Max   Log in om te reageren

Filmpje van Max:
https://youtu.be/MyaqQzjbty0

Gedrag in huis / tuin:

Max is in huis een lieve, aanhankelijke hond. Hij zoekt je op en krijgt graag aandacht in de vorm van knuffelen en spelen. Als hij voldaan is van de dag kan hij ook heerlijk rustig liggen slapen in zijn mand of op de bank.
Max is waaks en slaat aan als er mensen langs het huis of de tuin lopen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Max extra alert. Max vindt het heel spannend en heeft steun nodig.

Max heeft in de vakanties in een pension gelogeerd dit gaat heel goed. Max zit dan met een speelmaatje. De beweging die hij daar krijgt doet hem goed. Als Max moe terug komt van het pension is hij een makkelijke aanhankelijke hond.

Gedrag aan de lijn:

Max draagt een tuigje met een vaste lijn. Kan, als je zijn aandacht hebt, netjes naast lopen. Heb je zijn aandacht niet / minder, dan kan hij gaan trekken aan de lijn. Max trekt als er vreemde op hem af komen.

Gedrag tijdens het loslopen:

In het park kan hij loslopen als er geen andere prikkels zijn. Lekker even zwemmen of achter een balletje aan. Max luistert wisselend met terug komen. Is wel gek op beloningsbrokjes waarvoor hij redelijk veel doet.
In een omgeving met fietsers kun je hem beter niet los laten lopen omdat hij achter fietsers aan gaat.

Gedrag naar andere honden:

Als Max een hond leuk vindt is hij vriendelijk. Kwispelt en maakt rustig contact. Met speelmaatjes die hij langer kent kan hij ook heel leuk spelen.
Max houdt echter niet van alle honden. Vooral border collies en samoyeeds vindt hij maar niks, zal dan op afstand al beginnen te grommen naar ze.

Gedrag naar katten:

Als Max een kat ziet vanuit huis blaft hij en wil hij er naar toe. Buiten ziet Max de katten niet. Als je langs een huis loopt waar een kat voor het raam zit is er ook niets aan de hand.

Gedrag naar kinderen:

Bekende kinderen begroet Max erg enthousiast. Springt tegen ze op.
Onbekende kinderen buiten is ook geen probleem. Alleen als ze gaan gillen en rennen gaat Max mee blaffen en wil hij mee rennen. Stepjes zijn spannend maar kun je ook achteraan. Dit is voor de spelende kinderen spannend.
Pubers die op bezoek komen worden niet meteen welkom geheten door Max. Bij binnenkomst zal hij, net als bij volwassenen, in eerste instantie hard blaffen naar ze. Max heeft tijd nodig om te wennen. Wanneer ze er even zijn is het goed.

Gedrag naar onbekende mensen:

Max vindt het niet prettig als er visite komt. Het gezin Max mag benaderen en knuffelen, maar vreemden moet hij eerst aan wennen.
Wij hebben Max altijd eerst in de woonkamer als er mensen komen. Hier is hij aan het blaffen. Wanneer de kamerdeur open gaat, gaat Max blaffend op de bezoekers af. Wanneer ze Max negeren gaat het na een tijdje over. Max is door bezoek ook om te kopen met een hondenbeloningsbrokje.
Wanneer mensen niet wekelijks over de vloer komen lijkt hij ze te vergeten en ziet Max ze weer als onbekende die binnen komen en moet hij altijd weer even wennen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Max kan prima een paar uur alleen zijn. Als hij alleen thuis is slaapt hij op de bank. Wil af en toe kort van zich laten horen als er mensen voor de deur staan te praten.

Gedrag in de auto:

Max heeft een haat liefde verhouding met de auto. Max reageert met trekken aan de riem richting de auto als hij door heeft dat we met de auto gaan. In de auto piept hij en wil hij niet rustig blijven zitten of liggen. Als de auto op de plaats van bestemming komt wordt hij heel druk. Blaffen, piepen. De terug weg in de auto na een wandeling gaat beter. Wanneer Max mee gaat met een weekend weg is hij op de snelweg rustiger.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Max vindt het heerlijk om denkspelletjes te doen en achter een bal aan te rennen. Maar hij vindt het ook heerlijk om onder een dekentje tegen je aan op de bank te liggen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Max heeft moeite met onbekende(re) mensen. Deze problematieken zijn ontstaan op de dag dat Max gecastreerd is. Toen hij na zijn operatie uitgelaten werd in de buurt heeft er een incident plaatsgevonden met de buurman. Max is uitgevallen naar de buurman, waarna hij een aantal schrammen had op zijn arm. Max was op dat moment nog niet volledig bijgekomen van de operatie en was nog niet volledig zichzelf. Een hele ongelukkige samenkomst van omstandigheden dus.
Sinds die tijd is Max erger gaan blaffen naar mensen die bij ons op visite zijn gekomen. Er heeft verder nooit een incident o.i.d. plaatsgevonden.
Buitenshuis wil Max niet dat zijn vrouwtje benaderd wordt door onbekende mannen. Als een man te dichtbij langsloopt dan gaat hij naar de man blaffen. Dit gedrag vertoond hij niet bij de baas en de jongens.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 31-05-2024
Naam: Max
Ras: Mechelse herder x Appenzeller sennenhond
Schofthoogte/Gewicht: 36 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 30-10-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 16-12-2024
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra Dekking ziektekostenpakket :
Plusdekking
Aanvullende modules
Vaccinatie
Gebit
Aanvullend Sterilisatie/castratie
Medisch / Medicatie: Navelbreuk, geen klachten van.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Hoofddorp
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.