Mara (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Mara is graag in de buurt van haar baasje. Kan soms de neiging hebben om achter het baasje aan te blijven lopen. Maar als ze moe is dan zoekt ze rustig een plekje op.
Mara is graag in de tuin. Is dan druk met vogels, vliegjes of het kauwen van takken. Ook graaft ze af en toe een gat en begraaft daar haar bot.

Mara is niet heel waaks. Af en toe blaft ze naar iemand die langs loopt, zoals de postbode of kinderen die lawaai maken.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Is enthousiast maar vindt het ook nog wat spannend. Deels karakter en deels haar leeftijd. Dat uit zich in wat hyper zijn. Vaak hou ik haar dan even aan de lijn bij mij en als ze rustig is laat ik haar los om de nieuwe omgeving te ontdekken.

Gedrag aan de lijn:

Het gaat steeds beter en ze trekt al minder aan de lijn. Ze kent inmiddels de commando's goed en weet wat er dan van haar verwacht wordt, maar het is wel nog noodzakelijk dit te blijven herhalen. Vooral op de heenreis moet je haar iets vaker corrigeren door stil te staan en het commando "volg" te geven. Ze wil ook nog weleens trekken als ze in haar buurt een vogel weg ziet vliegen. Of mensen waar ze graag naartoe wil gaan. Luistert ook beter wanneer je haar beloond met voertjes of een compliment.

Gedrag tijdens het loslopen:

Het is beter om Mara niet in de buurt van wegen los te laten lopen i.v.m. haar jachtinstinct. Op rustigere plekken mag ze vaak los en luistert ze goed naar de commando's. 'Wachten' "Mara Hier'.
Als ze vogels ziet kan ze nog weleens bananen in haar oren hebben. Na streng roepen komt ze uiteindelijk wel terug.

Gedrag naar andere honden:

Mara leeft nu met een andere oudere hond van 13 jaar in huis. Die is rustig en dat gaat prima.
Buitenshuis is ze erg enthousiast en wil graag spelen. Is bij dominantere honden wel onderdanig.

Gedrag naar katten:

Ze is katten gewend. Ze is echter wel erg enthousiast en wil spelen, wat er bij ons voor zorgt dat de kat niet vaak meer binnen komt.

Gedrag naar kinderen:

Mara vindt kinderen erg leuk en wil graag spelen en wil graag geknuffeld worden. Als pup had ze al 8 kinderen om haar heen en wij hebben zelf 3 kinderen. Mara is door haar leeftijd nog wel wat lomp.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er bezoek komt is ze vooral enthousiast en vind ze het nog lastig om niet te springen. Hier moet nog verder mee getraind worden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Leeft nu met een andere hond en wanneer wij weg zijn verblijven ze in de hal. Ze kan dan prima uren alleen zijn mits ze van tevoren wel goed uitgelaten wordt.
Wij weten niet hoe ze is als ze alleen is zonder andere hond.

Gedrag in de auto:

Vindt autorijden helemaal leuk. Waarschijnlijk wetend dat we een heerlijke wandeling gaan maken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Mara is op haar gelukkigst als ze elke dag tijdens een wandeling lekker naar geurtjes kan speuren. Ook kan ze in de tuin heel druk bezig zijn met haar bot om een goed plekje te kunnen vinden om haar bot te verstoppen. Ze is nog een jonge hond en heeft het ook echt nodig om deze beweging te krijgen. Als ze voldoende beweging en uitdaging heeft gehad is ze ook rustiger in huis.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Mara vond het als pup soms lastig om zich van alle prikkels (bv kindergeluiden) af te sluiten. Wilde overal bij zijn. Ze raakt nu niet meer overprikkeld, maar af en toe begrenzen we haar wel door haar in een andere ruimte als de kinderen te brengen zodat ze niet te druk doet.
Verder is Mara nog jong en heeft nog kauw behoefte. Af en toe pikt ze lego of een nerf pijltje om daar op te kauwen.
Mara is waaks over haar bot en houdt er niet van als kinderen haar bot afpakken als zij op haar botje aan het kauwen is. Geeft op dat moment netjes haar grenzen aan door een waarschuwingsgrom te geven.

Status herplaatsing: Op 31-05-2023 hebben geïnteresseerden de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Mara
Ras: Friese Stabij
Schofthoogte/Gewicht: 54 cm / 20 kg
Geslacht: Teef - Niet gesteriliseerd
Geboortedatum: 14-07-2022
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 30-09-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Groningen, Gemeente Midden-Groningen
Reden van herplaatsing: We hebben al 13 jaar een kruising Stabij-Labarador en dat is een rustige hond. Altijd geweest. Deze hond heeft een heel ander karakter dan Mara. We hebben ons verkeken op het temperament van een Stabij. We merken dat we in deze fase van ons leven (kleine kinderen, druk met werk) haar niet kunnen bieden wat ze nodig heeft. Mara verdient baasjes die meer tijd in haar kunnen steken d.m.v. wandelen, uitjes, nieuwe dingen leren (ze is heel slim).
Vergoeding: 100