Scott (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Scott is een slimme, energieke hond die graag buiten is en dingen met je wil ondernemen. In huis is hij dan rustig. Vindt het fijn om bij je te zijn en bij je te liggen of samen te spelen. Als het hem te druk wordt of als hij geen behoefte heeft aan aandacht dan zoekt hij zijn eigen plekje op.
Scott is waaks; zal aanslaan als bijvoorbeeld de postbode komt of als hij dingen hoort die zijn aandacht opeist.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Is dan op zijn hoede. Het is geen hond om mee te nemen naar allerlei locaties.

Helaas heeft Scott ook een keer een negatieve ervaring gehad bij een hondenpension waar hij een weekendje naartoe is geweest. Door de vele honden bij elkaar raakte Scott dermate gestrest dat het pension heeft gevraagd of we hem weer konden ophalen omdat het niet goed ging.

Gedrag aan de lijn:

Scott heeft een sterke neus en volgt deze graag. Tijden de wandeling is hij dan ook volop aan het snuffelen en trekt daarbij ook aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Scott vindt het heerlijk om los te kunnen lopen. We laten Scott alleen loslopen in een omgeving zonder andere honden. Tijdens het loslopen snuffelt hij heerlijk rond, is hij speels, rent echter wel altijd achter de eenden aan. Verder luistert hij goed en loopt hij niet weg.

Gedrag naar andere honden:

Scott woont sinds enkele maanden samen met een oudere jack russel van 14 jaar oud. Dit gaat prima. Ze tolereren elkaar. M.u.v. als de jack russel bij zijn voerbak komt.

Buiten huis lijn ik Scott altijd aan als we een hond tegenkomen. Als we andere honden passeren dan negeert hij de ene hond, maar bij een andere hond zal hij hard gaan blaffen. Herdershonden kan hij absoluut niet mee.

In het dierenpension ging het niet goed vanwege de andere aanwezige honden, dit zorgde voor veel stress bij Scott.

Gedrag naar katten:

N.v.t.

Gedrag naar kinderen:

Scott is lief voor bekende kinderen, met name kinderen uit het eigen gezin. Wordt graag geaaid en als hij er geen zin meer in heeft dan zoekt hij zijn eigen plek op.

Het is belangrijk dat Scott voldoende momenten voor zichzelf heeft. Heeft hij dit niet dan zal hij prikkelbaarder worden en eerder negatief reageren in situaties. Toen we nog een gezin met 2 kinderen waren was dit altijd prima te regelen. Nu we een samengesteld gezin zijn met 5 kinderen merken we aan Scott dat hij onvoldoende tijd voor zichzelf krijgt en hem dit geen goed doet. Bij drukte (bijvoorbeeld met computer spelletjes) merk je ook aan hem dat zijn staart tussen de benen gaan en hij zich niet fijn voelt.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er mensen binnenkomen die hij niet kent (schilder, stukadoor) dan ziet hij de bus al aankomen. Blaft dan en is alert. Scott begroet ze dan altijd als de binnenkomen. Ik adviseer de mensen altijd om Scott niet direct te aaien. Dit doe ik gewoon extra uit voorzorg.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Goed en rustig. Kan gewoon los in de kamer.

Gedrag in de auto:

Goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Scott is graag buiten en vindt het heerlijk om los te lopen. Houdt van bewegen, gaat graag achter de eenden aan. Is dol op apporteren, maakt niet uit wat.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

De verandering van de situatie na de scheiding heeft uiteraard impact gehad. Allereerst hadden we het zo geregeld dat Scott mee ging daar waar de kinderen waren. Na enkele maanden merkten we aan Scott dat hem dit geen goed deed en is hij permanent bij mij blijven wonen. Scott gedijt het beste op 1 vaste vertrouwde woning/plek.

Sinds enkele maanden ben ik gaan samenwonen met mijn nieuwe partner en nu zijn we een samengesteld gezin met 5 kinderen. Dit is duidelijk teveel voor Scott.

De opeenstapeling van veranderingen en de huidige situatie waarbij hij te weinig zijn eigen bubbel kan hebben gedurende de dag, heeft eraan bijgedragen dat er 3 incidenten zijn geweest. Hierbij werd wel de huid geraakt, maar waren er verder geen verwondingen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-06-2021
Woonplaats eigenaar: Overijssel, Oldenzaal
Reden van herplaatsing: De huidige gezinssituatie is te druk voor Scott.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Scott
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Schofthoogte/Gewicht: 20 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 12-12-2017
Laatste inenting: 08-12-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja