Gijs (Labradoodle) (Gereserveerd)   het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Gijs is graag bij je en volgt je in het huis. Zit je op de bank, dan komt hij op het vloerkleed liggen. Zit je aan de eettafel, dan ligt hij netjes te wachten tot hij de gevallen kruimels mag opeten.

Als je 's ochtends beneden komt, wilt hij je knuffelen. Overdag wilt hij spelen of naar buiten kijken op zoek naar vreemde mensen of honden om naar te blaffen (alert en waaks), maar vanaf 21 uur zoekt hij de deurmat op tot de volgende ochtend.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Gijs erg nieuwsgierig. Hij trekt aan de riem, snuffelt volop en kijkt om zich heen om te achterhalen waar we naartoe gaan en of hij bekenden ziet.

Op bezoek gaan vindt hij erg leuk, te leuk. Hij zal niet rustig op zijn kleedje liggen, maar blijft nieuwsgierig en actief.

Gedrag aan de lijn:

Gijs is gewend om aan de lijn te lopen. Met snoepjes loopt hij goed naast je. Zonder snoepjes wilt hij soms harder gaan dan jij. Voor kleine kinderen is hij te sterk.

Hij loopt rustig door als andere honden voorbij komen of blaffen (op een enkele na). Maar met kletterende aanhangwagens kan je hem beter goed vasthouden, want daar wil hij naar blaffen en achteraan gaan.

Gedrag tijdens het loslopen:

Gijs vindt loslopen heerlijk. Hij rent een stuk vooruit en als je fluit rent hij weer naar je terug. Zit- en blijf spelletjes vindt hij leuk. Als je hem 30 meter verder roept, komt hij dolblij naar je toe.

Hij luistert goed naar het commando "hier" en zal niet weglopen. Alleen als hij een tennisbal ziet, zal hij die van andere honden proberen af te pakken en dan laat hij niet meer los. Je krijgt hem dan moeilijk weer te pakken, maar hij volgt je nog wel tot aan de auto.

Gedrag naar andere honden:

Gijs speelt graag met zijn vaste vriendjes van de honden uitlaat. Hij maakt ook snel nieuwe vrienden in losloopgebieden door elkaar uit te dagen om wie het hardst kan rennen.

Buitenshuis is Gijs onderdanig naar andere honden. Als hij aan de riem zit, reageert hij niet op honden die langs lopen of naar hem blaffen, hij loopt gewoon door.

Maar thuis voelt Gijs zich het mannetje en beschermt hij het huis tegen andere honden die buiten langslopen. Ons huis heeft grote ramen met vrij zicht naar een kruispunt waar veel honden voorbij komen. Gijs gaat daar het liefst staan en naar de honden blaffen (we halen nu het zicht voor hem weg). In de tuin heeft hij ook zicht op de weg en rent hij hard naar de schutting om te gaan blaffen en verdedigen. Zelfs naar honden die hij goed kent en waar hij vaker mee speelt.

Gedrag naar katten:

Gijs vindt katten interessant. Hij heeft geleerd er op straat niet achteraan te rennen of blaffen, maar hij houdt de kat goed in de gaten. Gijs went snel, dus we denken dat hij aan een huiskat ook kan wennen.

Gedrag naar kinderen:

Gijs is gewend met kinderen en vindt ze erg leuk. Wij hebben 2 kinderen van 1 en 3 jaar. Gijs ruikt aan ze bij thuiskomt, geeft het liefst stiekem een lik en laat ze verder met rust.

Alleen als er vriendjes op bezoek komen, wilt hij graag mee spelen. Tikkertje, verstoppertje, met de lego: Gijs wil meedoen. Hij raakt te enthousiast, gaat blaffen als hij geen aandacht krijgt en hij wilt niet meer luisteren. De situatie is dan te druk voor hem, waardoor hij overprikkeld raakt.

Onbekende kinderen op straat zijn voor Gijs geen probleem. Hij loopt er voorbij of laat zich aaien.

