Truus   log in om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Truus is in huis meestal rustig. Als er rust is in huis, gaat ze vaak in haar mand liggen slapen. Ze kan als jonge hond ook onstuimig zijn en uitdagen tot spel, daarbij kan ze soms lomp zijn.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Truus enthousiast en nieuwsgierig. Ze is dan veel bezig met haar omgeving en snuffelt veel.

Gedrag aan de lijn:

Truus moet nog leren om zonder trekken aan de lijn te wandelen. Vooral als ze ergens graag naartoe wil trekt ze vaak aan de lijn. Eenmaal op de plek waar ze wil zijn, heeft ze meer rust en wandelt ze beter mee. Aan een lange lijn heeft ze meer rust en trekt ze minder.

Gedrag tijdens het loslopen:

Truus is snel afgeleid en reageert op alles wat beweegt en loopt daarom nooit los. Tijdens een paar trainingssessies is hier wel mee geoefend en dat ging heel goed.

Gedrag naar andere honden:

Truus heeft binnen in huis nooit kennis gemaakt met andere honden. Ik denk dat ze het fijner zou vinden zonder andere dieren in huis.

Buiten huis reageert Truus vaak enthousiast op andere honden. Wel is er te zien dat ze andere honden ook spannend vindt. Bij het zien van andere honden gaat ze regelmatig borstelen en/of liggen. Na even snuffelen zakt die spanning vaak weer. Ze blaft nooit naar andere honden en als een andere hond veel spanning laat zien gaat ze de hond liever uit de weg door er met een grote boog omheen te lopen.

Gedrag naar katten:

Truus leeft momenteel met 4 (hoogbejaarde) katten. Als de katten rustig zitten of liggen gaat dit goed, maar komen ze in beweging dan wil ze nog wel eens achter de kat aan gaan. Ook daagt ze de katten uit tot spel, waar ze uiteraard veel te groot voor is. Komen de katten in de buurt van haar eten, dan gaat ze grommen en zou dan ook meer agressie richting de katten in kunnen zetten.

Buiten wil ze graag achter katten aan als deze gaan rennen.

Gedrag naar kinderen:

Truus is zowel naar bekende kinderen als onbekende kinderen heel vriendelijk. Maar kan ook heel lomp zijn. Het is dus geen probleem als kinderen over de vloer komen.
Het zou voor Truus echter fijner zijn om in een rustig huishouden terecht te komen, zonder kinderen onder de 14 jaar.

Gedrag naar onbekende mensen:

Truus is naar onbekende mensen en bezoek heel vriendelijk, lief en open en komt graag contact maken. Soms is dat contact maken een beetje lomp. Ze pakt graag je arm of hand vast (geen bijten). Ze springt niet tegen mensen op.

Komen mensen onaangekondigd de tuin in of binnen wandelen, dan kan ze over gaan tot waken en kan zij agressie inzetten als er niet geluisterd wordt naar haar waarschuwingen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Truus is niet vaak alleen, maar als ze alleen gelaten wordt, gaat ze in het begin even blaffen. Al snel wordt ze rustig en gaat dan liggen. Truus kan als ze alleen is ook de tuin in.

Gedrag in de auto:

Truus is nog nooit in een auto geweest. Ze is als pup opgehaald met het OV: trein en bus. De busrit was 45 minuten en in de laatste 20 minuten moest Truus wel overgeven.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Truus houdt ervan om te wandelen en veel te snuffelen. Maar ook touwtrekken, stoeien en apporteren (alles wat je weggooit, komt ze terugbrengen) vindt ze leuk om te doen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Truus heeft er moeite mee als mensen en dieren in de buurt van haar eten komen. Ze gaat dan grommen.
Truus vindt het niet prettig als je over haar heen gaat hangen/buigt als ze ligt, ook dan gaat ze grommen.
Truus is ook wat sneller overprikkeld en heeft een rustige woonomgeving nodig. Als er teveel beweging in huis is wordt ze hyper en wat vervelend.
Ze is alert bij onweer en vuurwerk, maar niet echt angstig.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 11-11-2020
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Helaas kan ik wegens gezondheidsproblemen haar niet bieden wat ze nodig heeft. Als jonge, grote hond heeft ze veel begeleiding nodig en moet ze nog veel leren. Ook is de relatie tussen Truus en de 4 hoogbejaarde katten niet optimaal en gaat dit ten koste van het welzijn van de katten.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Truus
Ras: Kangal
Schofthoogte/Gewicht: 75 cm
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 03-01-2020
Laatste inenting: 06-03-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja