Bobby (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Super lief gehoorzaam, rustig en gezellig. Bobby gaat daar liggen waar wij zitten, komt graag naar ons toe. Als hij wil spelen komt hij met zijn speelgoedje naar je toe.

Het best kan Bobby ergens komen te wonen waar er weinig zicht is op de straat. Bobby is namelijk erg waaks en reageert op hetgeen wat hij ziet buitenshuis. Wanneer er weinig te zien is zal dit voor zowel de eigenaar als voor Bobby ontspannender zijn.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vrije en rustige omgeving gaat het goed.
Een drukke omgeving vindt Bobby spannend en angstig.

Gedrag aan de lijn:

Bobby wordt uitgelaten aan een 3 meter lijn. Bobby kan heel goed meelopen met een slappe lijn. Luistert met weinig stemverheffing naar de commando's.

Wanneer hij honden tegenkomt die hij niet mag kan hij flink uitvallen bij te weinig afstand.

Gedrag tijdens het loslopen:

Wij laten Bobby iedere dag wel een stuk loslopen in een rustig gebied. Of soms naar het strand waar ook andere honden zijn. Dat gaat goed en laten wij hem zijn gang gaan. Alleen wanneer er een fiets of auto aankomt gaat hij aan de lijn, hij kan er nog wel eens achter aan rennen. Bobbie komt bijna altijd als we fluiten, vooral als hij een snoepje als beloning krijgt. Dit weet hij feilloos.

Gedrag naar andere honden:

Wanneer we met hem loslopen in een rustig gebied en Bobby losloopt gaat het vrijwel altijd goed. Kleine, meestal vrouwtjes honden, vindt bobby meestal leuk en speelt dan graag met ze.
Er zijn echter een aantal honden die hij niet mag. Vooral als hij dan aangelijnd is kan hij flink uitvallen naar ze omdat hij dan angstig is. Het is dan ook echt beter om dit contact te vermijden.

Gedrag naar katten:

Binnen geen katten gewend, buiten vindt hij katten zeker niet leuk en vliegt hij erachteraan.

Gedrag naar kinderen:

Als de kinderen rustig zijn vindt Bobby kinderen ook leuk. Bobby wordt door ons kleinkind van 14 regelmatig uitgelaten, jonger zou ik niet adviseren. Mijn kleinkinderen zijn 7, 10, 12, 14, en 17 jaar. Die van 14 en 17 jaar spelen vaak met hem. De jongere kinderen zijn meer gericht op het speelgoed en hij is blij ze te zien maar daarna gaat hij in zijn mand.
Hij wordt alert wanneer ze veel lawaai maken, ik stel Bobby dan gerust. Hier reageert hij vervolgens goed op.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bobby is blij wanneer er een bekende binnen komt.

Bobby is zowel binnen als buitenshuis waaks t.o.v. vreemde mensen. Als je onderweg met een vreemde een praatje maakt dan zal hij in de meeste gevallen gaan blaffen naar de vreemde. Ook in huis reageert hij heel waaks op onbekende(re) mensen. Pas als zij rustig gaan zitten dan ontspant hij wat meer, maar zodra ze weer gaan staan dan staat hij weer in de ankers. Hij doet verder niks zolang hij niet door de mensen aangeraakt wordt. Gebeurd dit toch dan kan Bobby grommen en gaan fixeren. Als hij zich in het nauw gedreven voelt kan hij ook gaan bijten.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bobby kan heel goed een aantal uren alleen gelaten worden. Hij gaat dan in zijn bench (de deur blijft gewoon open) en wacht dan rustig tot wij terug komen. Wij blijven nooit langer dan 4 tot 5 uur weg.

Gedrag in de auto:

Bobby gaat graag met de auto mee. Gaat rustig liggen of kijkt naar buiten. Hij ligt dan in de achterbak met een net achter de achterbak.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bobby vindt het leuk om 's avonds met je te stoeien. En is dan volop enthousiast. Wanneer ik de bal gooi vindt hij het leuk om deze terug te brengen en er een snoepje voor te krijgen. Bij het uitlaten zachtjes rennen, dan rent hij met je mee.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Herdershonden en vaak zwarte grote honden vindt hij niet leuk en dan is het moeilijk om hem te corrigeren en met snoepjes af te leiden.

Hieronder een verslag van onze honden gedragswetenschapster:
In huis is Bobby een lieve, rustige hond en luistert uitsteken naar zijn eigenaren. Hij is een goed trainbaar rondje, is erg voergericht en vindt het leuk om voor de baas te werken. Tijdens trainingen met onbekend bezoek heeft hij al vooruitgang weten te boeken.
Bobby is een gevoelig hondje die niet tegen al te veel prikkels kan. Hierdoor is hij ook geluidsgevoelig voor vuurwerk en spreken met stemverheffing. Hij is terughoudend naar vreemden (vooral onbekende mannen) binnen- en buitenshuis en andere honden. Bobby houdt er niet van door onbekenden aangeraakt te worden. Bobby geeft dat aan middels grommen, fixeren en kan daarbij ook bijten, als hij zich in het nauw gedreven voelt.

Status herplaatsing: Op 22-02-2024 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Bobby
Ras: Kooikerhondje
Schofthoogte/Gewicht: 46 cm / 16 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 21-09-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 11-10-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Droogvoer en suikervrije snoepjes
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: We zijn verhuisd naar een woning / locatie die achteraf gezien helaas niet geschikt (genoeg) blijkt te zijn voor Bobby. We lopen hier tegen veel problemen aan. Daarbij spelen er ook familie omstandigheden. Dit maakt dat we uiteindelijk hebben besloten een andere plek voor Bobby te zoeken.
Vergoeding: 0