Bram (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Bram is een superleuke, lieve, nieuwsgierige, energieke en enthousiaste hond. Net een half jaar oud en daarmee net een beetje aan het puberen. Hij kan daarom af en toe een beetje onstuimig zijn. Hij slaapt het liefst aan je voeten of in het zonnetje. Hij heeft een aantal favoriete speeltjes waar hij zich graag mee vermaakt. Ook heeft hij graag iets om op de kauwen. Hij is graag in ons gezelschap, maar kan ook zelf een lekker plekje zoeken om te gaan slapen. We zijn volop in training met Bram en hij kent de basiscommando's zoals: zit, af, sta, blijf, hier.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is nieuwsgierig, wil de omgeving ontdekken. Maakt ook graag contact met de mensen die daar aanwezig zijn.

Gedrag aan de lijn:

Bram loopt makkelijk mee aan de lijn. We volgen met Bram al van pup af aan privé-training. Hier lag in de eerste instantie vooral de focus op goed meekomen tijdens het wandelen, ook wanneer de koers wordt veranderd door het baasje. Dit gaat goed, het is fijn om met hem te wandelen. Recent zijn we begonnen met volgen. Dit doen we in korte stukjes en zijn verbaasd dat het zo snel zo goed gaat. We hebben dan echt zijn volle aandacht. Tijdens het lopen aan de lijn kunnen we makkelijk afwisselen met commando's als sta; zit, blijf ed.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bram loopt goed mee, gaat niet ver van ons weg en komt makkelijk weer naar ons toe als we hem roepen. In een omgeving waar meer mensen en andere honden zijn gebruiken we een loslooplijn voor de zekerheid. Waarschijnlijk is het niet echt meer nodig. Hij reageert goed op een clickwoord en een voertje.

Gedrag naar andere honden:

Binnenhuis: Geen ervaring mee
Buitenshuis: Wij hebben altijd individuele training gehad met Bram. Ook buiten tijdens de wandelingen is Bram nooit echt in contact geweest met andere honden. Als Bram buiten andere honden ziet kijkt hij naar ze maar negeert ze verder. Kan een klein beetje schrikken als de andere hond gaat blaffen. Hij blaft zelf niet.

Gedrag naar katten:

Binnenshuis: We hebben een kat en die wordt enthousiast begroet door Bram. Iets te enthousiast naar de zin van de kat. Als ze te geprikkeld raken dan zetten we ze apart.
Buitenshuis: Bram heeft buiten geen bijzondere interesse in katten. Hij kijkt ernaar maar gaat er niet op af.

Gedrag naar kinderen:

Bram is vriendelijk naar kinderen en vooral ook erg enthousiast. Hij is daarin een beetje onstuimig en daar kunnen kinderen een beetje van schrikken als ze verwachten dat ze hem rustig kunnen aaien. Bram wil graag spelen en gek doen. Als buurtkinderen vragen of ze hem mogen aaien dan laat ik hem zitten en dan kan het even maar vaak is hij snel te opgewonden om stil te blijven zitten.

Gedrag naar onbekende mensen:

Het maakt Bram niet zoveel uit of hij je kent of niet. Hij is speels en enthousiast.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bram kan inmiddels prima een paar uur alleen zijn. In het begin is dit wat lastig geweest (er was ook altijd iemand thuis). Als hij dan even alleen was ging hij piepen en blaffen. We hebben het heel rustig op moeten bouwen. Nu gaat dat prima. Als hij alleen is bestaat de kans dat hij op dingen gaat kauwen die niet voor hem bestemd zijn. Daarom laten we hem nu in huis maar kort alleen, of hij gaat in de bench of in de hal als hij langer alleen moet blijven.

Gedrag in de auto:

Prima, hij ligt rustig. We zetten hem wel vast omdat hij heel graag contact met ons maakt en het liefst op schoot komt zitten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij heeft een serie favoriete speeltjes waar hij graag mee bezig is. Ook vindt Bram het heerlijk om te spelen met het water in zijn badje buiten. Verder zoekt hij altijd weer ergens een steen op waar hij mee speelt. Zoeken naar voertjes is ook een favoriete hobby. En hij kluift heel graag op een bot. En hij rent in de tuin graag achter ronddraaiende blaadjes aan of vliegende insecten.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Bram heeft in de eerste maanden moeite gehad met alleen blijven, daar hebben we een tijd op geoefend en dat gaat nu prima. Verder heeft Bram de neiging om op dingen te kauwen die niet tot het speelgoed/kauwbotjes behoren.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Valkenburg
Reden van herplaatsing: Een van de baasjes van Bram vind het lastig om contact te maken met Bram. Hierdoor lukt het dit baasje niet om consequent te zijn met trainen en opvoeden. Dit levert spanningen op en we zijn bang dat dit de ontwikkeling van Bram niet ten goede komt. Daarnaast zijn er sinds kort gezondheidsproblemen bij een van de gezinsleden waar veel aandacht naar toe gaat die ten koste gaat van de aandacht voor Bram en ook de nodige spanningen met zich meebrengt. Alles bij elkaar hebben we het idee dat dit effect heeft op de ontwikkeling van zijn karakter en we gunnen hem een meer ontspannen bestaan.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bram
Ras: Labrador x Australian Sheperd x Friese Stabij
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm /18 kg (Nog in de groei)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 21-01-2021
Laatste inenting: 23-04-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel