Zomer (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Zomer is een hele lieve, rustige hond in huis. Zij kent haar plek en zoekt in de avond, wanneer we allemaal rustig zitten, de nabijheid op. Als de houtkachel aan staat dan zal zij daar te vinden zijn.

Zomer heeft bij ons niet de mogelijkheid om aan de voorkant van het huis naar de straat te kijken. Zou dit wel het geval zijn dan zou zij de hele straat in de gaten houden.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Zomer vind een vreemde omgeving spannend. Zij laat zich (aan de lijn) wel sturen en zoekt steun.

Gedrag aan de lijn:

Zomer kan prima naast je aan de lijn lopen en keurig volgen wanneer zij dat commando heeft. Maar zij kan wisselend reageren op honden die zij moet passeren. Hoe zij hier op zal reageren zie je aankomen. Afstand creëren helpt en ze heeft ook echt begeleiding nodig op die momenten. Krijgt ze die niet dan vliegt ze de lijn en en blaft luid.
Zomer kan ook prima aan de rolriem lopen in het bos wanneer het broed seizoen er is. Ze zal dan zelden het einde van de riem opzoeken.

Gedrag tijdens het loslopen:

Zomer kan prima loslopen in het bos. Op straat niet. Evengoed is het een Toller en zal ze zelf nadenken of zij het al tijd vindt om te komen of dat ze nog even kan treuzelen. Er is niks mis met haar neus en hoewel ze een hele goede impulscontrole kan beheersen zal zij haar neus achterna gaan wanneer zij wild ruikt.
Wanneer zomer op het veld of los in het bos anderen honden tegen komt is er zelden een probleem. Zij zal willen kennis maken op een prettige manier of ze kiest ervoor om met een boog om de andere hond heen te lopen.

Gedrag naar andere honden:

Zomer is gewend om binnenshuis met een andere hond te leven. Regelmatig krijgen wij andere honden op bezoek. Dit begeleiden we dan en eigenlijk gaat dat altijd goed. Puppies vindt zij fantastisch.
Buitenshuis heeft Zomer favoriete speelmaatjes maar nogmaals; aan de lijn kan zij wisselend reageren op (onbekende) honden.

Gedrag naar katten:

Zomer is binnen in huis geen katten gewend. Buiten huis zal zij deze achterna jagen.

Gedrag naar kinderen:

Zomer is opgegroeid met tieners. Dit gaat goed.

Jonge kinderen begroet ze enthousiast en dit gaat ook goed zolang ze rustig zijn. Maar wanneer ze gaan rennen, hoog gillen of praten, of opgetild worden dan wordt Zomer hier onrustig van. Als er gerend wordt dan zal zij najagen. Daarom denken wij dat het voor Zomer fijner is als ze ergens komt te wonen zonder inwonende kinderen of met wat oudere kinderen (12+).

Gedrag naar onbekende mensen:

Zomer maakt een verschil tussen onbekende mensen op straat of onbekende mensen die bij ons thuis komen. Op straat gaat zij het contact met anderen niet aan. Wij stimuleren dit evenmin en een vreemde zal haar daarom niet aaien.
Zomer is waaks. Vreemde mensen die komen blaft ze naar. Als zij binnen komen zal zij tegenop willen springen en op die manier begroeten. Hierin kan ze heftig ervaren worden. Wij begeleiden dit. Maar Zomer voelt wanneer mensen bang zijn. Dan wordt zij onzeker en neemt haar gedrag toe. Als mensen vertrekken kan zij blaffen. Maar dit is heel goed te begeleiden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Zomer kan prima alleen zijn. Zij heeft haar speeltjes, mandje en vaak als wij wat langer weg zijn (dit is zelden) dan geven we haar een kong met bevroren vlees of iets om te knauwen. Ze heeft nog nooit iets kapot gemaakt.

Gedrag in de auto:

Zomer vindt autorijden fijn. Als de auto geparkeerd staat en er lopen mensen pal achter de auto dan waakt zij.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen! Neem je tijd hiervoor!
Apporteren.
Denkspelletjes.
Trucjes met baasje.
Parcourtje lopen.
Mantrailen.
Hersenspelletjes.
Samen spelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Met uitlaten (vreemde) honden met name wanneer zij aangelijnd is.
Binnenkomend (vertrekkend) bezoek.

Zomer is van pups af aan altijd wel een hond geweest die wat extra begeleiding nodig had. Ze was voorheen dan ook heel reacties naar alles wat we buiten huis tegenkwamen. Met veel begeleiding hebben we dit een heel stuk kunnen verbeteren naar het punt zoals bovenstaand beschreven wordt. Ook de nieuwe eigenaar zal Zomer moeten begeleiden hierin.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Met pijn in ons hart maken wij deze beslissing. Zomer is echt een maatje in ons gezin en voor onze andere hond. Maar met het veranderen van ons gezinsleven m.b.t. werk aan huis, vele bezoeken van mensen/klanten, gastgezin honden en aangrenzende buren waar veel langs de tuin op en neer gelopen wordt zien wij onze hond terug vallen in oude gedragingen. Zij kan niet goed tegen de onrust, raakt alert en gespannen waardoor zij steeds geprikkelder reageert op situaties met bezoekers. De gedrag breidt zich uit naar de straat waar zij alert en gespannen kan rondlopen, uitvalt naar honden en prikkels lijkt op te zoeken waardoor spanning alleen maar meer oploopt. Wij kunnen haar onvoldoende helpen en die rust bieden die zij nodig heeft.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Zomer
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Schofthoogte/Gewicht: 20 kilo
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 17-04-2017
Laatste inenting: 17-03-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: Zomer heeft een overbeet. Een tand staat een beetje los.
Speciaal voer: Ze krijgt Farmfood. Als pup at Zomer niet goed.
Nu is ze dol op voer.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja