Tello   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Tello is ondanks zijn leeftijd nog erg energiek en actief. Binnen ligt hij graag op zijn kussen of in de bench. Buiten speelt hij graag met een bal of ligt hij lekker in het zonnetje.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Tello is dan erg alert. Hij kan dan niet altijd even goed zijn rust vinden. Blaft dan bij onverwachte situaties.

Gedrag aan de lijn:

Tello kan niet goed aan de voet volgen. Is tijdens het uitlaten te enthousiast en uitgelaten.

Gedrag tijdens het loslopen:

Tello kan niet los. Hij luistert niet en loopt dan weg.

Gedrag naar andere honden:

Tello komt niet vaak in contact met andere honden.
Als we honden tegenkomen tijdens het wandelen dan reageert hij de ene keer door te snuffelen en te kwispelen, de andere keer door naar de hond te gaan blaffen. Zwarte honden mag hij om de een of andere reden niet.

Gedrag naar katten:

Tello en katten gaan niet samen.

Gedrag naar kinderen:

Tello word heel enthousiast zodra hij onze kinderen of andere bekende kinderen ziet. Gaat kwispelen en springen van vrolijkheid. Bij onbekende kinderen is hij terughoudender en minder betrouwbaar.

Tello kan niet tegen de geluidjes van speelgoed. Uit frustratie begint hij dan in zijn kussen te bijten of zijn kussen uit zijn bench te trekken.

Gedrag naar onbekende mensen:

Het is heel verschillend hoe Tello reageert op mensen. De ene persoon vindt hij aardig en reageert hij enthousiast naar. Naar een ander blaft hij en reageert hij fel. Vaak zijn dit de meer aanwezige personen of mensen die onverwachte bewegingen maken.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Tello ligt rustig in zijn bench. Mits er geen vuurwerk of onweer is, hier is hij namelijk bang van. Hij zoekt dan een uitweg naar boven om voor zijn gevoeg veilig onder het bed te kunnen gaan liggen. Hij krabt en springt dan tegen de deur.

Gedrag in de auto:

Tello vindt het geen probleem om auto te rijden. Als hij er maar bij kan zijn. Hij ligt gedurende de reis bij de bijrijder zijn/haar voeten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Buiten in de tuin spelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Tello is bang van water, hij zal hierdoor niet zo snel een water in springen.
Tello is een karaktervol en soms pittig hondje. Er zit terriër in zijn bloed en dat is merkbaar. Hij zal aangeven wanneer hij iets wel of niet wil. Op momenten is hij heel stoer en dapper. En op momenten is hij heel gevoelig.
Tello kan er niet tegen als je hem even aan de kant duwt met je voet of je stoel plotseling hard achteruit schuift. Ook geluiden van speelgoed vindt hij eng.
Als Tello iets wit of niet wil dan is hij een echte doorzetter in zijn gedrag. Hij laat zich dan ook niet gemakkelijk corrigeren, zal dan gaan grommen of mopperen. In de avonduren als hij heerlijk ligt te slapen dan wil hij niet altijd meer mee voor een wandeling. Als je hem dan de riem om wil doen gaat hij grommen en mopperen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-03-2023
Naam: Tello
Ras: Boomer
Schofthoogte/Gewicht: 7,5 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 01-01-2012
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 20-11-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Zwak gebit, diverse behandelingen aan gehad. Nu alweer enkele jaren stabiel.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Dongen
Reden van herplaatsing: We willen voor Tello een zo goed mogelijk en fijn mandje. Iets wat we hem door gezinsuitbreiding op dit moment niet meer kunnen geven. Dit omdat speelgoed van de kinderen met geluiden en Tello niet samen gaan. Hierdoor zit hij vaak genoodzaakt in zijn bench en dat gunnen we hem ook niet. Aandacht van ons aan hem schiet ons vaak door alle drukte van het gezin te kort. Hierdoor gunnen wij hem een beter en liefdevol baasje. Iemand die hem alle aandacht kan geven die hij op zijn oude dag verdiend.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.