Niro   Log in om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Niro is gewend aan een gezin met 4 kinderen, een Jack Russel reu van 2 jaar oud (Max) en 4 katten. In huis is het een fijne hond. Is lief en aanhankelijk naar de kinderen en bazen. Bij andere bekende die hier naar binnen lopen is hij ook lief en sociaal naar. Luistert goed naar de basis commando's is zindelijk, kan een paar uur alleen en slaapt in de bench.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Je merkt aan Niro dat hij het fijn vindt als hij bij vertrouwde mensen is. Lijkt dan sneller te wennen aan de nieuwe omgeving. Het is echter geen hond om overal mee naartoe te kunnen nemen.

Gedrag aan de lijn:

Niro is zolang je niks tegenkomt prima te hanteren en hij loopt netjes mee. Het is dan ook fijn om met hem te wandelen in de bossen (op een rustig tijdstip). Maar alles op wielen, op 4 poten of 2 benen is reden om uit te vallen als hij de kans krijgt. Niro valt uit naar auto’s, vooral als ze geluid maken en te dichtbij rijden. Als hij in zijn bubbel zit is hij onbereikbaar. Soms reageert hij zijn frustratie ook af op ons, recent hapte hij naar mijn man toen er iemand vlak langs kwam en dit deed hij ook een keer naar onze andere hond Max. Het is daarom van belang dat Niro uitgelaten wordt in een rustige omgeving zodat deze situaties niet voorkomen.

Gedrag tijdens het loslopen:

De losloop momenten zijn beperkt. Dit doen we alleen als we zeker weten dat er niemand anders in de buurt is. Als de andere hond er niet bij is en we laten hem loslopen dan kan hij stokken apporteren en luistert hij heel goed.

Gedrag naar andere honden:

Onze kleine andere hond doet hij niks. Deze hond is vertrouwd voor hem.

Alle andere honden aan de riem zijn een probleem. Hij reageert op het agressieve af en gaat helemaal door het lint.

Met 10 weken oud kwamen de problemen. Misschien had hij last van zijn angstfases en we hebben toen zijn wereld klein gehouden. Maar we konden hem op den duur niet in die bubbel laten en hebben hem met 4 maanden oud een paar keer met toestemming van hondeneigenaren bij andere loslopende honden gedaan. Hij doet wel lelijk, snipt naar andere honden, maar bijt niet en wordt ook gecorrigeerd door andere honden en druipt dan af. Maar paar minuten later toch weer lelijk doen. Onlangs niet meer geprobeerd met hem.

Gedrag naar katten:

Hij woont samen met 4 katten. Naar 1 kat is hij onderdanig. Met de andere kat is hij speels. En de ander wil hij opjagen. 1 kat van 15 jaar oud komt sinds Niro er is niet meer naar beneden, alleen als hij in de bench zit in de nacht dan komt hij beneden eten.

Buiten is elke kat een potentiële prooi.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf vier kinderen (in de leeftijd van 6 tm 13) en daar is hij gek op. De kinderen van mijn zus die hij goed kent zijn ook geen probleem.
Andere kinderen, vooral op voertuigjes, valt hij naar uit als hij de kans krijgt. Die kans geven we hem niet, maar dan loop je dus met strakgetrokken riem en niet ontspannen. Altijd alert zijn met hem.

Gedrag naar onbekende mensen:

Mensen die via de schuur ons huis in komen kent Niro. Dan gaat het goed.
Vrijwel alle onbekende mensen zal hij naar uit willen vallen en snipt naar handen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan een paar uur alleen in de bench. Slaapt daar ook de hele nacht, zonder problemen. De deur van de bench gaat dicht, omreden dat we niet weten of hij iets stuk maakt, eigenlijk hebben we nog niet geprobeerd dit met deur open maar een andere reden is de kat van 15 jaar oud die sinds zijn komst altijd boven leeft. Die durft wel naar beneden te komen als Niro in zijn bench zit om te eten.

Niro is nu hooguit gewend om 2,5 uur tot 3 uur alleen te zijn en is gewend om samen te leven met een andere hond. Onbekend hoe hij reageert als hij alleen is zonder Max. Dit zal rustig aan opgebouwd moeten worden door de nieuwe eigenaren.

Gedrag in de auto:

Dat doet hij heel goed. Zit rustig of ligt zelfs rustig te slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Een bal, een speeltje of een stok. Niro heeft meer 1 op 1 nodig en zal dan voor je willen werken en spelen. Hij houdt van aandacht, en als je op de bank zit dan gooit hij zijn poten op je schoot en kruipt dan langzaam omhoog om op je schoot te gaan zitten.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Niro heeft moeite met bijna alles buiten. Al vanaf dat hij een week of 10 is. Wat eerst angst was is nu een vorm van agressie geworden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 18-09-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Niro ontwikkeld zich tot een hond die niet op zijn plek is binnen ons drukke gezin. Hij verdient sowieso meer 1 op 1 aandacht die wij hem niet kunnen geven. Zijn angst/agressie problemen hebben wij niet kunnen oplossen. Wij zoeken een baas voor hem met de juiste omstandigheden die hem een fijn leven wil/kan bieden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Niro
Ras: Mechelse herder x Hollandse herder
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 25 kilo
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 26-02-2021
Laatste inenting: 21-05-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja