Duuk (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Duuk is een hele lieve gezinshond. Hij kan wat druk zijn, maar dat komt vooral omdat hij nog erg jong is.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Nieuwsgierig, maar is wel alert op ons.

Gedrag aan de lijn:

Ik zit met Duuk op cursus. Hij heeft de pup cursus afgerond en we zijn nu bezig met de vervolg cursus. Duuk gedraagt zich aan de lijn goed. Alleen het moment van aanlijnen dan is hij dermate enthousiast dat hij niet weet wat hij met zijn energie aan moet en dan wil hij nog weleens in de lijn of jassen gaan bijten. Zodra je buiten bent is dit gedrag voorbij en loopt hij goed mee.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dat gaat erg goed, hij blijft netjes bij ons en reageert ook goed op andere honden.

Gedrag naar andere honden:

Op dit moment ervaren wij nog geen problemen met andere honden buitenshuis. 1x in de week gaan we naar het hondenstrand toe waar hij in contact is met andere honden en dit gaat goed. Ook op de hondenclub kan hij goed met andere honden.

In huis is dit echter een ander verhaal. Duuk leeft samen met een andere hond. Hoewel het grotendeels van de tijd gewoon goed gaat tussen de twee honden, merk je dat Duuk zich teveel bemoeit met de andere hond. Zodra onze andere hond ergens alert op reageert, zowel binnen in huis als buitenshuis, dan springt Duuk bovenop onze andere hond en gaat hem in de poten e.d. bijten. Dit gedrag wordt steeds erger en is niet fijn voor de andere hond.

Gedrag naar katten:

Buiten ziet hij ze en doet er weinig mee. Binnen is onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Hij is erg enthousiast naar kinderen toe. Wij hebben een zoon van 11 jaar, maar er komen ook regelmatig kleine kinderen bij ons en dat gaat ook erg goed.

Gedrag naar onbekende mensen:

Geen probleem, hij vindt iedereen leuk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Is gewend in de bench te zijn als wij weg zijn. In het begin piept hij heel erg, maar uiteindelijk wordt hij wel stil.
We merken aan Duuk dat hij de bench niet heel fijn vindt. We denken dat het voor Duuk fijner zou zijn om in een aparte kamer te verblijven, zoals bijvoorbeeld een bijkeuken. Deze mogelijkheid hebben wij hier thuis helaas niet.

Gedrag in de auto:

Duuk vindt het heerlijk om mee te mogen met de auto! Hij staat altijd al vol enthousiasme bij de auto te wachten om erin te mogen.
Alleen bij hele lange autoritten achter elkaar (+/- 2 uur rijden) kan het voorkomen dat hij misselijk wordt.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij zit graag in de auto. Hij loopt graag buiten, maar vindt het ook heerlijk om bij je te liggen. Hij houdt van aandacht.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Het samenleven met een andere hond. Wanneer onze andere hond alert reageert (zowel binnen- als buitenshuis), dan reageert Duuk hier gelijk op door bovenop de andere hond te springen en hem in zijn lijf te gaan bijten. Dit gebeurd steeds vaker en steeds ruwer.
Voor Duuk zou het fijner zijn om ergens te komen wonen waar geen andere hond is. Ook tijdens het wandelen heb je dan een veel fijnere hond aan Duuk.

Duuk is overdag goed zindelijk. Na een nacht kan het af en toe voorkomen dat je in de ochtend beneden komt en hij een plasje heeft gedaan. Dit gebeurd echter wel steeds minder vaak.

Status herplaatsing: Op 29-05-2023 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Duuk
Ras: American Bully
Schofthoogte/Gewicht: 44 cm / 15 kg (Nog in de groei)
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 22-10-2022
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 23-01-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Nee
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Duuk zijn gedrag naar onze andere hond is niet fijn voor de andere hond. Daarnaast merk ik dat ik te weinig tijd heb voor Duuk, met de energie die hij heeft.
Vergoeding: 200