Duke (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Een echte lieverd. Vrij rustig, lekker onbenullig. Ligt 's avonds op de bank bij de baas.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Duke is bang aangelegd en kan snel schrikken van geluiden. Hij hersteld hier vervolgens wel snel van. Maar meenemen naar drukkere locaties zal voor hem dus niet fijn zijn.

Gedrag aan de lijn:

Over het algemeen loopt Duke prima mee aan de lijn. Als hij iets ziet waar hij echt naartoe wil dan kan hij wel gaan trekken aan de lijn en is dan sterk.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit gaat goed zolang er niks/niemand in de omgeving is. Gaat dan zijn eigen gang en wil graag overal snuffelen, maar loopt niet weg.

Gedrag naar andere honden:

Duke is hierin heel erg sociaal. Hij kan goed met alle honden. Loopt weg voor conflicten.

Gedrag naar katten:

Geen reactie.

Is bij ons thuis niet gewend met katten.
Bij de fokker is hij opgegroeid met katten.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf geen inwonende kinderen meer. Wel passen wij regelmatig een dag op de kleinkinderen. Duke is dan overenthousiast en lomp. Hier zit dan geen stop op en blijft aanhouden. Ook wil hij het speelgoed van de kinderen pakken.

Zo rustig als dat hij normaal gesproken bij ons is, zo druk is hij als de kleinkinderen (of visite) er zijn. En dit levert dan problemen op.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ook hier geldt weer: Duke is een ontzettend lieve hond. Super sociaal. Maar bij visite helaas wel over enthousiast en dit blijft gedurende de tijd dat de visite er is aanhouden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig in zijn mand.

Gedrag in de auto:

Overenthousiast. Als hij los in de auto zou zitten dan gaat hij van links naar rechts, van voor naar achter. Dit is uiteraard onveilig, dus daarom doen we hem altijd aanlijnen in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Naar het bos gaan en spelen met honden.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Duke is in de basis een hele relaxte sociale hond. Thuis is hij rustig en buiten is hij ontzettend sociaal naar andere honden toe.

Los van de basissituatie kan Duke bij visite dus overenthousiast raken. Wat dus het tegenovergestelde is van hoe hij normaal gesproken is.

Duke heeft is wat bang aangelegd. Hij kan bijvoorbeeld schrikken als er een vuilnisbak dichtklapt. Kiest er op zo'n moment voor om steun bij je te zoeken en herstelt ook weer snel van dit schrikmoment.
Buiten huis kan hij ook schrikken van een aanhanger die langs klettert, een tractor / brommer die achter hem langskomt of een fietser die onverwachts langs hem af komt. In deze situaties gaat hij er wel achteraan.

Wij wonen zelf in een klein dorp en grenzend aan de weilanden waardoor het gelukkig niet heel vaak voorkomt dat Duke een schrik reactie heeft. We zoeken voor Duke dan ook een vergelijkbare woonsituatie als die van ons.

Status herplaatsing: Op 27-06-2021 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De combinatie van verschillende dingen: Over enthousiast gedrag bij onze kleinkinderen en kinderen en bezoek. Duke vraagt veel aandacht die wij hem niet kunnen geven i.v.m. onze baan en gezondheidsklachten.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Duke
Ras: New English Bulldog
Schofthoogte/Gewicht: 45 cm / 35 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 31-05-2018
Laatste inenting: 03-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja