Thor   Log in om te reageren

Filmpje Thor:
https://youtu.be/UU37wgQ9h7s

Gedrag in huis / tuin:

Thor houdt van gezelligheid en aandacht. Hij wordt graag aangehaald, maar respecteert het ook als je zegt dat het genoeg is. Thor is erg nieuwsgierig, wilt graag weten wat er gaande is en loopt vaak achter mij aan, maar kan ook rustig blijven liggen. Hij is erg loyaal en betrouwbaar.
Soms kan hij eigenzinnige dingen doen, zoals tegen zijn voer blaffen of zijn bed overhoop halen. Als hij niet genoeg beweging krijgt of zijn energie niet goed kwijt kan, kan hij eigenwijs zijn en soms kattenkwaad uithalen.
Thor is heel waaks en hij houdt alles in de gaten, als hij iets niet vertrouwd blaft hij.

Thor vindt het heerlijk om in de tuin te zijn. Hij ligt vaak in de zon en zodra de zon schijnt is Thor al snel buiten in de tuin te vinden. Thor vindt het ook heerlijk om tussen de planten te snuffelen en soms een kuil te graven.
Wij vinden dat Thor wel echt een tuin nodig heeft om zijn energie te uitten en willen dan ook het liefst dat hij in een huis terecht komt met een tuin. Een volledig omheinde tuin is wel van belang, want Thor kan snel afgeleid zijn en is erg nieuwsgierig.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Als Thor in een vreemde omgeving is moet hij vaak even wennen. Hij kijkt veel om zich heen en snuffelt wat. Vaak is Thor enthousiast en druk als hij in een vreemde omgeving is, maar na even wennen is hij rustig en gaat hij vaak liggen.

Gedrag aan de lijn:

Thor loopt met een neusband, omdat hij soms kan trekken. Meestal loopt Thor rustig naast mij, tenzij hij hoge nood heeft.
Als honden lelijk tegen hem gedaan hebben en hij komt ze later tegen kan Thor soms boos worden en blaffen. Of dat moment kan hij ook gaan trekken aan de lijn.
*HHIN raadt het gebruik van een neusband af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Thor kan loslopen en luistert dan goed, maar als ik grotere reutjes zie doe ik hem weer aan de lijn.

Gedrag naar andere honden:

Thor kan leuk met kleinere hondjes en teefjes spelen. Thor kan soms te enthousiast zijn en wat lomp zijn naar de kleinere hondjes, maar vind ze wel heel erg leuk. Als hij geen zin meer heeft dan loopt hij gewoon weg.
Grotere reutjes vindt hij vaak minder leuk. Of als een hond in het verleden lelijk tegen hem heeft gedaan dan vergeet hij dat niet.

Gedrag naar katten:

Thor heeft nog geen ervaring met katten binnenshuis, maar als hij buiten een kat ziet wilt hij er vaak achteraan en blaft hij. We weten niet hoe Thor reageert als een kat bij hem binnen is en raden dan ook af om Thor bij een kat in huis te plaatsen.

Gedrag naar kinderen:

Thor is erg lief tegen kinderen en is vaak erg nieuwsgierig en blij. Hij kan alleen soms te enthousiast worden en wat lomp zijn. Thor springt ook wel eens tegen je op als hij erg blij is en voor jongere kinderen kan dit dus schrikken zijn.

Gedrag naar onbekende mensen:

Thor is heel vrolijk naar mensen en erg nieuwsgierig. Hij kan soms wel te enthousiast en lomp zijn, maar hij bedoelt het goed. Hij heeft nooit raar gedrag vertoond naar onbekende mensen.
Als Thor eenmaal rustig is, zit hij vaak bij je in de buurt en houd hij van aandacht. Thor kan soms nog wel eens schooien, maar dan moet hij naar zijn plek toe.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Thor kan goed alleen zijn. Meestal slaapt hij en kan hij zeker 6,5 uur alleen zijn. Hij zit dan wel in zijn bench, want anders wilt hij nog wel eens op de bank liggen of een kussen slopen.

Gedrag in de auto:

Thor vindt het prima om met de auto te gaan. Hij zit bij mij vaak in de passagiersstoel, maar hij kan ook prima achterin. Thor is niet wagenziek.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Thor houdt erg van spelen en vindt het dan ook erg leuk om met een touw te spelen. Vaak kan Thor wel iets te enthousiast worden en kan hij erg lomp zijn. Thor vindt stokken ook geweldig, hij neemt soms tijdens het uitlaten een stok mee die hij dan mee naar binnen wilt nemen. Ook houdt Thor erg van botten. Een boswandeling is bij Thor ook altijd goed.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Thor kan vaak zijn zin doordrammen. Als hij niet bij zijn bot kan piept hij vaak voor hulp en gaat hij ook door totdat hij zijn bot weer heeft. Thor vindt het ook leuk om soms een handdoek uit de keuken te stelen, maar hij vindt het dan niet leuk om los te laten en doet dit dan ook met moeite. Ook opletten met etenswaren, als je dit niet hoog legt dan pakt hij het. Als het buiten regent wil hij liever niet naar buiten.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 31-10-2023
Naam: Thor
Ras: Amerikaanse Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 42 kg (Ideaal gewicht is +/- 38 kg)
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 15-05-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 30-04-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Amersfoort
Reden van herplaatsing: We hebben Thor uit een nestje gekocht toen mijn man nog leefde en we hadden afgesproken hem samen op te voeden en hem de energie te geven die hij nodig heeft. Inmiddels is mijn man overleden en sta ik er nu alleen voor. Ik heb nog een dochter, maar zij vindt het moeilijk om met Thor te lopen en durft dit niet. Ik moet hem dus alleen uitlaten en dit kost mij te veel energie. Ik heb ook een zware baan dus het wordt mij dan ook te veel. We houden heel erg van Thor en willen dus ook dat hij in een liefdevol gezin terecht komt, want dat verdient hij. We vinden het erg verdrietig, maar we willen het beste voor Thor en daarom is dit voor ons de beste oplossing.
Vergoeding: 0