van herplaatsing: Het baasje van Bowie was eerst 1,5 week onze buurvrouw. Wij zouden het oppasadresje voor Bowie zijn. Echter kwam de buurvrouw tot de conclusie dat zij een puppy niet alleen kon opvoeden i.c.m. haar werk. Wij hebben Bowie toen volledig in huis genomen toen hij 11 weken oud was.
Wij vinden het erg jammer en moeilijk dat we een ander plekje voor Bowie moeten zoeken. Maar de reden is dat onze thuissituatie met een gezin het niet altijd toelaat om maar max 1,5 uur van huis te zijn. Wij willen bij Bowie niet onnodig stress veroorzaken wanneer hij te lang alleen thuis is. Dit maakt dat wij erg beperkt zijn en vaak moeten puzzelen hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen, dit maakt dan dat wij er gestrest van raken. Wij zijn echt op zoek naar een baasje die niet te lang van thuis is of een plekje waar nog een hond in huis is.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.