Boef   log in om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

In huis is hij een knuffelkont die graag bij je is en je overal volgt. Hij is zeer voorzichtig. Hij gaat graag liggen op een rustig plekje.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Als je in een ander (rustig) gebied met hem gaat wandelen dan gaat dit gewoon goed.
Boef houdt niet heel erg van drukte. Dus daar doe hem minder plezier mee.

Gedrag aan de lijn:

Boef loopt over het algemeen goed mee. Hij kent zijn commando's bij woord en met handgebaren.
Wanneer er voor hem spannende dingen gebeuren (mensen doen opeens iets, kinderen op skates etc.) wordt hij onzeker. Indien de druk te hoog wordt (er gebeurt te veel tijdens de wandeling) gaat hij blaffen en grommen. Als het kan zorgen wij ervoor dat er genoeg ruimte wordt gecreëerd of proberen we hem af te leiden met snoepjes/ snuffel opdracht. Het gebeurd ook weleens dat hij dan juist gaat trekken en er snel voorbij wil lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Wij laten Boef alleen los op afgelegen grasvelden of bij een aantal honden die hij goed kent. Hij kent zijn commando's bij woord en met handgebaren.

Gedrag naar andere honden:

Met een aantal honden gaat hij erg goed om. Dit zijn ook vaak de honden die niet opdringerig zijn. En ook tijdens het lopen deels hun eigen gang gaan.
Het gaat niet met alle honden goed. Naar de wat meer aanwezige honden, groot of klein, gaat hij sneller te keer. Vooral als hij spanning voelt.

Gedrag naar katten:

Hij is als pup opgegroeid met onze kat. Dat gaat goed en ze zijn heel lief voor elkaar. Op straat reageert hij niet tot nauwelijks op vreemde katten.

Gedrag naar kinderen:

Naar kinderen is hij terughoudend, omdat ze vaak onverwachte bewegingen maken en hij ze vaak als druk ervaart.
We verwachten dat Boef het beste tot zijn recht komt bij een alleenstaande of stel zonder inwonende kinderen. Dit is rustiger, overzichtelijker en dat heeft Boef altijd al prettiger gevonden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Boef is een hele trouwe hond voor bekenden. Hij is een rottweiler en heeft een waaks karakter. Naar onbekende mensen zal hij dan ook waaks reageren. Als mensen maar 1 keer langskomen dan laten we Boef meestal gewoon in de tuin. Als mensen vaker komen dan introduceren we de mensen wel. Als mensen dan binnenkomen zetten we Boef eerst apart. Als de mensen eenmaal rustig zitten dan laten we Boef erbij. Het is belangrijk het initiatief voor het contact leggen bij Boef te laten. Hij zal vanzelf aan komen zetten met een speelgoed als hij het eenmaal vertrouwd.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Boef kan goed alleen zijn. Binnen en buitenshuis.

Gedrag in de auto:

In de auto is Boef nieuwsgierig naar de omgeving, maar zodra je eenmaal rijdt gaat hij vaak rustig liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Boef knuffelt graag, is dol op spelen met een touw, bal oid, doet hij graag snuffelspelletjes. En is heel leergierig, trainen vindt hij erg leuk en hij pakt ook snel nieuwe dingen op.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij vindt het erg spannend bij de dierenarts. Dit naar aanleiding van een vervelende ervaring die hij heeft gehad bij de dierenarts. We zijn sindsdien veranderd van dierenartspraktijk en zijn ook aan de slag gegaan met het verminderen van deze angst door iedere maand langs te gaan bij de dierenarts voor een gewoon bezoekje. Inmiddels is zijn angst al een stuk verminderd.

Boef heeft moeite met spanning om te gaan. Dit kan zowel de sfeer/gemoedsrust in huis / van de baasjes zijn als de hoeveelheid prikkels in de omgeving (drukke uitlaatplekken/ veel mensen op dezelfde plek). Boef is al van pups af aan een hond die meer voorkeur heeft voor rustige omgevingen. Ook bij de pup cursus ontweek hij alle drukke puppies en koos er dan liever voor om rustig dicht bij ons te gaan staan.

Boef vindt het niet altijd fijn om in zijn lies geaaid te worden, kan dan gaan grommen. Overige plekken vindt hij geen probleem. Hij wordt graag geaaid en is een echte knuffelkont.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 13-01-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Na drie jaar gezamenlijk uitlaten, gaat het helaas niet meer voor mijn partner om ook de hond mee uit te laten. Er zijn teveel prikkels, voor persoon en hond. Hierdoor moet ik het alleen doen en hier merk ik met een jong gezin dat het mij teveel aan het worden is.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Boef
Ras: Rottweiler
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 46 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 17-04-2017
Laatste inenting: 30-01-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja