Luna   Log in om te reageren

Filmpje Luna:
https://youtu.be/n5dt9bB5Dwg

Gedrag in huis / tuin:

Luna is een hele lieve hond die veel aandacht en liefde nodig heeft. Ze kan zich ook erg hechten aan een persoon en wil dan het liefst bij die persoon zijn. Ligt graag bij je voeten of naast je. Maar kan ook rustig in haar mandje gaan liggen. Ze houdt je verder goed in de gaten, staat op als je opstaat.

Luna heeft het als pup niet zo goed gehad en is daardoor onzeker en angstig. Dit uit zich in alertheid en blafgedrag. Ze is de omgeving altijd aan het scannen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Slaat aan als ze iets hoort.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onzeker. Toen wij haar net in huis hadden reageerde ze op veel dingen angstig. Als er ergens een graafmachine was of een grasmaaier, dan wilde ze hier van weg. Je kon hier dan ook echt niet langs af lopen en moest een andere route nemen. Dit is nu een heel stuk verbeterd. Je kan nu met haar langs dit soort situaties af lopen.

Gedrag aan de lijn:

Trekt erg aan de lijn. Ze vindt dingen die in de verte zijn en op haar afkomen erg spannend en dit uit zich dan in blaffen. Dit kan zijn een hond, een kinderwagen of iemand met een boodschappentas.

Gedrag tijdens het loslopen:

Luna vindt het heerlijk om los te lopen. Ze is dan echt een heel vrolijk hondje. Het is dan echt een clowntje, als je haar als een blij ei ziet rondlopen.
Luna houdt je goed in de gaten. Maakt regelmatig even contact met je door om te kijken of even naar de terug te komen. Ze wil graag dingen voor je doen.
Wel heeft ze een jachtinstinct; zo rook ze laatst een haas en toen draaide haar neus overuren. Haar oren daarentegen werkten op dat moment minder goed.

Gedrag naar andere honden:

Buitenshuis: Wanneer ze een hond in de verte ziet vindt ze dit spannend en gaat ze blaffen. Zodra de hond dichtbij is houdt het blaffen op. Ze speelt graag en veel met honden die ze heeft goedgekeurd. Er zijn hier in de buurt verschillende honden waar ze lekker mee kan ravotten en doen. Daar geniet ze echt volop van. Een enkele hond heeft ze minder mee.

Als je met een hondeneigenaar staat te praten en de andere hond komt naar mij toe om aandacht te krijgen dan laat Luna dit niet toe.

Binnenshuis: Luna claimt mij en wil niet dat de andere hond bij mij in de buurt komt. Ze is er veel bezig met de andere hond en probeert er van alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de andere hond niet de aandacht krijgt.

Gedrag naar katten:

Jaagt op katten.

Gedrag naar kinderen:

Heeft vroeger met 2 kinderen gewoond. Kinderen mogen haar gewoon aaien.
Toch lijkt het mij beter om Luna ergens te plaatsen waar geen inwonende kinderen zijn. Dit vanwege haar claimgedrag en de hoeveelheid prikkels die kinderen geven.

Gedrag naar onbekende mensen:

Wanneer mensen op visite komen worden ze begroet, vervolgens gaat ze haar eigen ding doen. Ze vindt het niet fijn om door vreemden geaaid te worden, ontwijkt dit dan. Als ze je kent komt ze af en toe even langs voor een aai.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Luna hoeft bij ons bijna nooit alleen te zijn en als wij er niet zijn dan is ze eigenlijk niet echt alleen, omdat er dan nog een andere hond is. Samen met de andere hond is ze dan gewoon rustig.

Gedrag in de auto:

Nerveus, maar gaat op een gegeven moment wel liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Lekker loslopen! Dan kan ze heerlijk rondrennen en is ze ook echt vrolijk.
Ook vindt ze het leuk om achter een speelgoedje te rennen die je weggooit.
Op een bot kluiven.
Luna haar vacht moet dagelijks geborsteld worden, dit laat ze goed toe.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Luna is onzeker en bang. Dit uit zich in alert gedrag, waarbij ze veelal aanslaat / blaft op dingen die ze hoort. Daarnaast vertoont ze bezitterig en jaloers gedrag. Dit in combinatie met andere dieren maakt dat ze er veelal mee bezig is om ervoor te zorgen dat de andere hond in huis niet aandacht kan krijgen. Het liefst heeft Luna alle aandacht voor haar alleen, dan is ze op haar gelukkigst. Wel moet ze hierin ook begrenst worden, omdat ze de neiging heeft om haar baasje te gaan claimen (er mogen dan geen anderen bij haar baasje in de buurt komen). Ze doet alles een beetje op standje "overdrive".

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 22-09-2023
Naam: Luna
Ras: Kruising Boerenfox
Schofthoogte/Gewicht: +/- 40 cm / 15 kg
Geslacht: Teef - Gesteriliseerd
Geboortedatum: 30-01-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 04-01-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Gevoelige darmen

CBD Olie ter ondersteuning. Sindsdien merken we dat de scherpe kantjes van de alertheid binnenshuis er vanaf zijn.
Speciaal voer: Graanvrij voer
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Ja
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Aalsmeer
Reden van herplaatsing: Wij hebben Luna sinds juli 2022 in huis gehaald. De vorige eigenaar moest afstand van Luna doen omdat Luna de vrouw des huizes claimde zodra de man niet thuis was.
Zelf loop ik er tegenaan dat Luna mij claimt t.a.v. de andere hond in huis. Ze is jaloers op onze andere hond en valt uit. Daarnaast blaft ze bij heel veel geluiden van buiten, televisie etc.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.