Tony   Log in om te reageren

Filmpje van Tony:
https://youtu.be/aYvqXRDI-ss

Gedrag in huis / tuin:

Tony is 1,5 jaar jong en een lieve, speelse, knuffelhond. In huis vraagt hij veel aandacht van je. Hij houdt ervan om samen met jou op de bank te liggen en kruipt altijd lekker tegen je aan of over je heen, om een dutje te doen. Als hij te weinig aandacht krijgt gaat hij deze op een andere manier van je vragen, door dingen te doen die niet mogen.
In de tuin rondlopen vindt hij leuk, af en toe blaft hij even als hij iets onbekends hoort.

Gedrag in een vreemde omgeving:

N.v.t.

Gedrag aan de lijn:

Loopt rustig met je mee, luistert goed aan de lijn.
Gedrag naar voorbijgaande honden verschilt echter wel aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als Tony losloopt in daarvoor geschikte omgevingen dan is hij alleen maar aan het rennen en genieten van het loslopen. Hij luistert ook prima.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis is het in eerste instantie altijd even aftasten en wennen. Naar verloop van tijd gaat het beter en eenmaal gewend aan de andere hond kan hij leuk spelen.

Buiten huis verschilt zijn gedrag echt per hond. De ene hond kan hij goed mee en wilt hij graag mee spelen, een andere hond kan hij lelijk tegen doen. Hij snauwt/gromt maar doet verder niets.

Gedrag naar katten:

Als Tony een kat ziet wilt hij hier achteraan rennen en opjagen. We hebben zelf 2 katten en ook hier rent hij elke keer achteraan.

Gedrag naar kinderen:

Ondanks dat hij goed met kinderen kan is het niet gewenst; kinderen zijn energiek en hypen Tony erg op waardoor hij druk wordt en zich geen houding weet te geven.

Gedrag naar onbekende mensen:

Buiten huis reageert hij niet op andere mensen.

Als onbekende mensen in huis komen gaat hij blaffen, dit kan soms wat langer aanhouden. Hij doet verder niks. Na een tijd zal hij stoppen met blaffen en gaat het goed.
Als bekende mensen in huis komen is hij erg enthousiast en druk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als hij alleen is ligt hij te slapen in de bench. Je kunt hem het best niet alleen laten zonder in de bench te zetten, dan kan hij uit verveling dingen gaan doen die niet mogen.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt hij leuk, hij wordt heel enthousiast als hij de auto in moet en kijkt tijdens de rit lekker naar buiten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen (ook met andere honden), knuffelen, rennen, met water spelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

In de winter wilt hij niet altijd mee wandelen, in de zomer wandelt hij wel heel graag en vindt hij het lekker om het water in te gaan.

Hij heeft er een handje van om alles wat hij op straat ziet (kauwgum, papiertjes, verpakkingen, flessen etc.) mee te nemen naar huis en op te eten. Eenmaal te pakken, is hij hier bezitterig over en kan het lastig zijn om het van hem af te pakken of het voorwerp te ruilen met hem.
Af en toe kan het voorkomen dat hij zo bezitterig over iets is, dat hij het voorwerp absoluut niet wilt afgeven of ruilen. Dit merk je al snel door de signalen welke hij geeft. In deze situaties moet je weten hoe je hiermee om moet gaan om erger te voorkomen.

Als Tony het ergens niet mee eens is laat hij dat weten, hij geeft hier duidelijke signalen voor af. Op correcties reageert hij niet altijd goed.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 14-02-2024
Naam: Tony
Ras: American Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 28 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 09-07-2022
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 12-07-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: OHRA huisdierenverzekering
Medisch / Medicatie: Allergisch voor dierlijke eiwitten, voornamelijk kip en rund. Als hij iets heeft gegeten waar hij niet goed op reageert, krijgt hij Apoquel pillen tegen de jeuk.
Speciaal voer: Hypoallergene brokken, i.v.m. allergie voor dierlijke eiwitten.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, De Lier
Reden van herplaatsing: Relatiebreuk en banen van beide baasjes, waardoor Tony niet de aandacht krijgen wat hij nodig heeft en verdiend.
Vergoeding: 200