Bram   log in om te reageren

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Bram is in huis erg lief en zeer aanhankelijk. Hij is het liefst hele tijd bij je in de buurt en loopt je dan ook graag overal achterna of komt graag bij je op schoot liggen. in een erg rustige omgeving en is daarin ook gewend geweest veel aandacht te krijgen.
In huis is Bram waaks en houdt graag alles in de gaten wat er voorbij komt. Slaat dan ook aan, maar reageert gelijk als je hem vraagt te stoppen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Bram kan makkelijk mee op bezoek als er geen kleine kinderen of honden zijn. Hij gaat lekker ergens liggen, ook al is hij ergens voor het eerst. Het liefst wel dicht in je buurt.

Buitenshuis is dit gedrag anders. Hij vindt alles spannend omdat hij voordat hij bij ons kwam helemaal niet gewend was om buiten te zijn. Hij moet dan ook aan alles wennen en je merkt dat dit veel angsten bij hem oproept. Hoe meer prikkels, hoe meer Bram onzeker en bang is.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn houd hij alles in de gaten en blijft graag bij je in de buurt. Als hij het bos nadert dan trekt hij een beetje aan de lijn. Bram loopt bij mij aan een langere lijn zodat hij wat meer vrijheid heeft, zodat hij beter zelf kan leren ontdekken en zo meer leert om op zijn eigen pootjes te staan.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bram is zo baas gericht dat hij makkelijk los kan lopen, luistert goed en komt meteen als je hem roept.

Wel is het opletten met andere honden en onverwachtse dingen zoals mountainbikers. Hier reageert hij namelijk heel heftig op.

Gedrag naar andere honden:

Dit is Bram zijn grootste probleem. Hij is echt heel bang van andere honden en weet niet beter als ze aan te vallen. Zowel in huis als buitenshuis, aan de riem maar ook los.

Gedrag naar katten:

Hetzelfde als naar honden toe. Niet goed dus.

Gedrag naar kinderen:

Zelf heb ik 2 kinderen van 5 en 8. Mijn dochter van 8 is erg rustig en daar ligt hij graag bij. Mijn zoontje is druk en te onvoorspelbaar voor Bram waardoor hij regelmatig gromt uit angst maar gelukkig niks doet. Komen er meerdere kinderen in huis dan wordt hij erg overprikkeld en gaat dan echt blaffen, grommen en springen. Dan moet ik hem echt even apart doen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bram is naar volwassenen erg sociaal. Bij binnenkomst blaft hij maar als je hem aanhaalt en gaat zitten dan zit hij binnen een paar minuten bij iemand op schoot. Daar is hij heel sociaal in.

Buitenshuis vindt hij onbekenden wel spannender, maar dat komt omdat hij dan al zoveel in de gaten moet houden dat hem het al snel te veel wordt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bram kan goed alleen zijn. In of uit de bench. Hij vindt het allebei prima en maakt niks stuk.
Hij is bij mij wel nooit langer als een halve dag alleen.

Gedrag in de auto:

In de auto vindt hij leuk en is erg enthousiast als hij mee mag. Wel reageert hij op andere honden die hij vanuit de auto kan zien. Voor ieders veiligheid zit hij in de auto aan een gordeltje zodat hij niet ineens door de auto kan schieten als hij een hond ziet.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij houdt erg van rust en op zijn tijd spelen met zijn touw, maar het liefst ligt hij op schoot lekker te knuffelen en te genieten van je aandacht en rust.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Andere honden en onvoorspelbare dingen vindt hij echt lastig. Dit komt waarschijnlijk mede doordat Bram op jonge leeftijd niet goed gesocialiseerd is geweest en weinig buiten is geweest.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 07-04-2021
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Helmond
Reden van herplaatsing: Bram heeft verschillende adressen gehad voordat hij bij mij kwam. Zijn eerste levensjaren heeft hij samengeleefd met een oudere vrouw. Zij is helaas overleden, waarna een vriendin Bram tijdelijk heeft opgevangen. Van hieruit is Bram naar een ouder echtpaar gegaan, maar zij vonden het gedrag wat Bram vertoonde naar andere honden toe te spannend, waarna zij op zoek waren naar een nieuw adres voor hem. Via via ben ik op de hoogte gebracht van deze situatie en heb ik Bram in huis genomen.
Mijn situatie is zo dat ik co-ouderschap heb met de kinderen en andere honden. Dit betekent dat de helft van de week ik alleen ben met Bram en de andere helft ik samen met met de kinderen en 2 andere honden. Bram hecht zich zo aan mij dat de omslag iedere week hem erg van slag maakt. Dit is geen ideale situatie voor Bram. Ik gun hem een plek waar hij zich veilig voelt en eindelijk tot rust kan komen.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Bram
Ras: Kruising Ruwhaar teckel
Schofthoogte/Gewicht: 8 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-10-2015
Laatste inenting: 11-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Niet per se nodig