Mylo (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Mylo is relaxed wanneer we samen thuis zijn. Hij vindt het heel fijn om dichtbij ons te liggen of kiest voor rust en trekt zich terug in zijn bench.
Mylo is gewend aan een tuin waar hij graag verblijft en dan op het gras ligt met zijn bot of een beetje rond scharrelt.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een rustige omgeving is hij onderzoeken en snuffelen.
Bij veel drukte merk je dat Mylo onrustig begint te worden.

Gedrag aan de lijn:

Mylo is erg sterk en heeft wanneer we aan de lijn lopen een Gentle leader aan om te voorkomen dat wanneer hij op iets reageert in de omgeving wij hem niet kunnen houden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen is altijd gekoppeld aan een activiteit;
Spelen met een frisbee of de bal. Hierin wisselen we dan wel af met ook wat rustigere activiteiten zoals zoekspelletjes en speurspelletjes.

Gedrag naar andere honden:

Mylo is sociaal naar andere honden. Kiest de honden uit waarmee hij ook echt wil spelen. Hij beheerst de hondentaal hierin goed en kan aangeven wat hij wel en niet wil.

Gedrag naar katten:

Buitenshuis wil hij er wel achteraan. Onze eigen kat wil hij graag besnuffelen, maar onze eigen kat is wat bang voor Mylo, die vindt hem te druk.

Gedrag naar kinderen:

Rennende kinderen ziet Mylo als bedreiging en wil er dan op af.

Gedrag naar onbekende mensen:

Mylo ervaart vreemde mensen als indringer in ons huis. Voorheen reageerde hij dan ook altijd door flink te gaan blaffen naar visite. Maar sinds we hiermee aan de slag zijn gegaan is dit een stuk verbeterd. We doen hem nu eerst in de bench totdat hij rustig is en laten hem daarna los. Dat gaat super.
Wel is het belangrijk dat visite hem volkomen negeert en hem niet gaat aaien. Doen ze dit toch dan zal hij middels een snauw aangeven dat hij dit niet wil.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Is dan rustig.

Gedrag in de auto:

Gaat prima, is dan rustig.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Frisbeen, behendigheid met de bal, speuren, detectie. Lang wandelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Mylo is als pup bij ons gekomen. Zijn start is heel goed geweest. Hij was goed trainbaar en werd bij de training ook vaak als voorbeeld gebruikt omdat hij het zo goed deed.
Rond 1 jaar leeftijd is Mylo besmet geraakt door een tekenbeet en heeft Lyme gekregen. Sindsdien is er wat verschuiving gekomen in zijn gedrag. Hij heeft meer moeite gekregen met drukte om zich heen, vreemde mensen en buitenshuis met alle snel bewegende plotselinge situaties; hardlopers, fietsers, en soms auto's, paarden. Inmiddels is zijn gezondheid goed onder controle en met training hebben we ook de nodige vooruitgang geboekt in zijn gedrag. Maar zijn gedrag heeft blijvend aandacht en begeleiding nodig.

Status herplaatsing: Op 26-04-2024 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Mylo
Ras: Australian shepherd x Bordercollie
Schofthoogte/Gewicht: 30 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 06-01-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 03-2024
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Mylo heeft een pijnlijke plek op zijn rug gehad. Met pijnstillers is dit onder controle.
Medicatie: Gabapentine. 2x per dag 1 capsule 100mg. Kosten +/- 10 euro voor 100 stuks.
Speciaal voer: Mylo krijgt Orijen omdat hij hier met zijn darmen goed op reageert. Heeft sinds gebruik van deze brokken goede ontlasting.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Wij hebben de afgelopen jaren veel met zijn gezondheid getobd en iedere keer weer een nieuw probleem opgelost. Gelukkig is dit allemaal onder controle maar wij voelen dat Mylo qua karakter niet bij ons past.
Mylo is erg onzeker en heeft moeite met verschillende situaties. Het is belangrijk dat hij goed begeleid wordt in deze situaties. Wij merken dat we hier steeds meer moeite mee krijgen. En denken dan ook dat het beter is als hij op een plek komt te wonen die beter bij hem aansluit, hem consequent benaderen en goed weten de begeleiden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.