Floef (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Floef is een vrolijke en speelse pup. Hij houdt van spelen met speeltjes en balletjes. Hij is dol op mensen en andere honden. Hij is erg leergierig en slim. Hij heeft ook veel energie en kan dit nog niet goed doseren. Hij moet echt op tijd de kamerkennel of bench in om tot rust te komen. De kamerkennel en bench kent hij goed en daar kan hij ook tot rust komen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Floef is erg enthousiast. Wanneer de omgeving erg prikkelend is, dan zien we dat zijn enthousiasme overgaat in niet te stuitten energie.
Wanneer Floef bij ons is (het is het hondje van mijn moeder) dan is hij ontspannen en merken we nauwelijks iets van zijn over-enthousiasme. Wij hebben een grote tuin en een volwassen Briard die soms met hem speelt maar hem ook op tijd negeert.

Gedrag aan de lijn:

Floef luistert erg goed en reageert over het algemeen heel snel. Hij is enorm gemotiveerd om samen iets te ondernemen. Wanneer hij andere honden, mensen of kinderen tegen komt is hij erg enthousiast en kan hij trekken en opspringen, maar gezien zijn leeftijd is dat niet helemaal vreemd. Hij moet dergelijke zaken nog leren.
Floef is een beetje een held op sokken. Hij vindt nieuwe dingen of dieren vaak even spannend. Hij loopt dan niet verder en blijft op een afstand kijken. Hij laat zich hierin goed begeleiden met training die gebaseerd is op belonen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Floef vindt het heerlijk om los te lopen. Hij houdt je goed in de gaten, kijkt regelmatig om en komt over het algemeen als een speer terug wanneer je hem roept (het hierkomen belonen we altijd met voertjes). Tijdens het uitlaten kan het even duren voordat hij gaat poepen of plassen, omdat hij afgeleid raakt door alles wat er in de omgeving te ontdekken valt.

Gedrag naar andere honden:

Buiten huis is hij erg enthousiast, maar benaderd honden altijd wat onderdanig. Hij lijkt het ook een beetje spannend te vinden.
Binnen huis: hij heeft voornamelijk ervaring met een andere pup (reu) en een volwassen teef. Met de pup (die veel kleiner is dan Floef) speelt hij te lomp en moeten we hem afremmen. Met de volwassen teef (Briard) gaat hij heel respectvol mee om. Hij probeert haar wel uit te dagen tot spel. Wanneer onze Briard daar geen zin in heeft, blijft hij even volhouden, maar gaat dan vervolgens iets anders doen.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring mee.

Gedrag naar kinderen:

Of kinderen nu bekend of onbekend zijn, Floef vindt het allemaal fantastisch. Het triggert hem alleen wel om hoog in zijn energie te blijven. Hij is heel leuk en lief met kinderen, maar gezien zijn energie lijkt het ons beter om hem niet bij jonge kinderen te plaatsen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Idem als bij kinderen, maakt niet uit of het bekend of onbekend is hij vindt alles en iedereen leuk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit vindt Floef nog lastig en daarnaast is hij ook weinig alleen geweest. Hij heeft nu geleerd om in de kamerkennel te zijn terwijl mijn moeder even boodschappen gaat halen. Het alleen zijn moet echt nog opgebouwd worden.

Gedrag in de auto:

Floef vindt autorijden heel erg leuk. Hij zit op de achterbank in een gordel. Hij kijkt graag om zich heen. Hij kan in de auto juist heel goed alleen blijven wanneer hij wat te kijken heeft. In en uit de auto gaan moet hij nog wat meer leren.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Trekspelletjes, wandelen, rennen, spelen met de bal. Samen trainen gaat heel erg leuk, hij is erg gemotiveerd en leert snel, mits je zelf ook een beetje handig bent in het trainen (anders is hij je haast te snel af).

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Floef heeft moeite om zijn rust te pakken, hij moet hierin echt geholpen worden. Hij kan met heel veel enthousiasme reageren, wat er komisch uit kan zien, maar wat echt goed begeleid moet worden omdat achter deze opwinding ook vaak spanning kan zitten.

Status herplaatsing: Op 26-03-2023 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Floef
Ras: Kruising Poedel
Schofthoogte/Gewicht: Zal ongeveer knie-hoog worden
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 16-11-2022
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 09-02-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Nee, nog puppybrokken
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Nee
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Nee
Waaks: Nee
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Floef zit nu in een situatie waarbij hij een kleine Ferrari in wording is en zijn omgeving door recentelijke lichamelijke klachten eigenlijk niet meer aankan dan een eenvoudig fiatje 500. Wij zien dat hij veel potentie heeft, maar wel echt goed begeleid moet worden in een juiste situatie.
Vergoeding: 200