Een belangrijke verandering in ons huis is dat onze dochter van 1 jaar Gijs zo leuk vindt, dat zij hem niet met rust laat. Dit was eerst geen probleem, totdat ze hem een keer bij bij zijn ogen of oren pijn heeft gedaan. Nu vindt Gijs het niet veilig als zij in haar eentje op hem af komt kruipen. Hij loopt snel weg op zoek naar een veilig plekje, maar als ze hem te snel benaderd snauwt hij naar haar en loopt dan weg (hij heeft nooit haar pijn gedaan). Toch vinden wij het geen veilige situatie, omdat ons dochtertje van 1 Gijs blijft opzoeken en soms komen we handen en ogen te kort. Als we samen zijn, komt Gijs wel alsnog bij ons liggen en mag ze hem aaien. Hij is dus alleen bang als ze in haar eentje naar hem toe komt.

Gedrag naar onbekende mensen:

Gijs reageert een stuk rustiger als onbekende mensen langskomen voor bijvoorbeeld de elektriciteit. Hij hoort aan onze stem dat het geen bekenden zijn (waar hij mee wil spelen). Hij snuffelt even, maar zal verder rustig blijven. Op straat kunnen mensen zonder moeite hem voorbij lopen.

Alleen als onbekende mensen bij de achtertuin lopen, zal hij gaan blaffen om ons te beschermen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gijs is gewend om alleen gelaten te worden. Hij blaft als je weggaat en probeert door het raam je na te kijken en naar je te blaffen (het zicht blokkeren we daarom). Na een paar minuten stopt hij en gaat hij slapen.

Als je thuiskomt is het stil. Dan merk je dat zijn brokjes er nog staan en hij heeft geslapen.

Gedrag in de auto:

Gijs vindt autorijden leuk. Hij springt in de kofferbak en kijkt naar buiten. Hij herkent de autowegen en zodra we bij zijn losloopgebieden zijn, begint hij al te kreunen van blijdschap.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Gijs vindt het erg leuk om spelletjes te spelen; zoekspelletjes, rennen of met de bal. Hij houdt enorm van knuffelen en geaaid worden. Hij liefst gaat hij dan op zijn rug liggen, zodat je hem op zijn buik kan aaien. Loslopen in de duinen of op het strand vindt hij het allerleukst. In zijn eentje rent hij rond of hij zoekt de andere honden op en daagt ze uit om heel hard achter elkaar aan te rennen.

Gijs is ook heel leergierig; met herhaling en overtuiging kan je hem veel leren. Hij heeft een puppy cursus en een basiscursus met veel plezier gevolgd.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Gijs heeft moeite om zijn enthousiasme in te houden; hij wil heel graag aandacht en meespelen. Hij krijgt teveel prikkels in ons huis door de grote ramen naar de drukke straat en door onze jonge kinderen van 1 en 3 jaar. Hij vindt het moeilijk om dan de rust te vinden. Dat merk je doordat hij druk wordt en gaat blaffen om aandacht. Als de kinderen niet thuis zijn, slaapt hij veel. Maar met de kinderen thuis wilt hij meespelen.
Hij heeft ook moeite om van balletjes van andere honden af te blijven; hij ziet het van ver en vaak lukt het om de bal af te pakken. Dan laat hij zich niet meer pakken. Daarna verdedigt hij de bal zodanig dat andere honden een snauw krijgen als ze het weer af willen pakken.

Gijs heeft ook moeite met onbekenden die langs ons huis lopen; hij wil ons waarschuwen met blaffen, terwijl het vaak geen gevaar is.

Status herplaatsing: Op 05-03-2021 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Gijs is de meest lieve en leuke hond die we ons hebben kunnen wensen. We vinden het dan ook erg verdrietig dat onze woning en ons jonge gezin voor teveel prikkels voor hem zorgen: hij blaft te vaak naar mensen die hij vanuit het huis langs ziet lopen en zorgt daardoor voor veel onrust bij ons en de kinderen van 1 en 3 jaar. Daarnaast wordt hij te enthousiast en druk van kleine kinderen die komen spelen, terwijl die bezoekjes de komende jaren bij ons alleen maar toenemen.

Gijs is heel leergierig, maar we hebben door ons jonge gezin niet voldoende tijd om hem hierop te trainen en we willen ook niet dat hij de hele dag in een bench moet zitten.

We gunnen hem een lieve familie met wat oudere kinderen die met hem kunnen spelen, knuffelen, op pad gaan en veel kunnen leren. Dat verdient hij en daarom zoeken we met pijn in ons hart een nieuw plekje voor hem.
Vergoeding: 150
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Gijs (Labradoodle)
Ras: Labradoodle
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 22 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 16-02-2017
Laatste inenting: 26-06-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja