Beer (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 3

Gedrag in huis:

Beer is rustig aanwezig. Volgt je soms rond het huis maar zit graag op haar “eigen” plekjes. Wanneer je op de bank zit komt ze graag lekker maast je liggen.
Ze vindt het leuk om een paar dekentjes in haar mand te hebben en kruipt er graag helemaal onder weg. Beer vindt het leuk om tv te kijken, vooral andere honden en katten. Ze zit graag voor het raam om te zien wat er buiten haar huis gebeurt.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Ze wil graag alles verkennen. Besnuffelt het hele huis. Beer luistert echt heel goed en zal na verkenning gewoon een plekje kiezen en dan gaan liggen.

Gedrag aan de lijn:

Ze kan goed aan de lijn lopen maar neigt wel wat te trekken.
Wanneer ze een poes ziet is het echt wel nodig om haar stevig vast te hebben want ze is heel fel op katten.. Ze wil echt achter de poes aan gaan.

Gedrag tijdens het loslopen:

We hebben haar in het bos (waar de kans klein is dat er poezen zijn) weleens losgelaten en dan blijft ze wel bij je. Ik loop voornamelijk aangelijnd met haar.

Gedrag naar andere honden:

Beer is leuk met de meeste andere hondjes die ze tegenkomt buiten. Ik heb echter wel gezien dat ze wat fel van zich kan afbijten wanneer ze zich bedreigt of overrompelt voelt bij grotere honden.

Hoe ze met andere honden in huis is weet ik niet zo goed. Ik weet wel van horen dat ze leuk kan spelen met sommige honden bij welke ze op visite is geweest.

Gedrag naar katten:

Heel fel. Ik heb zelf katten en als Beer ze ziet gaat ze er als een dolleman op af. Ze is dan heel wild en onbezonnen. Als ze weet dat er poezen in huis zijn is ze behoorlijk gefixeerd op hun aanwezigheid.

Gedrag naar kinderen:

Beer is dol op kinderen. In haar eerste gezin waren kinderen en ik heb zelf twee jongens waarvan de jongste twee was toen Beer bij mijn moeder kwam wonen en ze zijn echt dikke vriendjes. Beer gaat altijd kwispelen bij het zien van kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Vriendelijk. Enthousiast. Wil graag kusjes geven. Ze houdt van iedereen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Nooit gehoord dat Beer problemen heeft veroorzaakt / gehad wanneer ze alleen was. Ze werd weleens alleen gelaten en dat gaat volgens mij prima.

Gedrag in de auto:

Blij! Zit graag voorin, dit mocht van mijn moeder. Gaat gewoon rustig liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

In huis: slapen en en spelen met haar knuffels (al sloopt ze deze wel). Sommige piep speeltjes en “Touwtje trekken” vindt ze leuk. Ook vindt ze het heerlijk om zichzelf te verstoppen onder dekentjes en heerlijk tegen je aan te liggen op de bank.
Buiten heeft Beer wel het meeste plezier. Ze wordt echt een jagertje wanneer ze buiten de natuur en besnuffeld alles. Als ze maar denkt iets te horen in de bosjes staat ze meteen in super alerte houding.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Haar lichte obsessie met katten.

Beer kan niet goed tegen vet voedsel vanwege de alvleesklier ontsteking die ze heeft gehad. Het is dus belangrijk dat nieuwe eigenaren hier heel alert op zijn. Kinderen moeten ook echt goed weten dat ze niks aan haar mogen geven waar ze niet tegen kan.

Status herplaatsing: Op 06-05-2021 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Breda
Reden van herplaatsing: Mijn moeder heeft Beer een aantal jaren geleden overgenomen. Deze mensen waren na een echtscheiding genoodzaakt om voor Beer een ander adres te zoeken.
Mijn moeder heeft Alzheimer. Hoewel ze zielsveel van Beer hield kon ze niet meer goed zorgen voor haar. Ze kreeg te veel en verkeerde voeding en te weinig beweging, hetgeen uiteindelijk leidde tot de alvleesklier ontsteking.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Nee
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Beer
Ras: Franse Bulldog x Chihuahua
Schofthoogte/Gewicht: 30 cm - 11 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 12-2014
Laatste inenting: ?
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: Beer heeft onlangs een alvleesklier ontsteking gehad, veroorzaakt door verkeerd dieet/ overgewicht. Baasje (mijn moeder) heeft Alzheimer. Ik heb Beer toen ze ziek werd weg moeten halen bij mijn moeder. Beer is nu 2 maanden bij mijn schoonouders en daar is Beer enorm opgeknapt en ze wordt steeds slanker en energieker. Ze is echt wel even heel ziek geweest. Ze werd natuurlijk ook nog eens opeens bij haar vrouwtje weggehaald. Volgens de dierenarts kan de ontsteking bij verkeerd eten weer terugkeren. Ze heeft nog wel overgewicht en het is voor haar gezondheid extra belangrijk zijn dat ze nog wat meer gewicht verliest. Beweging krijgen en vetarm eten is belangrijk om te voorkomen dat ze weer een ontsteking krijgt.
Speciaal voer: Royal Canin Gastro-Intestinal Low Fat.
Beer moet vetarm eten ter voorkoming van Alvleesklier ontsteking.
Er zijn veel websites met tips, info over voeding en recepten voor goede voeding voor honden met alvleesklier problematiek.
Medicatie: Geen medicijnen
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel