Nora (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Thuis is Nora het liefste in de buurt van haar mens. Ze zit graag op schoot en wordt graag aangehaald. Ze heeft soms rust nodig en trekt zich dan terug op haar plekje, bij ons is dat in de gang.
Ze is waaks en blaft als er wordt aangebeld.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Nora is gewend mee te gaan op visite bij familieleden. Hierbij hebben we gemerkt dat ze de eerste keer wat onrustiger is, meer aan het snuffelen en minder snel rustig ergens gaat liggen. Maar met de keer dat je vaker komt lijkt ze sneller haar rust te vinden. Bij de 3e/4e keer is het vaak al snel goed.

Gedrag aan de lijn:

Wanneer er geen afleiding is van andere honden loopt Nora prima mee aan de lijn. Ze loopt naast mij of net voor mij. De lijn staat dan wel gespannen, maar ze trekt verder niet. Ze kijkt regelmatig even om en komt dan voor een aai.
Zodra er andere honden in het zicht zijn trekt ze aan de lijn aan gaat ze blaffen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Los rent ze graag en hard. Hier kan ze echt van genieten! Wanneer er geen verdere afleiding is dan luistert ze ook heel goed.

Gedrag naar andere honden:

Binnenshuis altijd eerst wennen en daarna goed. Met andere honden binnen de familie gaat het goed en speelt ze graag. Eten verdedigt ze als er een andere hond is, bij mensen niet.

Buitenshuis wanneer ze aangelijnd is en een andere hond ziet dan gaat ze trekken aan de lijn en erg blaffen. Is dan ook wel agressief. Waarschijnlijk komt het voort uit angst en onzekerheid.

Buitenshuis wanneer ze losloopt kan ze het beste omgaan met andere honden. Ze speelt dan ook leuk met de meeste honden. In haar begroeting is ze wel heel direct, ze rent echt op de andere hond af (met de intentie om te willen spelen). Hier kunnen honden echter van schrikken. Als de andere hond ook wil spelen dan gaat het goed. Of als een hond op een nette manier zijn grenzen aangeeft dan accepteert ze dit ook. Alleen als een hond heel bang of paniekerig reageert dan reageert Nora vervolgens negatief op deze hond.

Gedrag naar katten:

Ze wil spelen met de kat, bij ons rent hij weg. Af en toe niet, dan is het wel heel leuk samen.

Gedrag naar kinderen:

Kinderen altijd goed. Ze kan goed met onze kleine kinderen en ook met grotere kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Reageert altijd goed op andere mensen. Als de bel gaat rent ze blaffend naar de deur, vervolgens gaat ze even snuffelen en dan is het goed. Ze zoekt ook contact met je.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze ligt bij ons in de gang. In de woonkamer heeft ze soms wat gesloopt uit verveling.

Gedrag in de auto:

Enthousiast om mee te gaan. Na een tijdje gaat ze liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen, spelen met touw/stok/bal, geaaid worden, wandelen buiten.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Wij hebben Nora oktober 2022 overgenomen van andere mensen. De vorige eigenaar ging scheiden en had geen ruimte meer voor haar.
De start met Nora was vrij pittig. Ze vertoonde veel ongewenst gedrag. Ook heeft ze de eerste periode in huis veelal haar behoeften gedaan. En ook weleens dingen kapot gemaakt.
We zijn hiermee aan de slag gegaan. We hebben haar een grote hoeveelheid keren op een dag uitgelaten zodat ze beter zou aanwennen om buiten haar behoeften te doen. Tevens hebben we haar voeding aangepast, omdat ze buiten dingen wilde eten die ze niet zou moeten eten en omdat ze heel vaak moest poepen. Met de verandering van voeding is dit een heel stuk verbeterd. Ze heeft nog steeds de neiging om buiten dingen te eten die ze niet zou moeten eten, maar dit is er grotendeels al uit. Ze is nu ook zindelijk in huis en heeft voldoende aan 3 wandelrondes per dag. Daarnaast heeft ze al veel geleerd bij ons en is het in huis een echte lieverd nu.
Waar we wel nog echt tegen aanlopen is dat als ze buiten aan de lijn loopt en een andere hond tegen komt ze erg onzeker is en dan hard gaat blaffen en trekken.

Status herplaatsing: Op 31-05-2023 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Nora
Ras: Duitse dog
Schofthoogte/Gewicht: 57 kg
Geslacht: Teef - Niet gesteriliseerd
Geboortedatum: 21-04-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 07-04-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Imperial food. Hier doet ze het goed op.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.