Billie   Log in om te reageren

Filmpje van Billie:
https://youtu.be/bp8wEYv3fA0

Gedrag in huis / tuin:

Bilie is in het gezin meestal harstikke lief. Hij is ook wel aanhankelijk en begroet je altijd zodra je binnenkomt en komt gedurende de dag regelmatig even naar je toe voor wat aandacht. Of komt in de buurt liggen en kijkt dan naar wat je aan het doen bent.

Het meest gelukkige is Billie als hij buiten is. Of dit nu met wandelen is of dat hij gewoon in de tuin kan zijn. In de tuin loopt hij los op ons afgesloten erf. Hij houdt graag alles in de gaten en is waaks. Hij is dan echt in zijn element.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In de vrije vreemde ruimte is hij nieuwsgierig en ontdekkend.
In een afgesloten vreemde ruimte met onbekenden in dezelfde ruimte neemt hij een defensieve houding aan.

Gedrag aan de lijn:

Billie vindt het erg leuk om te wandelen. Hij loopt enthousiast met je mee en snuffelt graag. Tijdens een wandeling is hij nog nooit uitgevallen tegen mensen of dieren.

Gedrag tijdens het loslopen:

Billie loopt alleen los in onze omheinde tuin en erf. Hij is onderzoekend en speels en ligt graag op een plek vanaf waar hij dan alles in de gaten kan houden.
Los lopen op straat kan hij niet.

Gedrag naar andere honden:

Billie is opgegroeid met onze 12-jarige kruising Jack Russel/dwergpincher Benco. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Wij zien dat ze graag samen spelen, zowel binnen als buiten. Wel met je dat Billie dan vaak over Benco's grens heen gaat en aandacht blijft vragen. Dit tot ongenoegen van Benco die hier qua uithoudingsvermogen niet tegenop kan. Billie zou beter bij een hond passen die jonger is dan onze Benco.
Als je tijdens de wandeling een andere hond tegenkomt dan zie je Billie wel gespitst kijken naar een andere hond, maar doet er verder niks mee. Als je gewoon doorloopt dan loopt hij met je mee.

Gedrag naar katten:

Onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Onze zoon (15) en dochter (9) kunnen goed met hem overweg. Onbekende kinderen mogen niet op eigen terrein komen. Hij vertoont dan defensief aanvallend gedrag.

Gedrag naar onbekende mensen:

Dit is afhankelijk van de locatie. Komen er buitenstaanders binnen of in onze tuin, dan worden de mensen begroet met defensief aanvallend gedrag. Hij staat vaak op scherp en houdt de mensen goed in de gaten.
Zodra je niet meer op eigen terrein bent verdwijnt zijn waakse / defensieve gedrag. Hij is dan een stuk zorgelozer en vertoond geen negatief gedrag naar mensen die hij op straat tegenkomt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan enkele uren alleen zijn als wij niet thuis zijn. Hij ligt dan vaak te slapen.

Wanneer hij graag bij je wil zijn maar niet bij je kan zijn of wanneer hij zijn behoefte moet doen maar te lang moet wachten, gaat hij kauwen op voorwerpen in zijn buurt.

Gedrag in de auto:

Wij hebben hem alleen in de auto gehad voor de ritjes naar de dierenarts. Hij was dan altijd erg enthousiast.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Billie is absoluut leerbaar! Hij kan bijvoorbeeld netjes gaan zitten voordat je de deur openmaakt om te gaan wandelen. En kent meerdere van dit soort commando's. Voor een smakelijke beloning doet hij alles. Plakjes kaas en komkommer zijn favoriet!
Billie is speels en dol op speelgoed om in te bijten. Een knaagtouw is favoriet. Piepspeeltjes zijn ook leuk, maar deze bijt hij doorgaans erg snel stuk. Hij kan erg genieten van het buiten achter een bal aan rennen of in het zonnetje liggen met een lekker bot om op te kauwen.
Billie ligt graag vlakbij je op de grond, bijvoorbeeld tijdens het eten koken.
Eventjes knuffelen vindt hij heerlijk, maar niet te lang.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Billie heeft als pup geen ideale start gehad omdat de mensen bij wie Billie geboren is net gezinsuitbreiding kregen en letterlijk en figuurlijk niet veel ruimte hadden voor het onverwachte nest met pups. Billie is vrij onzeker en heeft een zachte kant maar heeft zeker ook het temperamentvolle karakter wat Mechelse herders en Boerenfoxen kunnen hebben.
Billie is heel waaks op eigen terrein. Dit kan voor sommige mensen een hele welkome eigenschap zijn. Maar in onze gezinssituatie vormt deze waaksheid een probleem.
Naast de waaksheid heeft Billie ook een probleem rondom zijn voeding. Voorheen was Billie met etenstijd erg beschermend over zijn voerbak. Inmiddels is dat positief veranderd en eet hij rustig door als je langsloopt. De honden voeren we wel apart van elkaar omdat ze anders ruzie krijgen.
Billie heeft ook een ding met voeten; als hij in rust is en er is een plotselinge beweging van voeten, dan staat hij gelijk op scherp. Komt naar je toe en kijkt naar de voeten. Verder doet hij er gelukkig niks mee.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 22-11-2023
Naam: Billie
Ras: Boerenfox x Mechelse herder
Schofthoogte/Gewicht: +/- 50 cm / 25 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 11-02-2023
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 19-05-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Een goed afgesloten tuin of erf waar niemand zomaar op kan lopen is dan ook een voorwaarde voor een geslaagde plaatsing.
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Groesbeek
Reden van herplaatsing: Alhoewel wij ruime ervaring hebben met honden, Billie is onze 4e hond, zijn wij inmiddels helaas tot de conclusie gekomen dat Billie niet geschikt is voor een gezin met kinderen. Vriendjes die komen spelen vindt hij heel spannend en door zijn defensieve aanvallende karakter is dit niet veilig.
Buitenstaanders kunnen alleen veilig binnenkomen als Billie in een aparte ruimte zit. Wij zijn daarom op zoek naar iemand die hem met veel geduld en liefde kan opvangen en hem een grote afgesloten buitenruimte kan bieden waar hij vrij kan rennen en spelen. Een harde aanpak is absoluut ongewenst voor deze gevoelige hond. Eenmaal aan jou gewend, is het absoluut een lieve en trouwe hond.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.