Faya (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Faya is thuis een lieve, nieuwsgierige, leergierige en energieke hond. Ze is zindelijk en slaapt de hele nacht door in de bench. We hebben een vrij grote bench met dichte zijkanten, waarin ze goed tot rust kan komen en hier slaapt ze overdag ook regelmatig in. Ze kent een aantal commando's: zit, lig, af, blijf, nee, laag, hier, bal, zoek, op de plaats, los, pak maar. Binnenshuis doet ze dit beter dan buiten, omdat ze daar snel afgeleid is. Voor het trainen gebruiken wij een clicker en een komfluit.

Gedrag in een vreemde omgeving:

We hebben haar nog niet veel in een vreemde omgeving gebracht. Een bezoek aan ouders ging prima.

Gedrag aan de lijn:

We volgen momenteel een puppycursus met haar. Het gaat heel goed. Ze luistert nu vooral naar de persoon die de cursus volgt. Als ze andere honden/dieren of personen ziet gaat ze trekken en springen. Sinds we haar aan een 3 meter-lijn laten lopen trekt ze minder dan bij de korte lijn die we voorheen gebruikten. Als ze gefocust is loopt ze goed aan de lijn. Belonen met wat lekkers werkt goed.

Gedrag tijdens het loslopen:

We hebben haar nog niet veel los laten lopen, omdat ze nog niet altijd luistert naar het commando "hier" en ze tegen vreemde mensen opspringt.

Gedrag naar andere honden:

Binnenshuis: geen ervaring mee.
Buitenshuis: hangt van de hond af. Ze kan heel goed met een bepaalde pup die gelijkwaardig aan haar is. Ze is nieuwsgierig naar andere honden. Niet iedere hond is gediend van haar enthousiasme.

Gedrag naar katten:

Binnen huis: geen ervaring.
Buiten huis: ze gaat graag achter katten aan (dwz: trekt aan de riem).

Gedrag naar kinderen:

Onze oudste kinderen (11-14) laten haar uit en gaan met haar om. Ze kan nog wat 'puppig' happen naar handen die naar haar uitgestrekt worden. Onze jongste kinderen van 2 en 4 laten wij niet alleen met haar. Dat is overigens ook om de hond tegen de kinderen te beschermen. We hebben onze kamer om die reden in het midden afgescheiden met een hekje.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze is erg enthousiast naar vreemde personen en wil graag aandacht en geaaid worden. Daardoor gaat ze springen. Op straat ontlopen we vreemden zo veel mogelijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Faya kan prima alleen zijn in de tijd dat ze in de bench zit (ca. 2 uur). Ze blaft nauwelijks; als ze blaft is daar meestal een reden voor (hoge nood).

Gedrag in de auto:

We hebben haar altijd voorin de auto, op de grond bij de bijrijdersstoel. Dat gaat erg goed. De langste autorit die we tot nu toe met haar gemaakt hebben is ongeveer een uur heen en een uur terug. Er zit dan iemand op de bijrijdersstoel die haar bij zich houdt.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Faya is een leergierige hond en wil graag uitdaging dmv 'hersenwerk' en speuren. Ze houdt erg van water (in de badkuip met de kraan aan vindt ze heerlijk). Ze speelt graag met iemand en houdt van aandacht en knuffelen. Maar ze kan zichzelf ook vermaken met wat speeltjes en een kluif.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Faya kan snel overprikkelt zijn bij veel lawaai en gaat dan springen, happen en rennen.

Status herplaatsing: Op 22-06-2021 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Krimpen aan den IJssel
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Faya
Ras: Springer spaniel x Labrador
Schofthoogte/Gewicht: 40 cm (Nog in de groei)
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 04-01-2021
Laatste inenting: 16-04-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja