Murphy (Herplaatst)   het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Murphy is in huis rustig als ik met hem alleen ben. Hij is heel erg op mij gericht. Zodra ik aan de telefoon zit wordt hij onrustig en vraagt dan veel aandacht, vaak door te blaffen.
Hij blaft ook hard als er aangebeld wordt of wanneer er post bezorgd wordt.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onbekend. Is alleen bij mijn beide dochters geweest. Ongeveer hetzelfde gedrag als thuis.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn loopt hij goed mee, maar is verzot op kauwgom en eigenlijk alles wat eetbaar is wil hij graag naar binnen werken. Normaal puppy gedrag, maar is wel opletten.
Hij blaft de ene keer heel heftig naar andere honden en de andere keer heel rustig. Ook katten reageert hij soms met blaffen, maar als hij los loopt gaat hij er achter aan.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als hij los loopt is dat prima als het rustig is op straat. Maar rent direct blaffend op mensen af en ook naar kinderen. Eigenlijk wil hij dan spelen en daagt uit, maar springt ook dan tegen grote mensen en kinderen op.

Gedrag naar andere honden:

Verschillend. Met andere hond wil hij graag spelen, maar niet elke hond. Bij een andere hond gaat hij juist hard blaffen.
Daarnaast vindt mensen met 2 honden niet zo fijn. Mogelijk een beetje te intimiderend voor hem.

Gedrag naar katten:

Reageert blaffend op de kat bij mij dochter thuis. Zowel binnen als buiten.

Gedrag naar kinderen:

Ik heb kleinkinderen en die komen regelmatig langs. Murphy wil constant met de kinderen spelen en als ze dat niet willen blijft hij aandringen. Daarna is hij echt uitgeput. Hij is ook nog maar 5 1/5 maand oud.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er bezoek komt blaft hij ook behoorlijk, totdat het bezoek eenmaal binnen is. Hij springt dan tegen het bezoek op. Eenmaal in de woonkamer laat hij het bezoek niet makkelijk met rust. Wil heel veel aandacht.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Wordt alleen gelaten in bench. Kan wat piepen bij het weggaan, daarna rustig, kan heel erg tekeer gaan in de bench bij thuiskomst uit enthousiasme. Gezien mijn huidige gezondheidssituatie ben ik weinig weg geweest.

Gedrag in de auto:

Is in de auto wat onrustig, maar hij is ook niet echt veel meer de auto weg geweest.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij wil graag heel veel aandacht, heel graag bij je liggen. Speelt met zijn balletjes en knaagt heel graag op zijn touw speeltje. Het is een energiek hondje met veel karakter. Hij houdt van rennen. Kussens op de bank laat hij heel, maar zijn hondenkussen sloopt hij direct. Hij heeft ontdekt dat dat van dat witte spul in zit en dat wil hij er graag uithalen. In de bench heeft hij dus een fleece dekentje. Ook daar heeft hij wel wat aan geknaagd maar laat hij wel redelijk met rust.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Stofzuigen vindt hij niet zo leuk, duikt dan weg.
Hij heeft er moeite mee als je aan het telefoneren bent.

Status herplaatsing: Herplaatst
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Beverwijk
Reden van herplaatsing: Ik heb veel sneller dan verwacht een zwarte rugoperatie gekregen waarbij een metalen constructie in mijn rug is gezet. Het herstel van de operatie is zwaar en zal lang gaan duren. Daarnaast heb ik door de operatie een beweging beperking die blijvend is. Ik kan hierdoor Murphy niet geven waar hij recht op heeft. Murphy blijkt veel meer beweging nodig te hebben dan ik hem kan geven. Murphy heeft in mijn beleving veel meer bewegingsruimte nodig. Dus echt een grote tuin waar hij lekker kan rennen. Ook is het blaffen (waaks) niet echt voor het wonen in een rijtjeshuis zoals waar ik woon. Hij is echt met mij alleen super lief en ik gun hem dan ook de leefomgeving waar hij gelukkig kan worden. Zijn onrust heeft ook effect op mijn onrust, omdat ik hem niet kan geven wat hij nodig heeft. Dus ik wil heel graag een fijn nieuw thuis voor hem vinden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Murphy
Ras: Boerenfox
Schofthoogte/Gewicht: Iets onder de 40 cm
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 31-08-2020
Laatste inenting: 03-12-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: Puppy voer
Medicatie: -
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja