Nika   Log in om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Nika is super lief, erg slim, aanhankelijk. In huis houdt Nika je constant in de gaten. Het liefst is ze de hele tijd bij je. Ze kan er heerlijk van genieten om bij je te liggen en een kroel sessie met je te hebben.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Nika trekt heel erg naar haar baasje toe in vreemde omgevingen.

Dan is erg nerveus en trekt dan heel erg naar haar baasje. Het liefst is ze gewoon thuis. Het is geen hond om overal mee naartoe te nemen.

Gedrag aan de lijn:

Nika is een alert hondje en neemt alles in haar op. Buiten huis resulteert dit vaak in nervositeit. En dit is ook merkbaar aan de lijn.
Wandelen aan een lange lijn vindt ze duidelijk prettiger, omdat ze dan meer keuzemogelijkheden heeft en meer kan ontdekken/onderzoeken.
Helaas zijn we momenteel verplicht om haar aan een lijn van maximaal 1,5 meter uit te laten en je merkt dat ze hierdoor eigenlijk alleen maar alerter wordt op haar omgeving.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit doen we niet. Wel aan een lange lijn van 10 meter.

Gedrag naar andere honden:

Nika is bij ons thuis opgegroeid met een andere hond in huis. Dit hondje is blind en doof en Nika laat haar ook in haar waarde. Als het andere hondje wat ziek is dan is ze heel zorgzaam, past op haar en gaat dan bij haar liggen.

Als Nika buiten huis een hond ziet zal ze gaan trekken aan de lijn en blaffen. Wanneer ze dan toch dichterbij komt en ze kan snuffelen wordt ze rustig. Het kost tijd en begeleiding. Ze wil wel, maar weet niet zo goed hoe.

Gedrag naar katten:

Katten vindt ze niet leuk.

Gedrag naar kinderen:

Voor de rust van Nika is het voor haar fijner om op een adres te komen wonen waar er geen inwonende kinderen zijn.

Nika is niet bang voor kinderen, maar door haar alerte / nerveuze karakter zal dit in huis niet een passende match zijn. Ze zal dan minder goed haar rust kunnen nemen en dat heeft ze wel heel hard nodig.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ik heb een zoon van 16 en het is hier een aanloop van pubers. Ze komen achterom zonder aankondiging binnen.
Nika loopt kwispelend naar ze toe, snuffelt even en blijft om ze heen dartelen. Vaak gaat ze even tegen ze aanstaan om een aai te vragen. Wanneer ze in de kamer blijven staan zoekt Nika over het algemeen haar bal en wil ze spelen.

Omdat ik voor Nika zoveel mogelijk de rust wil bewaren gaat ze bij visite, voordat ze komen, in de bench met een kong. Ze blaft dan wel even, maar verder hoor je haar niet. Wanneer ik dit niet doe dan blijft ze aandacht vragen door bij iemand omhoog te klimmen (ze springt niet, maar zet de poten tegen je aan).

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze blaft even, maar geeft zich daarna rustig neer. Dit kan zowel los in de kamer als in de bench.

Gedrag in de auto:

Erg onrustig en hyper. Maar niet wagenziek.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Ze is gek op de bal. Snuffelspelletjes heeft ze nodig en vindt ze geweldig. Ik doe dit iedere dag 10 minuten met haar. Hier wordt ze zichtbaar rustiger van dagelijks.
Nika is erg enthousiast en leergierig.
In huis kan ze ook heerlijk ontspannen tijdens een kroel sessie.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Nika is bang aangelegd, zit hoog in de energie en geeft zichzelf geen rust. Ze heeft een baasje nodig die haar hierin begeleid, die veel hersenwerk met haar wil doen en een rustige omgeving woont.

Onze omgeving is hier helaas niet geschikt voor. We wonen in een woonwijk en er gebeurd eigenlijk altijd wel iets. Zo woont er sinds 2 maanden een nieuw hondje in de straat die alleen maar blaft. Daarnaast is er een bouwbedrijf in de straat gekomen die de hele dag boren en zagen. Met trainingen en aandacht gaat het, maar er komt steeds weer iets nieuws bij (muziek in de zomer, etc.) waar we dan weer mee aan de slag moeten.

Helaas is er ook een voorval geweest in onze steeg, waarna we een aanlijn en muilkorf plicht opgelegd hebben gekregen in onze gemeente. Dit maakt het voor Nika allemaal niet beter.
Het vooral: Toen ik een vriendin ging uitzwaaien en de poort open stond is Nika naar buiten toe gerend. Ze zag het buurmeisje staan en is hier blaffend naartoe gerend. Nika sprong tegen haar aan, waarna het meisje is gevallen. Ik ben er gelijk op afgerend en heb Nika gepakt en naar huis gebracht.
Het meisje heeft 2 grote blauwe plekken in haar gezicht en heeft 1 wondje bij de wang waar een klein hechtingspleister opgedaan is.
De schrik zat er uiteraard heel goed in bij iedereen.
Door beschuldigingen dat Nika gebeten zou hebben is er bij de gemeente een traject gestart, waarna we dus helaas een aanlijn en muilkorf plicht opgelegd hebben gekregen in onze gemeente.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 29-04-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Nika
Ras: Border Collie x Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 27 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 12-06-2018
Laatste inenting: 2018
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medische problemen: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: Nika is erg nerveus en zenuwachtig. Ze krijgt hier Telizen voor. De kosten hiervan zijn: 30 tabletten voor 25 euro.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja