Max (Gereserveerd)   het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Max is een echte lieverd. Ligt graag bij je in de buurt, maar zoekt ook graag zijn eigen plekje op (mand).
Als je Max wilt aaien / knuffelen roep hem dan naar je toe zodat hij zelf kan kiezen of hij dat wil. Zijn antwoord is dan eigenlijk altijd ja en komt dan graag bij je.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving en wij zijn er bij is hij ook erg relaxed, gaat ook daar lekker liggen.
Als wij weg gaan en mijn ouders passen op hem dan is hij ook relaxed. Kan soms even naar deur lopen om te kijken of we eraan komen als hij wat hoort.

Gedrag aan de lijn:

Wij laten Max uit met een rollijn. Max trekt niet aan de lijn, behalve als hij papieren zakdoekjes ziet die eet hij op.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loopt bij ons op de dijk of op het strand en dit gaat goed. Wel opletten met hazen in de omgeving, hier is hij of gefixeerd.

Gedrag naar andere honden:

Zowel in huis als buiten huis is het een lieve en sociale hond naar andere honden toe. Hij zal onderdanig / afwachtend reageren naar andere honden als hij ze nog niet kent. Als hij de honden kent dan reageert hij heel blij.

Gedrag naar katten:

Binnen huis is onbekend. Buiten huis reageert hij rustig en terughoudend als hij katten ziet. Als de kat weg rent wil hij er wel graag achter aan, maar ziet dat dan meer als spelen.

Gedrag naar kinderen:

Max is gewend om in een gezin met kinderen van 8 en 11 jaar te leven. Max is rustig in huis. Ook als de kinderen aan het spelen zijn.

Max heeft een kleine gebruiksaanwijzing. Het is namelijk belangrijk dat het initiatief voor knuffelen en aaien echt vanuit hemzelf komt. Als hij hier zelf niet om heeft gevraagd en je gaat hem toch aaien dan vindt hij dit niet prettig en zal dan gaan grommen en kort daaropvolgend naar je snappen.

Mijn kinderen weten dit van Max en zijn hier dan ook goed op ingespeeld. Ze weten dat het initiatief voor het knuffelen / aaien van Max vandaan moet komen en dat als Max er niet zelf om vraagt dat hij er op dat moment ook geen behoefte aan heeft. Max vindt het ook niet fijn als hij in zijn mand ligt te slapen en daar gestoord wordt. Zijn mand is echt zijn rustplek en dit dient gerespecteerd te worden.

Er komen ook weleens vriendjes en vriendinnetjes over de vloer en die weten hier niet altijd goed mee om te gaan. Zij willen Max dan weleens gaan aaien zonder dat hij hierom heeft gevraagd en dit brengt de nodige risico's met zich mee.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als de bel gaat reageert Max niet. Voordat ik de deur open maak doen wij Max in zijn mand, daar blijft hij liggen tot je hem roept. Max zal in het begin even wat onzekerder zijn en het is voor hem fijn als je heb rustig de gelegenheid geeft om je te besnuffelen zonder dat hij direct geaaid wordt. Als hij hiervoor de mogelijkheid krijgt dan is het al snel oké en zal hij blij reageren. Als hij echt geaaid wil worden dan zal hij hier zelf nadrukkelijk om vragen.
Werklui die "naar binnen stormen" gromt hij naar.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Max kan prima alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Max springt graag in de auto en is ontzettend braaf. Kijkt wat uit het raam of gaat liggen. Max is niet wagenziek.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Max houd van lange ( ook korte hoor ) wandelingen en is dol op spelen met andere honden.
Als max blij is gaat hij naar je lachen.
In huis speelt hij graag trek spelletjes en verstoppen van voertjes onder bekertjes of door huis vindt hij ook erg leuk.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Max heeft moeite met jonge kinderen.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 15-04-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Max is een ontzettend lieve en fijne hond, maar wel met een gebruiksaanwijzing. Nadat er wat incidenten hadden plaatsgevonden hebben we een gedragsdeskundige ingeschakeld die ons hele fijne tips en handvatten heeft meegegeven om Max beter te leren begrijpen en beter op hem ingespeeld te raken. Dit heeft ook zeker resultaat gehad. Toch merken we met onze woon-/werksituatie het niet altijd mogelijk is om incidenten te voorkomen. Dit is vooral voor Max niet fijn, maar ook voor onszelf willen we niet het risico lopen dat hij zich in de toekomst genoodzaakt gaat voelen om nog sneller en heftiger te gaan reageren in situaties. Om die reden lijkt het ons beter voor Max om een ander adres voor hem te zoeken.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Max
Ras: Golden doodle
Schofthoogte/Gewicht: 34 kilo (Groot formaat)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 21-04-2016
Laatste inenting: 15-03-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja