Borus (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Borus is graag buiten te vinden. Huppelt hier vrolijk rond. Speelt graag met een tennisbal en brengt deze terug in je hand. Kan vervolgens heerlijk urenlang binnen tevreden gaan liggen slapen. Ploft neer op zijn grote kussen in de kamer of ergens bij je in de buurt. Het is een hele lieve hond.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Rustig, teruggetrokken.

Is gewend 2 à 3 keer per jaar naar de trimsalon te gaan. Dit doet hij heel goed. De trimster geeft aan dat Borus een echte schat is.

Gedrag aan de lijn:

Wij wonen zelf buitenaf met een groot stuk grond waar Borus vrijuit in kan rondlopen. Hij is niet gewend om buiten het terrein uitgelaten te worden. Als ik met hem naar de trimmer of dierenarts ga dan moet hij wel aangelijnd zijn en laat dit dan ook goed toe. Hij loopt dan rustig een de riem.
We denken dat het Borus nog prima te leren valt om dagelijkse wandelingen te maken. Hij is hier leergierig genoeg voor. Het is dan ook niet noodzakelijk dat Borus ergens komt te wonen waar er net zoveel ruimte is als bij ons. Zolang er maar een tuin aanwezig is waarin hij wat kan rond banjeren en hij daarnaast zijn wandelingen krijgt zal hij ook tevreden zijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Borus is niet gewend los te lopen in een niet omheind gebied. Bij ons thuis letten we er altijd goed op dat de poorten gesloten zijn, omdat hij anders er nog weleens tussenuit zou willen piepen. Dit doet hij alleen als de poort openstaat. Hij zou er in principe ook overheen kunnen springen maar doet dit niet.

Gedrag naar andere honden:

Borus is gewend samen te leven met onze chihuahua. Dit is altijd heel goed gegaan tot een paar maanden geleden. Het klikt nu niet meer goed met onze chihuahua.
Borus is verder niet gewend in contact te komen met andere honden. Als we in de wachtruimte bij de dierenarts zitten en er zijn andere honden dan gaat hij rustig naar ze zitten kijken. Vertoond geen angstig of vervelend gedrag.

Gedrag naar katten:

Is geen katten gewend. Als hij een kat in de verte ziet lopen dan blaft hij 1 of 2 keer.

Gedrag naar kinderen:

Borus kan super goed met onze kleinkinderen (leeftijd 1 tot 5 jaar). Hij is vriendelijk en enthousiast naar ze. Is ook tolerant naar ze.

Gedrag naar onbekende mensen:

Borus vindt mensen leuk. Reageert erg enthousiast op ze en wil graag aandacht krijgen. Als mensen deze aan hem geven dan zal hij om aandacht blijven vragen. Als mensen hem negeren dan gaat hij weer rustig in zijn mand liggen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Prima, geen problemen.

Gedrag in de auto:

Prima.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Borus kan uren rustig rond kuieren in het weiland of spelen met een (tennis)bal. Ziet hij een roofvogel of in verte een andere hond, gaat hij wel blaffen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Sinds paar maanden met onze chihuahua.

Status herplaatsing: Op 31-03-2023 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Borus
Ras: Schotse collie
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 23 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 22-12-2015
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 19-06-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Toldijk
Reden van herplaatsing: Borus heeft 7 jaar heel goed met onze chihuahua geleefd, geslapen en gespeeld. Nu hij ouder wordt ontstaan er helaas wrijvingen naar de andere hond toe en gaat het niet meer goed samen. Hierdoor zijn we genoodzaakt een ander plekje te zoeken voor Borus.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.