Buddy (2)   Log in om te reageren

De (2) achter de naam van Buddy geeft aan om welke hond het gaat. Dit omdat er meerdere honden op de site staan met de naam Buddy.

Gedrag in huis / tuin:

Buddy is in huis rustig en trekt zijn eigen plan. Af en toe zoekt hij je op om te spelen, maar het grootste gedeelte van de tijd wil hij slapen, scharrelt hij wat door de tuin of ligt vanaf zijn plek op de bank naar buiten te kijken. Duiven verjaagt hij uit de tuin, de rest laat hij met rust.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is enthousiast en wil iedereen begroeten. Gaat daarna snel rustig aan je voeten liggen.

Gedrag aan de lijn:

Kan rustig naast je lopen, maar moet daar wel regelmatig aan herinnerd worden. Wil namelijk het liefst voor de troepen uit lopen. Maar hij kan het wel, zelfs naast de kinderwagen. Volgen is een uitdaging, dat hebben we er nooit goed ingekregen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit vindt hij heerlijk. Hij gaat wel achter ballen aan maar reken er niet op dat hij ze terugbrengt. Laat ze wel los als je dat vraagt. Graaft graag, maar stopt ook als je dat vraagt. Wel opletten, want hij kauwt graag op takken. En: het is een golden retriever, dus hij is dol op water. Let dus op als er een vijver of ander water in de buurt is: op een bepaald moment gaat de knop om en gaat hij linea recta die kant op. Geen commando dat hem dan doet omkijken.. Hij zoekt andere honden in de regel niet op en trekt zijn eigen plan. Spelen met ze vindt hij verwarrend, omdat hij niet goed gesocialiseerd is.

Gedrag naar andere honden:

Wisselt. Kleine hondjes en teefjes zijn meestal geen probleem. Reuen zijn vaak een ander verhaal. Jonge, dominante en/of grote reuen worden wel direct afgeweerd met geblaf.
Trekt vooral zijn eigen plan, dus als de andere dat ook doet, is het meestal wel ok.

Gedrag naar katten:

Nadat hij aan onze kat gewend was, ging het goed, ze tolereren elkaar. Andere katten echter worden weg geblaft. Kan dus met training samenleven met een kat, maar het heeft niet de voorkeur.

Gedrag naar kinderen:

Buddy is als pup mishandeld, o.a. door kinderen in het huis waar hij woonde. Kinderen vindt hij daardoor onvoorspelbaar en gaat er niet goed mee samen. Geen agressie, maar vanuit onzekerheid en trauma.
Het in huis wonen samen met jonge kinderen is dan ook niet prettig voor Buddy.
Eventueel visite van wat oudere kinderen is geen probleem. Zolang zij Buddy met rust laten en hem zijn ding laten doen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij is vriendelijk, maar heeft door zijn verleden wel een voorkeur voor de een of de ander.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij slaapt vooral, geen problemen. Kan makkelijk langer alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Geduldig. Kan makkelijk langere ritten aan en zit dan gewoon te wachten tot we er zijn.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Gooien met een knuffel, geborsteld worden, wandelen, zwemmen, rennen in het bos.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Kinderen, aaien over de kop (andere lichaamsdelen vindt hij daarentegen wel gewoon fijn), sommige andere honden, spelen met honden (verwarring, sociaal gedrag niet aangeleerd).

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-05-2023
Naam: Buddy (2)
Ras: Golden retriever
Schofthoogte/Gewicht: 35 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 09-12-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 03-03-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Buddy is mishandeld en verwaarloosd als pup. Heeft zijn hele jonge leven in een bench gezeten en is oa door kinderen geschopt en geslagen. Buddy was gelukkig toen hij bij ons kwam wonen, tot wij zelf kinderen kregen. Hij is nu zichtbaar ongelukkig, kan zijn draai in het gezin niet vinden en gromt naar de kinderen en trekt daarbij zijn lip op. We vertrouwen hem daardoor niet meer helemaal. Voorheen was het mopperen, maar het lijkt erop dat hij nu met 2 kinderen in huis onvoorspelbaarder wordt. Het is een schat van een hond, maar met een gebruiksaanwijzing. Hij bedoelt het niet kwaad, maar is bij ons niet meer op zijn plek.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.