Bacchus (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Thuis is Bacchus van nature rustig. Tenzij je met hem wilt spelen, dan doet hij gelijk mee. Hij komt altijd liggen in de kamer waar je zit. Tijdens het eten ligt hij graag onder de tafel, bij het bankhangen ligt hij aan je voeten. Rond wandeltijd zal hij opstaan en met je meelopen zodra je even opstaat. En neerploffen als hij doorheeft dat het nog niet zover is.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Bacchus is een zelfverzekerde hond en daardoor op zijn gemak op andere plekken. Hij kijkt vaak even snel naar zijn baasje voor bevestiging dat de situatie veilig is. Omdat het een energieke hond is, zal hij wel hoge energie hebben op een nieuwe plek. Dat uit zich in druk rondsnuffelen en mensen begroeten. Na een tijdje zal hij gaan liggen en wordt hij rustig.

Gedrag aan de lijn:

Bacchus is niet een hond die altijd netjes aan een slappe lijn naast je loopt. Hij heeft veel energie en houdt van snuffelen. Alle geurtjes, mensen en andere dieren trekken zijn aandacht. Dit vindt hij ook heel leuk. Je moet er dus de tijd voor kunnen nemen. Wandelen met Bacchus aan de lijn is een afwisseling van met je mee lopen en aan het eind van de lijn lopen. Soms heeft hij de neiging om plotseling te trekken als hij echt iets interessants ziet, daar moet je op anticiperen want hij is sterk. Hij vergeet vervolgens ook erg snel weer wat hij aan het doen was dus blijft niet door trekken.

Gedrag tijdens het loslopen:

In het dorp en langs de weg is Bacchus standaard aan de lijn. Zijn energie en liefde voor geurtjes zorgt ervoor dat hij kan vergeten naar je te luisteren en achter iets aan zal rennen om te snuffelen wat het is.
In een losloop gebied of het bos kan hij van de lijn omdat het dan geen kwaad kan als hij achter iets aan gaat. Hij luistert goed naar commando's maar als er eenmaal iets in zijn neus zit zal hij niet altijd luisteren. Vooral op plekken met veel wild kan zijn jachtinstinct opkomen en heeft hij nog wel eens de neiging om achter de herten/ganzen/konijnen aan te rennen. Na een tijdje geeft hij het op en komt hij altijd weer terug.

Gedrag naar andere honden:

Bacchus is een sociale hond en speelt graag met andere honden. Hij rent buiten graag op ze af om te snuffelen en spelen.
Binnen heb ik geen ervaring mee. Loopt er een hond voorbij het huis, dan zal hij altijd even nieuwsgierig gaan kijken. Soms gaat hij blaffen.

Gedrag naar katten:

Lief en speels met katten binnenshuis. Wilt graag spelen maar dat wil de kat niet dus dan krijgt hij een krab op z'n neus.
Als een kat buiten plotseling voorbij rent dan trekt hij even aan de lijn. Als hij een kat ziet zitten is hij geïnteresseerd en alert.

Gedrag naar kinderen:

Super met kinderen! Van puppy af aan opgegroeid met een baby en altijd ontzettend voorzichtig en lief. Ook erg voorzichtig en lief met oudere kinderen.
Uiteraard blijft het een grote hond die energie heeft dus gezond verstand blijven gebruiken wat betreft per ongeluk omver duwen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Sociaal, geïnteresseerd, blij, energiek. Even laten snuffelen en kennismaken. Als mensen gaan wapperen met hun handen en hoge energie hebben doet hij mee en gaat hij vaak kort opspringen. Omdat hij zelf hoge energie heeft, heeft hij rustige mensen om zich heen nodig. Hij reageert dus druk op mensen met hoge energie.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dichtbij je zijn is hij het allerliefst. Hij kan wel een paar uurtjes alleen gelaten worden. Dan gaat hij rustig liggen en kijkt hij uit het raam. Gaat nergens aan knabbelen.

Gedrag in de auto:

Prima. Heeft ook weleens wat langere tochten (1,5/2 uur) gemaakt. Dan gaat hij liggen. Met uitzondering moet hij spugen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bij je zijn. Spelen met mensen (speelring/stokken gooien bijvoorbeeld), snuffelen, commando's volgen (Bacchus vond puppy training en basistraining leuk om te doen!), spelen met andere honden, snuffelen, rennen, zwemmen, springen, snuffelen, aandacht krijgen, knuffelen, aaien, borstelen en snuffelen!

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Verveling. Als hij over een langere tijd zijn energie niet kwijt kan dan wordt hij ongelukkig. Hij kan prima een dagje zonder aandacht maar niet over een langere periode.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: Drenthe, Vries
Reden van herplaatsing: Bacchus is sinds een paar dagen weer terug bij ons in huis na een half jaar bij mijn ouders. Bacchus is een energieke hond die tijd en aandacht nodig heeft. Wij hebben dat het eerste jaar geprobeerd te combineren met ons dochtertje en ons werk maar we hadden steeds minder tijd om wat langer met hem te wandelen of goed met hem te spelen. Dat werd stressvol voor Bacchus en voor ons. Daarom hebben we een half jaar geleden besloten mijn ouders te vragen om hem te adopteren. Met een geweldig resultaat. Zij wonen in een landelijk gebied met veel ruimte en hebben een hond uit hetzelfde nest als Bacchus, zijn broertje. Hij glanst weer en heeft een rustige, zelfverzekerde aard ontwikkelt, ondanks zijn energieke karakter. Het is een erg blije hond geworden en we zouden hem graag bij ons houden maar met het oog op gezinsuitbreiding en nog minder tijd willen we niet weer in hetzelfde schuitje belanden.
Bacchus kan niet meer bij mijn ouders blijven omdat hij de laatste tijd steeds vaker ruzie krijgt met zijn broertje. Twee reuen uit hetzelfde nest blijkt een probleem te zijn, we hoopten dat dit goed zou gaan maar helaas. Bacchus heeft met andere honden nooit problemen gehad.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bacchus
Ras: Retriever x Friese Stabij
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 35 - 40 kilo
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 24-09-2019
Laatste inenting: 30-09-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja