Scott (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Scott is een rustige hond zodra het gezin thuis is of hij alleen thuis is. Hij is aanhankelijk, wanneer je op de bank ligt komt hij bij je voeten liggen. Hij is bij ons gewend niet op de bank te mogen en doet dit ook niet.
Scott is gewend aan een tuin. Hier is hij graag in te vinden als wij er ook zijn. Kan hier dan echt van genieten.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is erg nieuwsgierig en wil graag overal kijken en vooral veel aandacht van de vreemde mensen.

Gedrag aan de lijn:

Hij trekt hard aan de lijn. Wij lopen met een Gentle leader om hem beter te kunnen houden. Ook met de Gentle leader trekt hij nog wel. Vooral wanneer hij een andere hond/kat ziet is het blaffen en piepen omdat hij er zo graag heen wil om te spelen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als hij losloopt gaat hij graag het water in en gaat hij graag naar andere mensen en honden. Hij luistert dan ook niet meer wanneer je hem terug roept dus loslopen raden wij af.

Gedrag naar andere honden:

Het is altijd heel veel spelen. Hij staat altijd “aan” en is druk.

Gedrag naar katten:

Wij hebben 2 katten en daar kan hij redelijk mee omgaan. Soms gaat hij achter de katten aan als hij heel graag wil spelen maar over het algemeen laat hij ze wel met rust. Het is niet zo dat de katten bij hem gaan liggen.

Gedrag naar kinderen:

Omdat hij zo druk is kan hij kinderen wel omver lopen met zijn lompheid. Wij hebben zelf een kind van 1,5 jaar waar hij aan gewend is en dan is het geen probleem en kruipt hij graag tegen haar aan. In het begin kan dit misschien een probleem zijn omdat hij dan zo vrolijk en lomp is omdat het dan nog vreemde zijn voor hem.

Gedrag naar onbekende mensen:

Zodra er bezoek komt wil hij maar al te graag aandacht en is hij erg druk waardoor bezoek soms lastig kan zijn. Hij is dan erg opdringerig en weet niet van ophouden tot dat mensen hem volledig negeren (iets wat best moeilijk is omdat hij steeds hij zijn kop steeds onder je arm forceert). Zodra mensen hem negeren gaat hij rustig liggen maar als je hem dan 1x aait of aankijkt begint het weer opnieuw.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan heel goed alleen zijn wanneer wij zelf niet thuis zijn.

Gedrag in de auto:

In de auto gaat het ook allemaal goed. Niet wagenziek.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen, spelen, en geknuffeld worden.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

In de bench/ in de bijkeuken. Als wij thuis zijn kan hij niet in de bijkeuken omdat hij dan heel hoog gaat blaffen/piepen. In de bench heeft hij nooit gekund, ook dan is het blaffen en piepen.
Ook maakt hij al het speelgoed wat hij krijgt binnen een paar minuten kapot. Ook zijn mand moeten we bijna maandelijks vervangen omdat hij hem kapot maakt. Dit kan ook het effect van te weinig aandacht zijn.

Status herplaatsing: Op 20-02-2024 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Scott
Ras: Labrador retriever
Schofthoogte/Gewicht: 58 cm / 36,2 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 11-12-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 12-06-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Scott heeft een seizoensgebonden allergie voor iets van buitenaf. Hij heeft hier medicatie (apoquel) voor. Het is seizoensgebonden dus je kunt zelf spelen met de hoeveelheid medicatie. Hij krijgt nu 1 à 2 tabletten per dag wanneer de allergie opspeelt.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Met pijn in ons hart moeten wij afstand doen van Scott omdat we te weinig tijd voor hem hebben. Sinds wij een dochter hebben gekregen is hij naar plek 2 gegaan en dat willen we niet voor hem. Kindje nummer 2 komt er ook aan en we zijn bang dat het daar niet leuker van wordt voor Scott. Hij heeft een huisje vol met aandacht en tijd nodig en dat kunnen wij hem niet meer bieden.
Vergoeding: 150