Bae   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Bae is lief en aanhankelijk, speels en waaks. Ze is graag in de buurt van het vrouwtje. 's Ochtends heeft ze weinig haast om op te staan; ze blijft lekker in haar mandje liggen slapen, het liefst tot ze zelf zin heeft om op te staan. Als ze eenmaal goed wakker is, wil ze het liefst spelen. Balletjes zijn haar favoriet, ze kan er eindeloos achteraan rennen. Ze houdt ook van zoek- en snuffelspelletjes.
Wanneer je zelf op de bank zit, komt ze graag dicht naast je liggen slapen. Ook bij bv thuiswerken kan ze gerust een poos liggen slapen. Wanneer jij klaar bent, is haar energie opgeladen en wil ze graag weer een poosje spelen.

Ook ligt ze graag voor het raam naar buiten te kijken. Hierbij reageert ze blaffend op voorbijgangers en andere honden. Wanneer ze geen zicht op straat heeft, gaat ze lekker liggen in haar mandje.
In de tuin vertoont Bae hetzelfde gedrag als in huis. Ze is gewend aan een afgesloten tuin, zonder zicht op de straat, waarin ze vrij kan rondlopen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Bae komt niet heel vaak in een vreemde omgeving; ze is in huis/tuin, wandelt aan de lijn, gaat soms mee naar het oude vrouwtje, gaat naar hondenopvang. Ze is snel een beetje onzeker.

Gedrag aan de lijn:

Bae loopt het liefst met vaste lijn en een tuigje. Ze is snel wat onzeker, bv bij vreemde voorwerpen op haar pad en bij tegemoetkomende honden. De voorwerpen wil ze wel ontdekken als de eerste schrik over is, voor de honden gaat ze het liefst naar de overkant van de straat. Met een flex-lijn is ze meer onzeker. Ze is behoefte aan een relaxte, zelfverzekerde eigenaar die haar steunt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bae is niet (meer) gewend los te lopen. Door een ongeluk 4 jaar geleden heeft haar vrouwtje niet meer de skills om dit aan te kunnen. Daarvoor liep ze weleens los, maar bij afleiding (andere honden, konijnen etc.) wilde ze nog weleens op ontdekking gaan. Ze komt dan niet direct als je haar roept.

Gedrag naar andere honden:

Bae heeft een grote territoriumdrift: andere honden in huis of tuin zal zij niet dulden. Ook tijdens het wandelen reageert ze niet goed op andere honden. Ze heeft geleerd om de afstand te vergroten als ze geen contact wil leggen met een andere hond, maar wanneer dit niet kan omdat je op een smal pad loopt, dan zal ze fel reageren naar de andere hond.

Op de hondenopvang daarentegen is zij sociaal met de meeste andere honden. Belangrijk is dat de andere hond sociaal aan haar gewaagd is. Met grotere honden gaat dit vaak beter dan met kleinere.

Gedrag naar katten:

Bae is opgevoed met twee oudere katten, maar sinds deze een paar jaar terug overleden, probeert ze andere katten buiten op te jagen. Met achting voor hun nageltjes, ze weet dat deze scherp zijn.

Gedrag naar kinderen:

Bae is niet gewend aan kinderen, die zijn er simpelweg niet haar huidige kennissenkring. Kleine kinderen vindt ze met wandelen dan ook een beetje eng, op grotere kinderen reageert ze dan niet. Toen Bae bij mij kwam wonen, waren mijn kinderen 15 en 17, pubers kent ze dus wel.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bae is waaks als er vreemden binnenkomen; ze blaft aanvankelijk, maar komt vrijwel direct snuffelen. En direct daarna zal ze een speeltje zoeken en vragen of je komt spelen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bae is regelmatig een poosje alleen thuis, maar nooit langer dan 4-5 uur. Ze krijgt een Kong bij het weggaan en vindt het dan allemaal prima. Als de Kong leeg is, gaat ze lekker liggen slapen.

Gedrag in de auto:

Bae is gewend in een bench te zitten, op de achterbank, wanneer ze in de auto zit. Dit vindt ze prima. Ze zit nooit langer dan 10-15 minuten in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen met balletjes, groot en klein. Een snuffelmat, een zoekspelletje, een likmat, naar buiten kijken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Voorbijgangers (zeker met een hond): dan wil ze graag blaffen.
Recht op andere honden aflopen tijdens het wandelen, zeker als ze samen door een smal gangetje moeten.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 19-02-2024
Naam: Bae
Ras: Boerenfox
Schofthoogte/Gewicht: 40 cm / 10,5 kg
Geslacht: Teef - Gesteriliseerd
Geboortedatum: 26-06-2015
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 05-06-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: n.v.t.
Medisch / Medicatie: - Bae is geboren zonder staart, dit is al zo sinds haar geboorte.
- Na een bezoek aan een minder competente dierenarts weigert Bae de neusenting, voor kennelhoest, hiervoor krijgt ze als alternatief een extra prik. Deze beschermt iets minder goed, afgelopen najaar kreeg ze een lichte vorm hiervan. Gelukkig na twee weken weer beter.
Speciaal voer: Seniorvoeding. Ze heeft altijd al een gevoelig darmstelsel gehad; bij spanning en drukte snel aan diarree. Ongeveer een jaar geleden werd ze erg vermoeid, weinig levenslust, vaak diarree. Seniorvoeding en meer rust in haar dagritme bleek het antwoord. Nu is ze weer levendig en vrolijk.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Overijssel, Wijhe
Reden van herplaatsing: Ik heb 3,5 jaar geleden een ongeluk gehad. Hieraan heb ik NAH overgehouden. Ik ben daardoor heel snel overprikkeld. Mijn belastbaarheid is beperkt en ik ben grotendeels afgekeurd. Tot oktober woonde mijn dochter nog bij mij, toen kon ik de prikkels van een actief hondje nog op haar afschuiven en mijn dochter liet haar 's avonds uit. Maar ook toen bracht ik Bae regelmatig naar de hondenopvang/pension om bij te tanken. Zonder de hulp van mijn dochter lukt het mij niet om goed voor Bae te zorgen én binnen de grenzen van mijn belastbaarheid te blijven. Ik raak steeds meer overprikkeld doordat ik zowel overdag als 's avonds te veel prikkels en te weinig rust krijg. Mijn hoofdpijn en hersenmist neemt steeds meer toe. Ik kan Bae daardoor ook niet meer geven wat ze nodig heeft: een goede balans tussen rust en activiteit en een relaxte en zelfverzekerder baasje.
Vergoeding: 0