Odin (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Odin is heel erg speels en enthousiast. Maar hij kan ook rustig in zijn mandje gaan liggen slapen. Verder is hij echt een knuffeldier, ligt het liefst de hele tijd bij je voeten en als je hem gaat aaien kruipt hij het liefst in / op je om extra aandacht te krijgen. Soms kan hij een beetje té enthousiast hiervan raken, dus hierin sturen / begrenzen we hem dan wel en hier reageert hij goed op.
Odin is bij ons gewend aan een balkon, waar hij heerlijk in de zon kan gaan liggen chillen. Bij familieleden kan hij in de tuin rondlopen, wat hij ook graag doet. Al moet je dan wel opletten; hij graaft namelijk graag.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Enthousiast en uitgelaten, soms een tikkeltje zenuwachtig.

Odin is in het verleden ook gewend geweest om 1 dag in de week naar een oppas te gaan. Dit ging altijd heel goed.

Gedrag aan de lijn:

Loopt over het algemeen rustig. Hij wordt erg enthousiast van andere honden en wilt er dan zo snel mogelijk naar toe, dan trekt hij aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

In losloop gebieden kan hij prima los lopen. Zodra je naar zijn idee te ver weg bent komt hij snel terug. Ook luistert hij goed als hij terug geroepen wordt.

Gedrag naar andere honden:

Zoals eerder vermeld word hij heel enthousiast van andere honden. Hij wilt graag snuffelen en kennis maken en als hij even kan spelen.
Hij heeft nog wel af en toe de neiging om te gaan rijden op een teefje.

Gedrag naar katten:

Odin is 1 keer aangevallen door een kat. Daarna hebben wij hem uit de buurt gehouden van katten. Hij vindt ze interessant maar ook spannend.

Gedrag naar kinderen:

Odin is dol op kinderen. Huilende kinderen of gillende kinderen reageert hij niet anders op. Altijd enthousiast.

Gedrag naar onbekende mensen:

Odin vindt het altijd heel erg leuk om aandacht te krijgen. Als we mensen tegen komen met uitlaten geeft hij er in eerste instantie geen aandacht aan. Alleen zodra zij interesse tonen in hem wordt hij heel enthousiast en wilt dan graag geaaid worden.

In huis reageert hij ook goed op (vreemde) mensen. Hij begroet ze allemaal vriendelijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Lekker luieren op de bank, rondjes lopen door huis en overal een beetje snuffelen. Heeft nog wel eens de neiging om een speeltje te pakken van onze dochter. Maar dat gebeurd alleen als zijn eigen speelgoed onder de bank is gekomen.

Gedrag in de auto:

Auto rijden vindt hij spannend. Hij gaat hijgen en piepen. Maar word niet ziek en gaat niet overgeven. Wij hebben hem meegenomen naar Duitsland, dit ging prima. Op een gegeven moment gaat hij liggen en slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Odin is gek op stokken. Hij laat de stokken ook (met een beetje tegenzin) los zodat je hem kan gooien. Lekker rennen in het bos en spelen met andere honden vind hij ook heel leuk.

Odin heeft meer de eigenschappen van een staffordshire bull terriër dan van de Welsh springer spaniel.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Odin heeft heel erg moeite gehad met stoppen met trekken aan de riem en stoppen met tegen mensen op springen. Dit hebben wij er uiteindelijk zo goed als uit gekregen. In een hele enthousiaste bui wilt hij dit nog wel doen.

Odin is niet spel of voer georiënteerd, waardoor het wat lastiger is om hem iets te leren. Als je Odin iets nieuws wil aanleren of iets wil afleren dan kan dit het beste door iets vaak te blijven herhalen zodat het een stukje gewenning / gewoonte wordt.

Status herplaatsing: Op 25-09-2023 heeft een geïnteresserde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Odin
Ras: Staffordshire bull terriër x Welsh springer spaniel
Schofthoogte/Gewicht: 53 cm / 20-25 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 05-04-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 30-06-2023
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering:
Medisch / Medicatie: Een keer onder narcose geweest vanwege gras stekels in zijn oor.

Afgelopen jaar is er een periode van 2 weken geweest waarbij niet meer wilde eten, waarna hij erg mager is geworden. De dierenarts kon de oorzaak niet vinden. Na 2 weken ging hij gelukkig weer goed eten en sindsdien gaat het gewoon weer goed met hem. Hij zit nog niet op zijn streefgewicht, maar wel bijna.
Speciaal voer: Geen bijzonder voer. Wij geven naturel Health carnivore adult. Deze is graan vrij en dus gezonder.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Zoetermeer
Reden van herplaatsing: Odin is een hele lieve, jonge en energieke hond. Hij vraagt veel aandacht. Nu met een tweede kindje op komst en al een dochter die veel aandacht vraagt, kunnen wij Odin niet de aandacht geven die hij verdiend. Wij willen heel graag een huisje voor hem waar hij wel de aandacht kan krijgen die hij verdiend. Want hem weg doen doet pijn, maar wij willen het beste voor hem.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.