Phie (Herplaatst)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Phie is rustig in huis. Ze slaapt veel als ze voldoende beweging heeft. Ze is aanhankelijk, en erg blij als je thuis komt. Ze houdt van knuffelen en slaapt graag tegen je aan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving kan ze wat drukker zijn, maar dit kalmeert vaak vrij snel. Ze is een dappere dodo; metro's, treinen, drukke straten, gaan allemaal zonder problemen.

Gedrag aan de lijn:

Phie kan goed aan de lijn lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Het is voor Phie heel belangrijk om op dagelijkse basis los te kunnen lopen. Ze heeft veel energie en deze moet eruit kunnen. Phie loopt dan ook elke dag los bij mij. Hier heb ik veel in geïnvesteerd om dit met haar te kunnen doen. Phie heeft namelijk een sterk jachtinstinct waar rekening mee gehouden moet worden. Bepaalde locaties met water met meerkoeten, katten, konijnen kunnen beter vermeden worden met loslopen. Mocht ze wel gaan jagen dan werkt het het beste om gewoon door te lopen, dan komt ze je snel zoeken (mits ze gehecht is).

Gedrag naar andere honden:

Phie is heel lief met andere honden, vaak speels, maar leest honden ook goed. Bij agressieve honden of honden die niet willen blijft ze kalm en loopt ze verder. En niet elke hond wekt haar interesse.

Gedrag naar katten:

Als Phie losloopt en een kat ziet, rent ze erachter aan, mits de kat wegrent. Blijft de kat op zijn plek, dan druipt ze snel af. Zodra de kat op een plek zit waar ze niet bijkan is het snel afgelopen. Met katten binnenshuis hebben we geen ervaring.

Gedrag naar kinderen:

Altijd lief en rustig met kinderen van alle leeftijden, bekend en onbekend.

Gedrag naar onbekende mensen:

Phie is een hele lieve en sociale hond, komt mensen die er voor open staan vaak kwispelend begroeten. Ze houdt ervan om geaaid te worden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Phie kan goed alleen zijn, gaat meestal slapen.

Gedrag in de auto:

Phie vindt het leuk om in de auto te zitten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Phie houdt veel van het leven, wil altijd graag naar buiten, wandelen, spelen met andere honden, snuffelen. Ze heeft veel energie en levenslust, maar het is ook een jachthond. Ze jaagt graag achter ratten aan, die zitten hier in perkjes in het park. Ik laat haar af en toe op ratten jagen die hier in perkjes in het park zitten. Dit doe ik als ik de tijd heb, dan ga ik rustig op een bankje zitten, en laat ik haar even haar gang gaan. Dan komt ze ook wel weer mee als ik het mooi geweest vind, maar ik geef haar dan ook even de tijd en ruimte.
Ik loop tussen de twee en drie uur per dag met haar, maar wij hebben geen buiten. Een huis met een tuin of meer in de natuur, zou ideaal voor haar zijn.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Als Phie gaat jagen, raakt ze in een hyperfocus en kan het moeilijk zijn contact met haar te maken en luistert ze slecht.

Status herplaatsing: Herplaatst
Naam: Phie
Ras: Jachthond (vermoedelijk Duitse staande draadhaar) x Mechelse herder
Schofthoogte/Gewicht: 52 cm / 20 kg
Geslacht: Teef - Gesteriliseerd
Geboortedatum: 10-02-2019
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 05-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Verzekeringsmaatschappij Inshared.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Phie is bij mij vanaf mei 2022. Phie is eigenlijk een beetje bij mij blijven plakken nadat ik twee weken op haar zou passen. Haar verblijf bij mij werd langer en langer omdat de eigenaresse een baby had gekregen en de ruimte niet meer had om haar genoeg tijd en aandacht te geven. Ik ben heel gek op haar geworden en zou haar heel graag gehouden hebben maar mijn vriend en ik hebben al lange tijd een wereldreis van een jaar met een zeilboot gepland en we kunnen haar niet meenemen. (We hebben alle mogelijkheden onderzocht). De eigenlijke eigenaresse heeft inmiddels een tweede baby en redt het niet meer voor haar te zorgen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.