Dex (Teckel)   Log in om te reageren

Bemiddeling type 3

Gedrag in huis:

Bij ons in huis is Dex heel erg gefocust op de vrouw in huis. Dex houdt haar goed in de gaten en loopt haar veel achterna.
Dex vindt het fijn om bij je in de buurt te liggen, bijvoorbeeld naast je op de bank. Echt knuffelen en aaien is hij niet zo van, maar hij kan er wel van genieten om bij je in de buurt te zijn / te liggen.

Als Dex lekker ligt te slapen naast je op de bank of op je schoot en er komt een ander gezinslid aangelopen dan kan hij wel gaan grommen. Als ze dan eenmaal zitten dan zie je dat Dex uiteindelijk wel naar die persoon toe gaat.

Dex slaapt te weinig overdag, vindt zijn bench niet prettig (zal dan gaan blaffen en piepen).

Gedrag in een vreemde omgeving:

Buiten huis is Dex een heel ander hondje dan in huis. Buiten lijkt hij echt te genieten van de wandeling en de omgeving.
We nemen Dex weleens mee naar de stal waar mijn dochter haar paard heeft staan. Dit vindt hij altijd erg leuk en gaat ook goed.

Gedrag aan de lijn:

Gaat goed.

Gedrag tijdens het loslopen:

Gaat goed, komt wanneer je "Hier" roept.

Gedrag naar andere honden:

Dit gaat heel goed. In eerste instantie zal hij wat afwachtend reageren. Met kleine hondjes kan hij heel erg leuk spelen. Op de stalling loopt een berner sennen rond waar hij ook leuk mee kan spelen. Als honden echt op hem af komen stormen dan vindt hij dit wat minder prettig. Hij gaat dan achter mij schuilen.

Gedrag naar katten:

Onbekend. We plaatsen Dex liever niet bij katten.

Gedrag naar kinderen:

We hebben zelf een kleindochter van 2 jaar oud die regelmatig bij ons komt. Dex is geïnteresseerd in haar. Hij weet goed dat er af en toe wat kruimels op de grond kunnen vallen bij haar in de buurt.
Echter moeten we wel alert / op ons hoede zijn met Dex. Zoals vermeld kan Dex namelijk op momenten grommen naar andere gezinsleden en kan hij in stresssituaties happerig naar de kleren worden en rijgedrag vertonen.
We raden het af om Dex in een gezin met kinderen (ongeacht leeftijd) te plaatsen. We zijn voor Dex dan ook op zoek naar een adres met alleen volwassenen.

Gedrag naar onbekende mensen:

We hebben Dex in de Corona tijd gekregen. Er komen bij ons dan ook geen vreemden over de vloer.
Als er visite komt dan is dit een familielid die al wat bekender is voor Dex. Daar reageert Dex goed op. Is enthousiast en springt tegen hen op. Is hierin wel wat opdringerig, maar gaat na een tijdje meestal rustig liggen.
De laatste keer dat er echt een onbekende over de vloer kwam was toen de gedragsdeskundige langskwam. Toen liep de spanning wel wat hoger op en ging Dex rijden op haar.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Toen we Dex net in huis kregen leek het oorspronkelijk goed te gaan met het alleen zijn. Het lijkt erop dat er op een bepaald moment een omkeer is gekomen en sindsdien vindt hij het niet meer fijn om alleen te zijn. Als Dex alleen gelaten wordt zal hij gaan blaffen en piepen.
Dex lijkt er ook veel mee bezig te zijn of je weggaat of niet. Onverwachte situaties leveren hem veel stress op (alsof hij het niet meer overziet?). Je merkt bijvoorbeeld dat als je naar de tuin toeloopt en hij heeft het te laat doorgehad dat je de deur uit bent gelopen en je komt iets later weer terug in huis dat hij dan tegen je aan gaat springen en happerig wordt naar de kleren. Het levert hem duidelijk veel onrust op.

In de nachten slaapt Dex naast het bed in onze slaapkamer.

Gedrag in de auto:

Gaat goed. Kan voordat we weggaan wat in paniek zijn, maar dit is voorbij zodra we in de auto zitten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Dex houdt van lekker snuffelen, graven in zand vindt hij ook heel leuk, wandelen altijd goed. Lekker rennen. In de zon liggen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Dex heeft in zijn korte leventje al het e.e.a. meegemaakt. Zo komt hij helaas bij een niet al te beste fokker vandaan. Ook heeft hij al 2x eerder een ander adres gehad, waar hij door ziekte van de eigenaar niet meer kon blijven. Zodoende zijn wij al zijn 3e eigenaren. Dit alles heeft natuurlijk wel zo zijn invloed op Dex gehad.

Dex lijkt in huis veel spanningen met zich mee te dragen. Dit uit zich in rijgedrag (iets wat op dagelijkse basis gebeurd), happerig zijn naar de kleren en grommen in sommige situaties.

Buiten huis lijkt het echter een heel ander hondje. Dan is hij heel vrij en sociaal. Geniet van de wandeling en het liefst wil hij ook en lange wandeling maken. Op de terugweg van korte wandelroutes kan het voorkomen dat hij op de terugweg niet mee wil lopen en dan komt het voor dat hij tegen je op gaat springen en in de riem gaat bijten en grommen. Bij langere wandelingen komt dit nagenoeg niet voor.

Dex heeft last van voernijd. Bij wat gewonere kauwstaafjes lijkt hij hier niet zoveel last van te hebben. Toen hij een keer een hele lekkere gevulde kauwstaaf had ging hij grommen en trok toen echt zijn lip omhoog.

Als Dex lekker ligt te slapen naast je op de bank of op je schoot en er komt een ander gezinslid aangelopen dan kan hij wel gaan grommen. Als ze dan eenmaal zitten dan zie je dat Dex uiteindelijk wel naar die persoon toe gaat.

Dex heeft overigens geen moeite met vuurwerk en slecht weer kan hij goed tegen.

Extra informatie:
Op verzoek van de eigenaren zal er geen proefperiode kunnen plaatsvinden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 10-05-2021
Woonplaats eigenaar: Utrecht, IJsselstein
Reden van herplaatsing: I.v.m. de veiligheid van ons kleinkind.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Dex (Teckel)
Ras: Standaard Teckel
Schofthoogte/Gewicht: +/- 28 cm / 9,5 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 07-07-2020
Laatste inenting: 29-09-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medische problemen: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Nee
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja