Boef   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Boef is in huis een rustige hond. Hij doet zijn ding en komt af en toe even om aandacht vragen, maar het liefst ligt hij lekker ergens op een plekje te rusten/slapen. Ook in de tuin vindt hij het heerlijk. Kan hier prima een langere tijd zichzelf vermaken.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onderzoekend, maar ook rustig. Veel snuffelen.

Gedrag aan de lijn:

Boef wil graag snuffelen en ontdekken. Als hij aan een gewone halsband loopt dan neemt hij ook meer zijn ruimte en loopt dan aan het einde van de lijn (waardoor er spanning op de lijn komt te staan). Wij maken zelf gebruik van een Gentle leader of klikken de riem vast aan de borstkant, daarmee trekt hij minder aan de lijn en houdt zich meer in.

Gedrag tijdens het loslopen:

Boef houdt van ruimte en deze heeft hij tijdens het loslopen. Hij loopt vaak vrij ver voor je uit, maar luistert goed naar commando’s als je hem roept.

Gedrag naar andere honden:

Buitenshuis heeft hij een aantal honden waarmee hij heel goed klikt en ook leuk mee kan spelen. Bij andere honden is het meestal even snuffelen en daarna vervolgt hij weer zijn weg. Als honden hem negatief benaderen dan gaan zijn haren overeind en afhankelijk van de reactie van de andere hond geeft hij dan een reactie terug.

Binnen huis is hij bij ons enige hond. Maar kan me niet voorstellen dat hij er problemen mee heeft om met een andere hond samen te leven. Hij logeert vaker bij onze ouders en die hebben ook een hond.

Gedrag naar katten:

Die gaat hij achterna!

Gedrag naar kinderen:

Heel rustig en hij springt niet. Zijn omvang is indrukwekkend voor kleinere kinderen. Boef is een hond die wat meer de rust opzoekt, dus als er kleinere kinderen zijn zie je dat hij zich wat meer terugtrekt.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij komt graag bezoek en onbekende gasten begroeten en doet dan aanhankelijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Geen problemen. Hij slaapt dan veel en ligt rustig op z’n plekje.

Gedrag in de auto:

Kijkt naar buiten en gaat dan rustig liggen en slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Boef houdt van wandelen in de bossen en aan het strand. Daar zoekt hij ook graag het water op. Boef kan een aardig rondje met je hardlopen. Hier loopt hij graag los voor je uit. Hij luistert goed als je hem weer bij je roept. Balletjes gooien is hij verzot op. Hij komt de bal weer netjes bij je terug brengen. Boef kan naast de fiets lopen. Hij leert snel en wordt graag beloond voor hetgeen wat hij goed doet.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

- Gaat niet graag de trap op omdat hij dat associeert met naar bad gaan.
- Boef heeft weinig jachtinstinct. Alleen meerkoeten vindt hij wel heel interessant. Tijdens het broedseizoen van de meerkoeten laat ik hem dan ook niet los bij het water.
- Boef is een hond die wat meer op zichzelf is. Samen dingen ondernemen vindt hij leuk, maar steeds geaaid en geknuffeld worden hoeft voor hem niet. Als je hem aait en hij is in rustmodus (in zijn eigen mand of wanneer hij naast je op de bank ligt) dan gromt hij naar je. Hij loopt vervolgens wel zelf weg en trekt zich terug. Hij doet verder niks. Boef kan dan ook het beste bij mensen geplaatst worden die hier zelf ook niet zozeer de behoefte aan hebben.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 13-04-2024
Naam: Boef
Ras: Duitse staande korthaar
Schofthoogte/Gewicht: 70 cm / 37,5 kg
Geslacht: Reu - Niet gecastreerd
Geboortedatum: 24-03-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 22-05-2023
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Britt care Adult large breed salmon. Had vanaf pup wat last van vloeibare ontlasting. Met deze brok gaat het goed.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Zeewolde
Reden van herplaatsing: Met pijn in ons hart hebben wij doen besluiten een ander huisje voor Boef te zoeken. De klik tussen de baas en de hond is er niet. Boef oogt niet gelukkig bij ons in het gezin. Hij oogt bij een aantal gezinsleden niet gelukkig, dan laat hij angstig gedrag zien. Hij voelt zich er zelf niet prettig bij. Verder is het een hele lieve, rustige trouwe viervoeter.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.