Bauke (Herplaatst)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Bauke heeft het eerste jaar van zijn leven in huis geleefd. Dit is altijd heel goed gegaan. Hij is rustig in huis, sloopt niet en misdraagt zich ook niet. Hij gaat ergens liggen slapen en komt zo nu en dan even naar je toe voor wat aandacht.
Later zijn de woonomstandigheden veranderd waarna hij voornamelijk buiten leeft. Hij heeft een grote kennel en schuur tot zijn beschikking waar hij vrij rond kan lopen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onzeker/blaffen. Je moet hem laten tonen dat je de situatie in de hand hebt en dat hij zelf niets hoeft te doen.

Gedrag aan de lijn:

Bauke kan prima meelopen aan de lijn. Wel zal hij trekken aan de lijn als hij schapen o.i.d. ruikt/ziet.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik laat Bauke loslopen op plekken waar er geen andere afleidingen zijn. Bauke luistert dan goed en loopt niet weg. Speelt ook leuk met de andere hond als ze loslopen.
Als Bauke schapen ziet of als er wielrenners langskomen dan gaat hij hiernaartoe en luistert hij niet meer.

Gedrag naar andere honden:

Bauke leeft bij ons samen met een andere hond en dit gaat goed samen.

Als we met Bauke andere honden tegenkomen tijdens het wandelen dan is hij wat onzeker. Hij wil contact maken en wil wel spelen, maar weet niet helemaal goed hoe. Zijn onzekerheid compenseert hij met blaffen. Dit maakt dat andere eigenaren vaak wat huiveriger ervoor zijn om hun hond kennis te laten maken met Bauke.

Gedrag naar katten:

Onze eigen kat reageert hij niet op.
Vreemde katten wil hij achteraan.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben twee wat jongere kinderen. Met onze eigen kinderen kan Bauke het goed vinden en is ook heel erg lief voor ze.

Van vriendjes en vriendinnetjes wordt hij onrustig/onzeker. Zeker als de kinderen gaan rennen of bang voor hem zijn, dan reageert hij hierop. Gaat dan herderen om kinderen bij elkaar te houden. Je moet Bauke dan echt in een ruimte zetten waar hij de kinderen niet kan zien, anders blijft deze onrust.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als iemand het erf op komt dan zal hij in eerste instantie blaffen. Als de persoon vervolgens geen aandacht aan hem schenkt dan gaat hij weer zijn eigen ding doen. Hij is verder gewoon vriendelijk en toont geen agressie naar anderen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat rustig liggen, blaft soms wel als hij iets vreemds hoort.

Gedrag in de auto:

Enthousiast, gaat rustig liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Sinds afgelopen zomer doe ik regelmatig speurtrainingen met Bauke. Dit vindt hij geweldig om te doen. Hij is dan echt bezig met speuren en deze activiteit zorgt ervoor dat hij ook minder focus heeft op de rest van zijn omgeving. Dit is dus een hele waardevolle en leuke activiteit voor Bauke.
Daarnaast houdt Bauke van uitdaging, wandelen en rennen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Bauke heeft een sterk ontwikkeld jachtinstinct. Bij het ruiken / zien van konijnen, kippen, schapen o.i.d. wordt zijn instinct direct aangewakkerd en wil hij er naartoe. Het zien / ruiken van deze dieren, maar er niet naartoe kunnen, zorgt voor veel frustratie en resulteert in dwangmatig gedrag. Zo zal hij rondjes blijven lopen tot hij letterlijk niet meer kan. Het is daarom belangrijk dat Bauke in een omgeving komt te wonen waar er in de directe omgeving geen mensen wonen met dit soort dieren.
Bauke heeft daarnaast moeite met onbekende situaties. Hij weet niet altijd even goed hoe hij moet reageren en is dan onzeker en dit uit zich in onrust. Het is dan belangrijk om hem goed te begeleiden in deze situaties zodat hij weet waar hij aan toe is en wat er van hem wordt verwacht.

Status herplaatsing: Herplaatst
Naam: Bauke
Ras: Duitse herder
Schofthoogte/Gewicht: 30 kg / 65 cm
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 02-05-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 23-09-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Bauke heeft in het verleden last gehad van groeipijn. Hier heeft hij nu geen last meer van.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Creil
Reden van herplaatsing: Onze woon- / leefomstandigheden maken dat Bauke veel stress ervaart. Wij hebben zowel kippen als konijnen op het terrein en er komen ook regelmatig vriendjes en vriendinnetjes over de vloer. Dit maakt dat hij veelal apart gezet moet worden omdat hij hier niet tegen kan en dwangmatig gaat herderen.
Vergoeding: 200