Senna (Gereserveerd)   het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Senna is rustig in huis, ze slaapt het liefst een groot deel van de dag lekker in haar mand of op haar kleedje op de bank. Ze komt soms na het uitlaten met een knuffeltje aan om even te spelen met je. Ze speelt ook graag zelf met haar knuffels. Ze vindt het fijn om lekker te knuffelen met je en geniet van aandacht. Maar het is niet een hond die hele tijd achter je aan loopt, ze houdt van haar rust.
Ze kan waaks zijn, vooral voor bepaalde geluiden is ze gevoelig zoals laag overvliegende helikopters, rammelende fietsen, de postbode en de deurbel. Dan gaat ze blaffen.
Senna kan niet alleen in een tuin zijn als die grenst aan een weg of als er met regelmaat mensen langslopen. Ze is heel gevoelig voor prikkels rondom het huis en wordt dan angstig.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Senna kan goed omgaan met een vreemde omgeving.

Gedrag aan de lijn:

Toen we Senna een jaar geleden overnamen van een gezin trok ze behoorlijk aan de lijn en had ze ook kale plekken rondom haar hals van het trekken. Inmiddels met trainen kan ze het heel aardig, zeker als je koekjes bij je hebt.
Senna raakt er wel gespannen van als als mensen en fietsers dicht langs haar aflopen. Hier kan ze dan naar blaffen of in de lijn gaan hangen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Senna kan heel goed loslopen. Ze vindt het heerlijk om in het bos of op het strand te rennen en dan ziet ze er heel gelukkig uit. Ze komt goed terug en gaat niet ver weg.

Gedrag naar andere honden:

Wij hebben zelf een andere hond en dat gaat prima samen.

Senna reageert het beste op andere honden buiten huis als ze losloopt. Ze vindt andere honden wel interessant om te ontmoeten, maar kan wel een beetje schichtig reageren soms, vooral als twee honden op haar af komen.

Als Senna aangelijnd is kan ze gespannen reageren op bepaalde honden. Er zijn een aantal honden in de buurt waarop ze dan aanslaat, dan gaat ze in de riem hangen en blaffen. Dit komt voort uit onzekerheid.

Gedrag naar katten:

Ze heeft enkele keren bij familie gelogeerd die een kat hebben en dit ging prima.

Gedrag naar kinderen:

Ze is opgegroeid in een gezin met jonge kinderen. Voor zover wij weten is dit goed gegaan.
Met bezoek gaat ze goed om met kinderen. Ze trekt zich er eigenlijk niet zoveel van aan.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bezoekers thuis vindt ze eerst spannend, ze wil er wel snel en luid blaffend op af om ze te ontmoeten. Ze wil dan niet meteen geaaid worden, maar wel even snuffelen. Sommige mensen vindt ze meteen leuk, bij anderen is ze iets meer gereserveerd. Ze herkent mensen die ze eerder heeft gezien meteen en die vindt ze dan leuk.
Je kunt haar heel goed meenemen op bezoek bij anderen, ze gaat even een rondkijken en daarna liggen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze is gewend om enkele dagen per week tot zes uur alleen te zijn overdag. Ze gaat dan slapen.

Gedrag in de auto:

Ze gaat eerst uit het raam zitten kijken, bij langere ritten gaat ze liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Slapen in haar mand, buiten in het bos of op het strand rennen, buiten snuffelen, met speeltjes trekspelletjes doen, met haar knuffels spelen, zoek spelletjes in huis, eten krijgen in een Kong, geaaid worden, geborsteld worden, tegen je aan liggen op de bank, af en toe spelen met de andere hond.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Buiten huis: Senna is bang van een aantal dingen. Bijvoorbeeld fietsers die dichtbij komen vlakbij het huis kan ze soms heftig op reageren of mensen die vlak langs haar willen lopen. (De buurvrouw die ze kent vindt ze daarentegen weer geweldig, het probleem zijn vooral onbekenden.) Waarschijnlijk komt het voort uit onzekerheid. Haar reactie is afhankelijk van hoeveel prikkels ze daarvoor al heeft gehad. Zijn er nog niet zoveel prikkels geweest dan kan ze het beter verwerken, maar in onze omgeving gebeurd er vrij veel waardoor ze als snel in de lijn gaat hangen en blaffen om de persoon weg te jagen. Wanneer ze los is gaat ze voor een fietser staan blaffen.
In huis: Ze reageert heftig op postbodes.
Overige: Ze is bang voor de dierenarts. Ze heeft extreem lange nagels waarin het leven ver is doorgegroeid. Hoewel ze borstelen bijvoorbeeld heel fijn vindt is ze panisch over het knippen van haar nagels. We hebben twee keer deze laten knippen bij de dierenarts, maar hierdoor raakte ze helemaal in paniek. Dit was erg zielig en daarom hebben we dit niet meer laten doen, waardoor ze nu weer hele lange nagels heeft. Met buitenlopen slijten ze wel een beetje af.

Status herplaatsing: Op 03-03-2021 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De vorige eigenaren hebben haar een jaar geleden afgestaan vanwege druk gezin en geen tijd om haar te trainen.
De basis training is op orde, Senna luistert goed. Ze is een hele lieve hond. Het probleem is dat ze angstig is en blijft rondom ons huis. Sinds enkele maanden wonen we in een appartement met gedeeld trappenhuis en uitgang. Als je iemand daar tegenkomt kan ze soms heftig hierop reageren (de ene keer wel, de andere keer is ze rustig). Dit levert ons stress op en is ook voor de buren niet fijn. Ze heeft er moeite mee als iemand haar op korte afstand moet passeren, maar in onze huidige woonsituatie kunnen we dit niet voorkomen. Ze is veel beter af in een huis waarbij ze (vrijwel) geen mensen tegen hoeft te komen om naar buiten te gaan. Ze heeft geen behoefte aan een groot huis of een grote tuin, maar vooral aan rust in en rondom het huis.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Senna
Ras: Heidewachtel
Schofthoogte/Gewicht: 55 cm / 21 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 31-03-2013
Laatste inenting: 14-05-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja