Joy (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Joy is rustig in huis. Ze houdt van haar bench waar ze haar eigen plekje heeft. Bij ons thuis mag ze niet op de bank maar dit zou ze wel heel gezellig en fijn vinden. Ze komt dan ook tegen je aan liggen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Joy vindt het niet zo fijn om mee te gaan op visite. Ze is dan onzeker.

Meenemen naar andere wandelomgevingen vindt ze daarentegen dan wel weer heel erg leuk. Ze is ook gewend om mee te gaan op vakantie en dat gaat ook goed.

Gedrag aan de lijn:

Ze kan keurig aan de lijn lopen en trekt hierbij niet.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze kan heel goed loslopen in een omgeving waar geen andere honden los lopen en geen rennende kinderen zijn. Ze luistert erg goed en blijft zeer zeker in de buurt.

Gedrag naar andere honden:

Wanneer ze netjes aan de (korte)lijn loopt en ze niet hoeft te snuffelen met andere honden kan ze prima netjes langs andere honden af lopen.

Joy kan niet loslopen in een losloop gebied. Als er honden zijn die op haar afstormen wordt ze enorm bang en rent ze weg. Haar angsten op dat moment zijn te groot om nog te luisteren naar commando's om terug te komen. Daarom hebben wij haar alleen los wanneer er geen andere honden in de buurt zijn.

Joy is gewend aan de hond van mijn moeder en de hond van mijn zus. Het contact met deze honden hebben we heel rustig aan opgebouwd door buiten huis aangelijnd met de honden te gaan wandelen op afstand. Op die manier kon Joy rustig aan de honden wennen en vertrouwd raken met ze. Inmiddels zijn ze helemaal vertrouwd met elkaar en reageert Joy enthousiast als ze deze honden weer ziet en speelt ze graag met ze.

Gedrag naar katten:

Buiten wilt ze wel achter katten aan rennen. Wij hebben binnen zelf geen katten dus geen ervaring mee.

Gedrag naar kinderen:

Ze is heel onzeker in de buurt van jonge kinderen en uit onzekerheid kan ze gaan grommen. Ik zou haar dan ook nooit laten aaien door onbekende kinderen. Als kinderen gaan rennen dan heeft Joy de neiging om ze achterna te jagen. Een jong gezin zou ik zelf niet aanraadden.

Gedrag naar onbekende mensen:

In het eerste contact met mensen is Joy onzeker. Als Joy direct bij ontmoeting benaderd wordt dan raakt ze in paniek, haar haren gaan dan omhoog en ze gaat hard blaffen. Als het eerste contact niet positief verlopen is dan is het moeilijk om dit nog rechtgetrokken te krijgen bij Joy. Ze onthoud dit namelijk nog lang. Het is bij Joy dus erg belangrijk dat mensen haar de tijd geven om zélf het contact op te komen zoeken. Na een tijd zal ze toenadering zoeken en dan is het ook goed.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig. Ze gaat slapen wanneer ze alleen in huis is.

Gedrag in de auto:

Rustig. Ze zit bij ons in een auto bench maar ze kan ook elders in de auto worden meegenomen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Balletje gooien. Ze brengt de bal keurig terug. Achterop de fiets in een speciale hondenmand (krijgen de nieuwe baasjes mee van ons) vindt Joy geweldig! Lekker lange wandelingen houdt ze ook van. Ze kan een hele hoop kunstjes als daar een lekker snoepje tegenover staat. Joy houdt van haar bench waar ze lekker onder haar kleedje kruipt.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Joy is een hondje wat echt de tijd nodig heeft om aan nieuwe situaties / mensen / honden te wennen. Zolang dit rustig aan en stapsgewijs wordt opgebouwd gaat het in de meeste gevallen goed.

Status herplaatsing: Op 19-07-2021 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Castricum
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Joy
Ras: Jack Russel
Schofthoogte/Gewicht: 6 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 10-07-2015
Laatste inenting: 20-09-2018
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja